HTML

Téged is villanyóra mágnesezéssel gyanúsítanak?

A blog létrejöttének célja, hogy a villanyóra mágnesezéssel gyanúsított ártatlan fogyasztóknak legyen egy közös fóruma, ahol a panaszosok megoszthassák egymással történetüket, tapasztalatot cserélhessenek. Továbbá várom műszaki és/vagy jogi területen jártas minden segíteni vágyó témába vágó megkeresését. E-mail: villanyora.magnes@gmail.com Figyelem! A villanyóra mágnesezés büntetendő cselekmény, határozottan ellene vagyok! Kérlek, csak akkor keress meg, ha te is ártatlan vagy!

Friss topikok

Linkblog

Az emberarcú ELMŰ is lehetne a cím...

2010.06.23. 23:10 villanyóra

Az egyik korábbi történet vége végre pozitív kicsengésű: http://villanyora.blog.hu/2010/05/21/ujabb_magnesezesi_ugy_ujra_elmu

A történet eleje röviden: többet mutatott az óra, még az egyeztetés előtt állt májusban a fogyasztó.

 "Az egyeztetett időpontban felkerestük az ELMŰ méréstechnikai osztályát, ahol az ügyintézők udvariasan, már-már együttérzően fogadtak bennünket. A beszélgetés során megerősítésre került néhány olyan körülmény, illetve az ELMŰ részéről felmerült mulasztás, melyek egyértelműen mellettünk szóltak:

-          átíráskor nem történt mérőellenőrzés (bár a pontosságát, esetleges mágnesezettségét ekkor sem vizsgálják, mégis egy ilyen jegyzőkönyv alapján már indult is volna a kötbérezés);

-          előző tulajdonos levele, mely szerint az óra már akkor hibásan mérhetett (ha a levél nem is használható perben, a fogyasztási adatok mindenképpen bennünket igazolnak);

Többször elhangzott rejtélyesen, hogy történtek változások az ügymenetben (bár ezt konkrétabban nem fejtették ki), meglebegtették előttünk az ügy lezárásának lehetőségét, de azért néhány keresztkérdéssel még próbáltak fogást találni rajtunk.

Mielőtt még azt hinnénk, ezentúl az emberi arcát mutatja majd a szolgáltató, ne felejtsük el, hogy néhány hónapja, hete még ugyanezek az ügyintézők győzködték készségesen a megvádolt fogyasztókat, inkább fizessenek csökkentett kötbért és ismerjék el az el sem követett csalást.

Végül bő két héttel később értesítettek, hogy az ügy további kivizsgálást nem igényel, azaz számunkra kedvező eredménnyel zárult.

Nem állítom, hogy pusztán az igazság előtt hajtott fejet a szolgáltató, és mától fogva mindenki korrekt elbírálásban fog részesülni, hiszen a mi példánk is azt mutatja, a nyilvánvaló ártatlanságunk ellenére bepróbálkoztak egy fél milliós büntetéssel. Mindenesetre bízom benne, hogy valóban történtek változások az ügymenetben, és ha valaki ragaszkodik az igazához, akkor eredményes lehet. Persze ehhez nem árt néhány nyomós érv, esetleg egy jó ügyvéd. Még a szabályzatok szerint nekünk jár vissza 15 ezer ft, amiért nem küldték a számlákat időben.

Az új óránkra ugyan lakatot tettünk, kataboxot is kaptunk, nehogy megfeledkezhessünk az ügyről, a szolgáltató felől azonban mégsem alhatunk nyugodtan, vajon egy hibás mérőóra miatt mikor jut eszébe ismét felelősségre vonni bennünket?"

Szinte hihetetlen, hogy végre egy olyan ügyet olvashatunk, amiben a fogyasztónak nem esett bántódása. Bár, nem tudom, hogy ehhez miért kell elmenni egy egyeztetésre (illetve miért kell a fogyasztó részéről nyomós érv, netán ügyvéd)... mindenesetre úgy tűnik, hogy előbb-utóbb a szolgáltató kénytelen lesz belátni, hogy nem érdemes a kedélyeket borzolni igazságtalan vádaskodással.

Lehet, hogy még eltelik egy kis idő, és végre a mágnesezés vádja se fogja a helyét megállni még a szolgáltató berkeiben sem? Bárcsak már erről írhatnék.

2 komment

Címkék: vélemény élet gondolatébresztő mágnes elmű áramszolgáltató villanyóra

A bejegyzés trackback címe:

https://villanyora.blog.hu/api/trackback/id/tr762105271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RaveAir · http://www.magyaritasok.hu 2010.06.24. 06:48:54

Hihetetlen...
Bár szinte biztos vagyok benne, hogy soha nem fogják beismerni, hogy rendelkeznek fos villanyórákkal.

phaidros 2010.06.26. 20:52:13

Kedvet kaptam külön mérni a fogyasztást.
süti beállítások módosítása