HTML

Téged is villanyóra mágnesezéssel gyanúsítanak?

A blog létrejöttének célja, hogy a villanyóra mágnesezéssel gyanúsított ártatlan fogyasztóknak legyen egy közös fóruma, ahol a panaszosok megoszthassák egymással történetüket, tapasztalatot cserélhessenek. Továbbá várom műszaki és/vagy jogi területen jártas minden segíteni vágyó témába vágó megkeresését. E-mail: villanyora.magnes@gmail.com Figyelem! A villanyóra mágnesezés büntetendő cselekmény, határozottan ellene vagyok! Kérlek, csak akkor keress meg, ha te is ártatlan vagy!

Friss topikok

Linkblog

A gázosok is "gázosítanak"

2011.08.23. 14:46 villanyóra

 Már egy ideje hallani innen-onnan, hogy a gázóra-mágnesezést is felkapta a sajtó. Szinte hihetetlen, de ezt is tudják úgy tálalni, mintha bármit is elkövetett volna a fogyasztó, pedig semmit nem követett el. A receptet áramszolgáltatóéktól tanulták el feltehetőleg. Ez is csak egyszerű BOSZORKÁNYÜLDÖZÉS.

A lényeg ugyanaz, mint a villanyóráknál: a hazugságügyi szakértők megírják a tutit - mindenféle bizonyíték nélkül, aztán a szolgáltató szépen a gyanútlan fogyasztón megpróbálja behajtani a jogtalan kötbért! NE HIGGYÉK EL, HOGY FIZETNIÜK KELL BÁRMIÉRT, AMIT NEM KÖVETTEK EL!

Ezek után gázszolgáltató panaszkodik, hogy hány milliárdot loptak el szerinte tőle a fogyasztók, csak az a gond, hogy erre nincs bizonyítékuk, és ez egyszerű szemenszedett hazugság. Érdemes lenne a hírekben azt is terjeszteni, hogy mennyit loptak el a fogyasztóktól (akárcsak a jogtalan kötbérrel), de ezt nyilván senkinek nem érdeke kinyomozni.

Állítólag jogállamban élünk - bár, ezt klasszikus értelemben egyre jobban kétli az ember, minél jobban kinyitja a szemét. Ezt a kifejezést nyilván fenntartásokkal kell ma már fogadni, de amelyik országban ilyen alpári módon meg lehet lopni a fogyasztókat, ott szerintem igencsak helyénvaló a szkepticizmus. Az viszont sajnos igaz, hogy a szolgáltatók jogállamban élnek: nekik ugyanis mindent szabad (és ez nem túlzás!).

Feltételezem, hogy ezügyben (is) az Energia Hivatal és az állami vezetés van lépéshátrányban a gázszolgáltatókhoz képest (értsd: a gázóra-mágnesezés is gázszolgáltatói lobbi). De talán már ez ügyben is kezdenek a fejükhöz kapni, érdemes lehet a fogyasztóvédelmi osztályukhoz fordulni. Ha valakinek van bármilyen ilyen irányú tapasztalata, várom: villanyora.magnes@gmail.com 

  

13 komment

Címkék: média vélemény élet bíróság kérdés gondolatébresztő mágnes gázóra gázszolgáltató igazságügyi szakértő mágnesezés

A bejegyzés trackback címe:

https://villanyora.blog.hu/api/trackback/id/tr73173636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Perca 2011.08.24. 14:42:21

A gázóra mágnesezés még humorosabb, mint a villanyóra mágnesezés, ugyanis a jelenleg felszerelt órákban (már kb. 20 éve) nincs is mágneskuplung, ráadásul teljesen műanyag a belső szerkezete. Ha elviekben meg is tudná állítani valaki, akkor egyszerűen nem jönne át a gáz az órán. Van is olyan hibajelenség, hogy az óra "fennakad" és nem jön át rajta a gáz. Működési elvből adódóan nem lehet mágnessel gázt lopni sem. A régi mágneskuplungos óráknál lehetett.
Ez a szolgáltatói bűnözés is azért létezhet, mert a kormány hagyja, sőt háttérérdekek is közrejátszanak. Tévedés ne essék nemcsak a jelenlegi, hanem az eddigi kormányok is ugyanígy cselekedtek. Semmi különbség nincs! Magyarország gyarmati sorsa csak akkor fog megváltozni, ha mi, magyar emberek végre a sarkunkra állunk és azt mondjuk, hogy NEM!!! ÉS ELÉG VOLT A KIFOSZTÁSUNKBÓL!!!

segítés 2011.08.25. 15:58:19

Szerintem is nagyon nagy lépéshátrányban van az illetékes hatóság. Lehet, hogy nem tudják, mit kéne tenniük?

villanyóra 2011.08.25. 17:50:46

@segítés: Tartok tőle, hogy a szolgáltatók szépen be vannak épülve a szükséges szervezetekbe, különben hogy lehet ezt ennyi ideig csinálni (villanyóra mágnesezés minimum 1994 óta van!)???? Épeszű ember (pláne elméletileg szakember van a hivatalokban) egyszerűen körberöhögné ezeket a jegyzőkönyveket és kötbéreket.

Kukacbenő 2011.10.05. 14:35:02

Talált, süllyedt! A gázosok is hasonló forgatókönyv szerint dolgoznak. A fizetőképesebb ügyfelekkel próbálják behajtani a zsé egy részét.
Van egy új oldal is a facebookon:)) Trükkös szolgáltatók? névvel.Jó a kép! Találó!
www.facebook.com/pages/Tr%C3%BCkk%C3%B6s-szolg%C3%A1ltat%C3%B3k/216564308406988

kamubunti 2011.11.23. 18:41:57

Kérdem én van bármi arról a szerződésben ,hogy tilos mágnest tartani az óra közelében vagy mágnesezni? Mert ha nincs akkor ugyebár senkit sem lehet azért büntetni ,mert mágnesezett. Ha erre nem hívják fel a figyelmet akkor mégis honnan tudja pl. Kispista Jóska Alsómucsáról, hogy ezt nem szabad?

Vagy hogy bármi baj lehet belőle.

A másik meg az ,hogy pl. az én órám is kint van a lépcsőházban, nem pedig a lakásban. A lépcsőházi villanyóraszekrényt meg nem lehet zárni, hiszen több óra is van benne az nem nyúl bele, aki nem akar. Mi van ha én a szomszédét babrálom meg? Hogyan bizonyítják rá, hogy buherálta az órát? Hogyan bizonyítja a szomszéd, hogy nem ő volt? Ill. neki sehogy sem kell, mert ugye ártatlanság vélelme még létező dolog, a szolgáltatónak kell a bűnösséget. De hát mégse várható el tőlem ,hogy 0-24 óráig ott üljek és figyeljem az órámat nehogy hozzápiszkáljon valaki, aki nem Elmüs.

villanyóra 2011.11.30. 14:29:13

@kamubunti: Sem a gázórával, sem a villanyórával kapcsolatban nincs kikötve a szerződésben, hogy nem szabad mágnest tenni a közelébe (megjegyzem, hogy ha ezt kikötnék, akkor a vezetékeket is el kellene vágni, mert az áram által átjárt vezető mágneses teret hoz létre maga körül - ez nem egy újdonság).

Az a gond, hogy mindazokat, amiket leírtál, mindenki tisztában van, mégis igen jól működik a szolgáltatók erőszakszervezete. Most úgy hallottam, hogy a szolgáltatók közvetlen célja Magyar Energia Hivatal kiiktatása. Ezzel tényleg szabad a pálya, mert a bíróságok már úgy tűnik, hogy elég vastagon benne vannak, ezzel minden akadály elhárul a szolgáltatók útjából.

Létezik olyan intézmény, hogy állampolgári jogok biztosa, és a hivatal azt válaszolta az üggyel kapcsolatban, hogy az ügy lezárultát követő egy éven belül kell jelezni feléjük ezt a visszaélést, és akkor majd hajlandóak lesznek vele foglalkozni. Köszönjük szépen. A ptk nem figyelembeveendő a szolálgáltatók szerint az ügyben.

Bármelyik szolgáltató fizet bármelyik fogyasztónak azért, mert a fogyasztó őrzi az óráját? Nem. Pedig a fogyasztó ezek szerint ingyen végez tevékenységet a szolgáltatónak. Milyen rendes. Életfogytiglan önkéntes munka?!

RaveAir · http://www.magyaritasok.hu 2011.12.02. 10:13:21

@kamubunti: Az egy dolog, hogy a szerződésben nincsen leírva, hogy mágnes ne legyen a mérőóra közelében. Az viszont megint más, hogy valaki tudatosan azzal próbálkozik, hogy lassítsa vele az órát. Amit ugye NEM LEHET, mert:
1. ha tényleg jó minőségű a villanyóra, akkor nem lehet,
2. ha szar, vagyis inkább az áramszolgáltató által előre megbuherált, akkor bizonyos ideig valóban lassabban pörög a mutató, de ezen idő letelte után már meg sem tudod állítani.

Azonban létezik egy dolog, amit úgy hívnak, hogy ártatlanság vélelme. Ezt a fogalmat az áramszolgáltatók nem ismerik, ugyanis, akinek bármilyen egyéb okból tönkremegy az a fos órája, amit felszerelnek, akkor rögtön bűnösnek kiálltanak és meghurcolnak. Ami részükről természetes, mert ez nekik jó bevételi forrás.

Ezek mellett még arra is telik nekik, hogy különböző felsőoktatási intézményeket szponzoráljanak és az általuk preparált villanyórákon kísérleteket hajtatnak végre a teóriáik bizonyítására. Amit aztán a "nagyrabecsült" magukat - papírral alátámasztva - szakértőnek nevezettegyének kérdés nélkül elhisznek.

A fogyasztónak meg marad a szopóág... Amíg egy jó ügyvéd, vagy egy elfogulatlan és befolyásolhatatlan bíró meg nem turkálja ezt a darázsfészket.

kamubunti 2011.12.02. 12:16:54

@RaveAir:

Az új digitális órákat meg már lehetetlen buherálni, mert minden régi trükköt észrevesz, sőt el is tárolja és majd kiolvasáskor lebuksz. Mágnesezés se hat rá, de ennek ellenére jelzi és megy a bünti hiába nem érsz el vele semmit.

Olvasmány:
aramlopas.webatu.com/digitalisvillanyora.html

Annyi még hozzá, hogy ez az óra kimutatást is csinálhat arról, hogy mennyi a fogyasztás és ha mégis talál valaki egy módszert, amivel lophat áramot és nem veszi az óra észre, akkor rögtön gyanús lehet, hogy mitől fogyaszt kevesebbet és mennek ki ellenőrizni.

A gázosok is csinálják ezt, ha valaki átáll pl. vegyes tüzelésre akkor ugye kevesebb gáz fogy, mennek is ki megnézni az órát, nem-e lopod a gázt.

A gázkommandósok meg már használnak mini kamerát is, simán betolják a csőbe és végigengedik, akkor is megtalálják a méretlen vezetéket vagy leágazást ha a falban van eldugva.

RaveAir · http://www.magyaritasok.hu 2011.12.02. 17:02:38

@kamubunti: Nincs olyan, hogy lehetetlen...
De amúgy az a baj, hogyha történik valami meghibásodás, mert ugye történhet (a digitális dolgoknál még jobban be van építve a tervezett elévülési időszak), akkor mi van? Kijelzi az óra, hogy azért ment tönkre, mert valaki trükközni akart vele, holott a tulaj hozzá sem nyúlt. Lehet, hogy extrém eset, de akkor is majd azon a szerencsétlen fogyasztón lesz elverve a por.

Nálunk is alacsonyabb lett a villamosenergia fogyasztás, mert lecseréltük az izzókat ledesre és idén nem csináltunk semmi lakásfelújítást sem. Persze, hogy rögtön gyanúsak vagyunk. Ezek a nagyokosok meg majd kijönnek és jól lekomandóznak. Óriási!

kamubunti 2011.12.02. 18:11:01

@RaveAir:

A már linkelt oldalon arról is olvashatsz, hogy az áram és a gázkommandó milyen módszerekkel keresi hová kéne bemenni. De van sima szúrópróbaszerű ellenőrzés is, ill. valaki bosszúból felnyom, irígy szomszéd, volt barátnő stb. Nálunk is volt már az áramkommandó nézték az órát sértetlen-e meg a betápvezetéket, hogy nincs-e megbontva. Aztán elmentek.
Egyes etnikumok által sűrűn lakott városrészre meg sokszor be se mernek menni, ott nem foglalkoznak ilyen piti dolgokkal, hogy óra hackelés, meg 40-50 ezer ft-os lopótök és hasonló kütyük megvétele, be sincs vezetve a putriba az áram, csak simán felhajítanak egy kampós végű drótot a vezetékre és azon át lopják az áramot. Semmi szigetelés, semmi biztosíték, ha megfogja valaki a drótot annyi neki, ha túláram van akkor nem old le a biztosíték, de van áram és ingyen. Ha meg mégis bemennek és lekötik akkor később visszarakják.

bula 2012.01.16. 17:11:10

gy rövid történet. Kb 2 éve sikerült vennünk egy családi házat, -felújítás, stb. Pünkösdkor költöztünk. Rá 2 hétre megjelent az eon óra ellenőrzés címszón. Persze
előtte át lett íratva a gáz és az villany is. Átnéztek mindent, mikor a gázórához értek, szóltak hogy az sérült. Kérdeztem hogy mi a gond, - a számsor mellett a műanyag burkolat meg van pattanva., ezért le kell szerelni az órát és vizsgálatra kell vinni. Az úriember kollégája többször is szólt, hogy felesleges, mert a plombák sértetlenek, de ő azért leszerelte, jegyzőkönyv, fénykép stb. Az órán semmilyen sérülés nem látszott azon a pattintáson kivül, ahol 1 picit be volt repedve a műanyag. Mielőtt a házat megvettük volna, 1 évig üresen állt, a melléképületeket kifosztották, stb. Ez már majd 2 évevolt, és ma jött 1 levél egy igazságügyi szakértőtől, hogy 3 hét múlva lesz a vizsgálat. Persze én annak idején kértem hogy jelen szeretnék lenni. Kíváncsi vagyok hogy 1 fél cm-es sérülés miatt mi lesz. Úgy hogy minden plomba sértetlen volt.

villanyóra 2012.01.18. 09:18:31

@bula: Szia!

Érdemes lenne megnézni az ide vonatkozó törvényt, hogy elévült-e a vizsgálatra az igény. Ugyanis a villanyórával kapcsolatban a vet-ben 1 év volt még két évvel ezelőtt az elévülési idő, a most hatályos szerint 2 év az elévülés. Feltételezem, hogy akkor a gázórákra vonatkozóan is van ilyen időkorlát. Akár a Magyar Energia Hivatal fogyasztóvédlemi osztályát is érdemes lehet a témáról megkérdezni, ők tudják, hogy milyen törvények vonatkoznak az esetre.

bula 2012.01.18. 10:27:51

@villanyóra: Szia. Köszi. Megkérdeztem az elévülési időt, igaz nem gázos hanem villanyos az Eon-nál, azt mondta 5 év. Ha a szakértői vélemény ellenem irányul, mindenképpen jogi útra viszem az ügyet. Nem vagyok hajlandó olyanért fizetni, amit nem követtem el. És abban is biztos vagyok, hogy akitől vettük a házat, ő sem piszkálta. Egy 85 éves idős orosztanár. még engem is tanított. Egy túlbuzgó Eonos miatt nem fogok "csődbe " menni. Elég kigazdálkodni a havi hitelt, nem hogy még... Vagy lehet hogy a kevés fogyasztás bökte a csőrét.
süti beállítások módosítása