HTML

Téged is villanyóra mágnesezéssel gyanúsítanak?

A blog létrejöttének célja, hogy a villanyóra mágnesezéssel gyanúsított ártatlan fogyasztóknak legyen egy közös fóruma, ahol a panaszosok megoszthassák egymással történetüket, tapasztalatot cserélhessenek. Továbbá várom műszaki és/vagy jogi területen jártas minden segíteni vágyó témába vágó megkeresését. E-mail: villanyora.magnes@gmail.com Figyelem! A villanyóra mágnesezés büntetendő cselekmény, határozottan ellene vagyok! Kérlek, csak akkor keress meg, ha te is ártatlan vagy!

Friss topikok

Linkblog

Fogjunk össze!

2011.05.03. 13:56 villanyóra

 

 Tisztelt sorstársak!

 

Egy kéréssel fordulok azokhoz; akik hozzánk hasonlóan nem fogadják el; hogy mindenféle bizonyítás nélkül; puszta feltételezésre alapozva bűnözőnek titulálják.

Olyanokat szeretnék megszólítani, akik hajlandóak lennének igen közeli bírósági perünkön támogatni jelenlétükkel, vagy akár tanúként. Akik nem bánnák, ha az ELMŰ a sorozatos gerilla-akcióját a becsületes emberek ellen; egy nyilvános peren kellene, hogy magyarázza!

Ha kell, akkor a végsőkig elmegyünk (legyen az akárhol), hogy bizonyítsuk az igazunkat, és segítsük azokat, akik hozzánk hasonlóan méltatlanul kerültek ebbe a megalázó helyzetbe.

Igyekszünk meggyőzni minél több károsultat, hogy legyen jelen a tárgyaláson; ezzel is erősítve azt, hogy nem egyedi eset a miénk (nagyon nem); és ha kell, akkor igenis van összefogás! Nem csak az ELMŰ, és barátai képesek együttműködni a kizsigerelés érdekében.

Tervünk szerint a lehető legtöbb médiumot, és az ügyünk mellett álló szakértőt megkeresünk.

Ha szükséges, akkor természetesen fizetjük a vidéki károsultak vonatjegyét, akit tanúként beidézhetünk! Amikor NYERÜNK a „szolgáltató” ellen, akkor úgyis kamatostul vasaljuk be rajtuk!

Emellett nagyon szívesen részt veszünk mi is a hozzánk hasonlóan megvádoltak tárgyalásain, ha támogatásunk segítségükre lehet!

Kérek mindenkit, hogy ha tud, segítsen! Bármilyen támogatásnak nagyon örülnénk; legyen az információ, pertapasztalat, személyes részvétel!

 

A megkereséseket az alábbi email címre várom, ahol további egyeztetésre is sor kerül:

villanyora.osszefogas@gmail.com

 

A teljes nevünket, és a kulcsfontosságú részleteket csak azért nem adjuk ki, hogy még véletlenül se teremtsünk támadási felületet a hiénáknak; illetve nem szeretnénk kijátszani minden kártyát, amely véleményünk szerint nyerhetővé tehet egy ilyen igazságtalan helyzetet.

Az alábbiakban röviden vázolnám a szüleim történetét, akik a tényleges elszenvedői a mocskos szolgáltatói eljárásnak. Esetünk kísértetiesen hasonlít az itt olvasottakhoz; újabb tapasztalatként szolgálhat sorstársainknak a részletekben; és az adatgyűjtésben!

A történet kezdete pár évvel ezelőttre vezethető vissza. Ekkor szüleim észlelték, hogy villanyórájuk többet mér az eddigieknél. Ezt telefonon (jóhiszeműen) jelezték az ELMŰnek; akik a következő kreatív magyarázatokkal szolgáltak: biztos a szomszéd lopja az áramot, vagy egy eddiginél nagyobb hűtő miatt nőtt meg a fogyasztás, esetleg valami meghibásodott.

Hallhatóan nem akarták az ügyet megoldani. Édesapám határozott állítására; miszerint NEM működik náluk hűtőház, sem fűtött medence (mondjuk fűtetlen se); nagy nehezen felajánlották, hogy lemérhetjük a fogyasztást a tőlük kölcsönözhető mérővel.

Szüleim saját költségen szerelőt hívtak, aki nem talált hibát; majd egy hétig mérték a bérelt eszközzel is a háztartás áramfogyasztását.

A szolgáltató a rájuk kötelezően vonatkozó 15 napon belül a füle botját sem mozdította; majd a sorozatos unszolásra megjelentek a szakemberek. Ekkor szemrevételezték az órát, és készült 2 összetartozó jegyzőkönyv.

Egyik szerint lecserélték a mérőórát (semmilyen díjat nem kellett fizetni, de fényképek sem készültek); a másik egy ténymegállapító jegyzőkönyv; miszerint az óra hibátlan, nincs külsérelmi nyom, nem hiányzik plomba, nincs megbontva, de nagyjából 100%-al többet mér.  A jegyzőkönyv következő oldalán ez áll: „feltételezhetően mágneses befolyás érte az órát, szakértői vizsgálat szükséges”.

Édesapám aláírta a jegyzőkönyvet; persze ekkor még nem is sejtette, hogy a megjelölt mágnesen hatás csak és kizárólag úgy érhette az órát, hogy ők megbuherálták annak reményében, hogy majd többet fizethessenek; mint egy kisebb falu teljes áramfelhasználása…

Úgyhogy tessék eme szép bejegyzést csillagozni; és kikérni magunknak; és nem azt hinni, hogy csak a lecserélés tényét írom alá, vagy jóhiszeműen nem elhinni, hogy nem fognak megvádolni…már mi is tudjuk!

Szüleim rémálmukban sem hitték volna, hogy rövidesen egy olyan eljárás részeseivé válnak, ahol épp csak a nyilvános megkövezés nem vár rájuk; minden egyéb megaláztatás igen (bár ugye még ki tudja; a szolgáltató tárháza kifogyhatatlan).

Ez után következett Pécel, az ELSTER Kft., és nagytiszteletben álló Szunyogh „villanyóramágus” István úr, aki középső ujjával megpörgette az óra kérdéses alkatrészét, eközben magában biztos azt skandálta, hogy „múkodj”; ám az óra nem így tett.

Az ítélet: a fékező mágnes hibás, (gondolom) hirtelen megjelentek karcolások (hiszen a leszereléskor még nem látszottak); ez pedig csak erős mágneses hatásra történhet.

Ezt követően mentalista barátunk kéretlenül még egy pszichológiai ténymegállapítást is fűz a sorozatban gyártott jegyzőkönyvre (mert biztos ez is a dolga a tárgyilagos megfigyelőnek); miszerint a felhasználó megijedt, és feljelentette magát. Köszönjük. Az ítélet készen áll.

Szóban hozzáfűzte még, hogy édesapám menjen, és egyezkedjen az Elművel.

Hogy–hogy nem: az óra H10, és pont 5 éves volt, amikor hirtelen elkezdték szüleim lopni az áramot. Kísérteties, igaz?!

A későbbiekben megérkezett az ítélet, igen jelentős összegű kötbérrel adósok vagyunk a szolgáltatónak. Az egyeztető tárgyaláson a már megismert tenyérbemászó-stílussal találta szembe magát az édesapám (a ráijesztés technikáját minden bizonnyal továbbképzésen oktatják az Elmű munkatársainak). Elindult egy bolhapiaci alkudozás, aminek során az összeg felét elengedik, ha csak itt, és csak most elismeri a vétkességét a fogyasztó.

Egy különleges akció keretében pedig kamatmentes részletfizetésre is igényt tarthat. Édesapám természetesen tagadta a vádakat, de a feltételezést is sértőnek titulálta.

Ekkor jött a második fázis, a gestapós módszer, a hölgy hangsúlyt váltott, arca földön túli átalakulást mutatott. Emelt hangon (mondjuk kiabálva) közölte, hogy apám mit is gondol. Meg lehet a pert próbálni; ültek már itt sokkal nagyobb emberek is.

Ez volt szüleimnek a vörös posztó; ekkor döntötték el, hogy bármennyi kínnal, álmatlan éjszakával, kiadással járjon is; nem hagyják magukat megalázni! Tisztességes emberek, sosem lopnának!

Az események további menete nem sok újdonságot tartogat.

Megkerestünk minden illetékesnek vélt jogvédő szervet, de csak egymásra mutogattak. Eközben az Elmű több fronton támadt, mert volt olyan; hogy egyszerre két osztályuk küldte ki a büntetést (nem is tudom, hátha kétszer is fizetünk az egyszer se! helyett); az EOSZ telefonos behajtást is próbált számlatartozás címén (mikor megértették, hogy ez kötbér, akkor visszavonták és elnézést kértek). De próbálkoztak egy pár hónap hallgatás után a naivitással is: szüleimet felhívták, és kedvesen megkérdezték, hogy mikor szeretnék elkezdeni a törlesztést; ahogy megbeszélték? –mintha történt volna megegyezés.

Megvolt a közjegyzői felszólítás is, amire hasztalan érveltek édesapámék. Most pedig ott tartunk, hogy nagyon közeli az első fokú tárgyalás időpontja, ahol az említett kamatos (??) összeg a tét, illetve a családom, és minden jogkövető fogyasztó becsülete.

Ezért is kértem levelem elején a segítségét mindenkinek, aki érintett. A jelenlétük is sokat számítana nekünk!

Köszönöm a megtisztelő figyelmet:

 

E.

villany.osszefogas@gmail.com

27 komment

Címkék: média vélemény élet bíróság gondolatébresztő mágnes elmű áramszolgáltató villanyóra igazságügyi szakértő mágnesezés

A bejegyzés trackback címe:

https://villanyora.blog.hu/api/trackback/id/tr892874437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RaveAir · http://www.magyaritasok.hu 2011.05.03. 15:47:16

Ha jól értem, akkor ez egy bemásolt levél lenne...

Azt hiszem, hogy ideje lenne valami nagyobb összefogásnak, mert már lassan azt hiszem, hogy az áramszolgáltatók minden hatóságot képesek megvásárolni. Sőt, talán nem mondanék azzal sem nagyot, ha azt mondanám, hogy a politikai elit is elég sáros abban, hogy egy áramszolgáltató ilyent megengedhessen magának. Bizonyára hétközben együtt fociznak és jót nevetnek azokon a szerencsétleneken, akiket a százezer forintos kötbérekkel, valamint igazságtalannul minden képtelenséggel vádolnak. Ez gusztustalan!

j311 2011.05.06. 14:38:42

@RaveAir: Összességében simán 100 mrd HUF-ról beszélünk évente. Szerinted kit nem tudnak megvenni?

émászos 2011.05.08. 12:27:03

Ennyi butaságot még nem olvastam, mint itt. Nem kellene kisérletezni az áramlopással és, akkor nem lenne semmi gond. Aki lopni akart mágnesezéssel és lebukott, az vállalja a felelősséget tetteiért én ne a fórumokban mosogassa a szennyesét, sorstársakat kutatva.
Teljesen felesleges írogatni össze-vissza mindenfélét. Az áramszolgáltató nyeri a pereket, a kötbéreket is beszedi. Érdemesebb fizetni már a lebukás után, mint perköltséget és kamatot, meg a hercehurcát felvállalni. Esélye sincs egy kis fogyasztónak egy ekkora cég ellen. Ezután meg végképp nem lesz már. Be kellene fejezni az áramszolgáltatók lejáratását és felfogni, ők az erősebbek.

j311 2011.05.09. 00:01:56

@émászos: Tehát szerinted egy rendeltetésszerűen használt villanyóra soha nem romlik el, soha nem veszít pontosságából.
Köszönjük, hogy megmutattad mennyire okos vagy.

villanyóra 2011.05.09. 12:26:27

@émászos: A blogot félelmedben támadod? Vagy mi mozgat, ha szerinted annyira igazad van? Ha nem lenne igaz, amit kitennék a blogra, se te, se a haverjaid nem jelennének meg itt sorra, hogy a baromságaitokat terjesszétek.

Megjegyzem, hogy polgári pert a szolgáltató csak és kizárólag befolyásolt bíróval nyerhet! Ugyanis nem tudja senki bizonyítani, hogy a szerződő fél maga tette rá azt a bizonyos mágnest az órára (merthogy nem is tett ilyet), innentől a kötbér JOGTALAN, áramszolgáltató veszített!

Az sose jó, ha valaki az erőfölényével akar bárkit is befolyásolni. Jogállamban élünk, ha elfelejtetted volna! Most ismerted el, hogy egyáltalán nem érdekel, hogy jogos-e a kötbér, csak mivel azt hiszed, hogy a nyertes csónakban evezel, bármit megtehetsz. Gratulálok!

RaveAir · http://www.magyaritasok.hu 2011.05.09. 13:06:54

@émászos: Túl sokat olvasod sabeszdekli barátod/kollégád bölcs hozzászólásait. Nem csodálkozom, ha sikerült tőlük megzavarodni. :P

Kísérletezik a halál az áramlopással. Az mocskosan undorító a profitorientált céged részéről, hogy nem ismerik be a hibáikat és mindenkit egy kalap vesznek. Illetve nem... mert van, akik szabadon lophatják az áramot. Végülis valóban jó biznisz olyanokat kopasztani, akik részéről van esély, hogy befizetik a pénzt.

Gondolom, hogy téged is alaposan félretájékoztattak, vagy valami agymosás keretében belédverték, hogy bizony egy villanyóra semmitől sem mehet tönkre, csak és kizárólag mágnestől. (Amit lehet, hogy álruhás elműs és émászos cégkatonák dobálnak fel a villanyórákra. Az sem kizárt, hogy külön csapat is létezik, aki leszereli a híres szerb "harckocsimágneseket".)

Abban igazad lehet, hogy a kisfogyasztónak nem sok esélye lehet egy ilyen multival szemben, ha ez utóbbiak - tegyük fel, de csak szigorúan tegyük fel - véletlenül pénzzel teli aktatáskákkal vagy netalántán nokiásdobozokkal mennek a tárgyalásra.

Eszci 2011.05.12. 10:16:17

@émászos: Azt hiszem érzékeny pontra tapintottam...ugyebár?!! :o)
Nem gondolom, hogy nem lehet nyerni az ilyen nagy(képű)cég ellen. Egyébként meg azt hiszem pont azért ilyen fellengzős bármelyik áramszolgáltató; mert belekényszerítik a fogyasztót, hogy inkább fizessen, még ha nem is követett el semmit; minthogy pereskedjen, hiszen úgyis veszít....ezt kaptuk meg mi is a fejünkre! De véletlenül van egy Elmű dolgozó,aki azt mondta nekünk, hogy amióta új atyaúristen van (mindenki tudja ki), azóta parancsba van adva, hogy jó sok embernek "le kell buknia".
Egyébként meg a szüleim sem örömükben mennek a bíróságra, sem azért; mert éppen nem tudják hová tenni a pénzüket, hanem azért, mert ezeket a vádakat, és ezt a fajta arroganciát nem bírták elfogadni. Olyan nincs, hogy egy szaros szolgáltató csicskáztassa az embereket, akikből él! Vagy hatóságot játsszon, fenyegetőzzön, és bárkire rányomja a skarlátbetűt! Az a Ti nagy bajotok, hogy egyetlen érvetek van; mégpedig amit itt is olvastunk: lopott, és lebuktatta magát... Annyira unalmas, és annyira fantáziálatlan. Mindezt a "független" szakértők szájából; hát kész röhej!!!

Perca 2011.05.13. 12:41:51

@Eszci: Teljesen egyetértek mindenben. Senki ne féljen, mert nincs mitől!!! Mindenki a legkeményebb eszközökkel (jogi, taktikai) torolja meg a vádaskodásokat és ne hagyja magát a legvéksőkig!
Annyi kiegészítéssel élnék, hogy ezek nem igazságügyi szakértők, meg szakemberek, hanem közönséges gazdasági bűnözők. Nem kell kímélni őket. Maffia-szerűen szeveződnek, egy cég álarca mögé bújva. Mindent beszőve fogják egymás kezét. Összetartó erejük a pénz.
Ez csak addig lehetséges, amíg hagyja magát a magyar ember. Oda kell csapni egyszer az asztalra. Ha kell, egy kőkemény demonstráció keretei közt is ki lehetne fejezni a fogyastói álláspontot és felhívni a figyelmét az országban minden tisztességes magyar embernek a közszolgáltatói gazdasági bűnözésre is!

GEC 2011.06.25. 20:16:22

@émászos: Úgy látom te is Kedves Hajdú Gyuri barátunknak nyalod azt a bizonyos részét! Nem korrekt!!!!!
azaz ember egyenlő a 0-val ő szerinte a fogyasztó az egy rohadék semmire kellő egy állat. Ezt ki is nyilvánította egy bizonyos helyen. Úgy látom teljesen egyedül vagy a hülyeségeddel! Én is felülvizsgálattal foglalkozom! Mi kapjuk a rebakot folyton, mert az irodában ülő flegma kollégák, kolleginák kikészítik az ártatlan fogyasztókat a pökhendi kiégett stílusukkal! Jó lenne ha AZ ELMŰ-ÉMÁSZ csapat kicsit visszavenne!

vörösbor(de)minőségi 2011.07.22. 17:14:47

ok évvel ezelőtti a történet és röviden irom bár igy elvész az ügy pikantériájából származó humor.persze amennyiben ilyen esetben bárkinek is van kedve oldottan nevetgélni...

villanyóra ellenőrzés-tulajdonos nincs otthon albérlő igen.külső villanyóra zárható dobozban ami
zárva is volt.albérlő közli, bérlő a nyaralójába majd csak hétvégén érkezik.édász emberei tanakodnak majd felajánlják,hogy egy zárszalaggal leragasztják a dobozt amit meg is tesznek.nyitás esetén igy azonnal látszik,hogy valaki a távollétükben az óra dobozát kinyitotta volna.
ezt megelőzően volt némi tanakodás telefonon a főnökükkel,aki visszahivva a szerelőket-közölte velük,hogy mégse ezt alkalmazzák hanem nyissák ki az órát rejtő dobozt.az édász papircsikja ekkor már rá volt ragasztva az ajtóra az emlitett módon.
albérlő közli a szerelőkkel ő akkor most elszalad az asztalosért aki készitette aaz óra dobozát nem kis pénzért pár hónappal előtte-hiszen felujitás történt ....és ebbe beletartozott egy uj takaró doboz készitése is a régi szétesett elkorhadt helyett.

szerelők beleegyeznek és közös megegyezéssel mindenki teszi a dolgát szerelők várnak albérlő kocsiba be-asztalosát megkeresi.kis település nincs sok variáció igy majdnem biztos csak idő kérdése a mester előkeritése aki könnyedén kinyitja remélhetőleg- az általa készitett vadiuj villanyóra szekrényt.előtte szerelő megpróbálta csavarhuzóval fel és kifesziteni de erélyes kérésre ezt abba hagyta hiszen rongálás nélkül nem lehet igy kinyitni.
mire albérlő visszaérkezik rendőrautó 3 rendőr édász autó édász szerelőkkel édász autó-II.a csoportvezetővel vagy valami főnök féleséggel és az ominózus ajtó nyitva.
kérdésre a választ a szerelőtől kapja miszerint is a nem nagy bonyolultságu zárat egy egyszerű kulccsal ki tudta nyitni -volt nála több féle és igy megoldotta feszegetés rongálás nélkül.emlitett távollét max 20percet vett igénybe és visszaérkezéskor a tömegjelenet fogadott 3 parkolo autóval a telken(kerités nincs de bejárat az utcáról igen és félreérthetetlenül látható a behajtás a telekre)a rendőrautón kivül édászék bent parkoltak és leszerelték az órát kicserélték egy másikra erről jegyzőkönyvet vettek fel és közölték,hogy (remélem jól irom)a sönt csavarja laza volt és emiatt az óra nem mért.kérdésre miért van a helyszinen a rendőrség azt válaszolták,hogy eltávozott a helyszinről a tulajdonos és ebben az esetben nekik a rendőrség támogatásásval és az általuk felvett jegyzőkönyvvel bizonyitják ezt és teszik a dolgukat.a kérdésre-erre mi szükség volt,hiszen tudomásukra volt hozva rögtön jön vissza albérlő a mesterrel és ők megvárják.-azt a választ adták,hogy időközben a főnökük utasitotta erre.

a vissza érkezéskor már nem volt szükség az asztalosra az ajtót a szerelő kinyitotta.
jegyzőkönyvet albérlő nem irta alá hiszen nem értett egyet sem az eljárással sem a megállapitással.hónapokkal később értesités érkezik a szakértői vizsgálat idópontjáról.nem vesz részt senki rajta győri cim-utazni kell- és az időpont sem alkalmas.

röviditve a novellát megérkezik a büntetés 300ezer forint körüli összeggel és az irgumburgummal,hogy befizetni de 8napon belül.2003ban.
a reagálás erre,hogy szolgáltatóval ismertetve az esemény-sorozat és az eljárás méltánytalan mivolta valamint az a nem mellékes tény,hogy a nyaralóban tizenévre visszamenőleg minimál fogyasztás volt hiszen nem volt lakható életvitel szerüen és nem volt használva-bekeritve nincs ki az a hülye aki ilyen feltételek mellet áramot lop?
édász reagálása,hogy adott időpontban és helyen jelenjek meg egyeztetés céljából.
ez meg is történt amit ők jegyzőkönyvvel rögzitettek,és tudomásul vették azaz ezt is jegyzőkönyvileg rögzitették,hogy a lopás ténye szigorúan elutasitva,az eljárás pedig zokon véve...

jelenleg 2004ben járunk-és azóta semmi.sem értesités sem stornirozás hiszen a számlán ha betekint a tulaj az elektronikus számlájába akkor az összeg ott szerepel 2004es évszámmal és az azóta befizetett számlák is szépen sorban.

kérdésem tisztelette:tulajdonos rendelkezik albérlőtől egy nyilatkozattal miszerint albérlő felelős és vállal minden közüzemi költséget ez kettejük között nem is okozott vitát de tulajdonos hogyan érheti el,hogy lekerüljön a nevéről azaz a nyilvántartásból ez a büntetési tétel?
albérlő járt el az ügyben eddig is és szeretne a továbhiakban ehhez segitséget,hogyan tovább?utolsó közlendője a szolgáltatónak az volt,hogy amennyiben nem történik meg a befizetés akkor minden értesités nélkül biróságra tereli az ügyet.
ennek mint irtam sok éve már-semmi birósági ügy nem volt és jelenleg sincs folyamatban de a tartozás az szerepel tulajdonos nevén.

reményeim szerint sikerült értelmesen leirnom-amennyiben igy történt kérem a segitségüket mert megállt a tudomány...

villanyóra 2011.07.24. 20:00:41

@vörösbor: Tudomásom szerint ptk hatálya alá tartozik a vet és a szolgáltatóval kötött szerződés is. Ha 2004 óta nem jelezte a szolgáltató, hogy igényt tart a kötbérre, akkor az egyszerűen elévült! Vagyis nincs! Igy tehát irreleváns, hogy az albérlő mit írt alá és mit nem - de amúgy is figyelembe kellett volna venniük az elbérlő nyilatkozatát, csak a szolgáltatónak nyilván egyszerűbb a szerződött fogyasztóval szemétkedni, mint egy "ismeretlen" albérlővel.
Ha a szolgáltató nem hajlandó belátni, hogy elévült a követelése, akkor azt tudom javasolni, hogy a MEH fogyasztóvédelmi osztályára küldjön egy szívhez szóló levelet, csatoljon minden iratot, levelezést az ügyben, és akkor majd ők lezárják az ügyet.

vörösbor(de)minőségi 2011.07.26. 11:25:07

@villanyóra: köszönöm a racionális véleményedet én is igy gondolnám de jobb ha "külső"véleményt is meghallgat az ember hiszen amit én gondolok az lehet nagyon istentől elrugaszkodott:))és az amit én valójában szeretnék.nem tudom hogyan fogom kirugdosni belőlük a stornirozó határozatot de első lépésben a tanácsot megfogadva levél és csatolt cuccok mennek a javasolt helyre.azt hiszem a szolgáltató azzal,hogy az elektronikus számlán elhelyezte az összeget de nem göngyöliti azaz semmilyen évi elszámolásban nem szerepelteti azzal sztem azt akarja életben tartani,hogy részéről nincs elévülve hiszen lám lám ott van és olvasható azaz szó sincs részéről elévülésnek.,az egy másik dolog,miért nem fordul konkrétan birósághoz-nos azért mert helyből 100sebből vérzik a követelése igy választotta ezt a megoldást.nem hülyék de viszont annál kényelmesebbek mint lépni ami jogos lenne-ez esetben tudják hogy sajnos vesztesek lennének ebben.igy maradt a jelen helyzet.

szöszke80 2011.07.26. 18:53:58

@émászos: Te ezt mind komolyan is gondoltad amit leírtál ????
Vagy esetleg olyan ,hogy az óra el is romolhat az szeinted nem is létezik ??? Te hol laksz ? Dobozban ?
Képzled ,mi is így jártunk és NEM nyúltunk az órához !
Gondolkodj mielött leírsz 1 betűt is vagy hallgass mélyeket !!!!!!!!!!!

villanyóra 2011.07.31. 18:39:52

@vörösbor: Lesz hamarosan (remélhetőleg még ma) egy bejegyzés, amiben két szervezetnek az elérhetőségét közzéteszem, aki hathatós segítséget nyújthat a történet megnyugtató rendezésében.

vörösbor(de)minőségi 2011.08.04. 00:20:49

@villanyóra: köszönöm az eddigi segitséget ami igy ismeretlenül is sokkal sokkal több volt,mint eddig a sok levelezéssel "bemenéssel"jegyzőkönyvekkel együtt -a végeredmény ismert hiszen ezért is fordultam ide.a legjobb helyre-mint kiderült.

villanyóra 2011.08.04. 22:13:59

@megjegyzes2: Sajnos ebben nincs igazad. Bár leírtam már korábban megszámolni se tudom, hogy hányszor, de leírom a kedvedért még egyszer:

NINCS OBJEKTÍV FELELŐSSÉG! Ez egy szemen szedett hazugság!

A FELRÓHATÓSÁGOT a szolgáltatónak kötelessége bizonyítani, amíg ez nem történt meg, addig a kötbér nem jogos (ezt a saját szabályzata is leírja, nem "csak" a VET vagy a PTK)!

Ergo, ha a szolgáltató nem tudja a szerződő félre rábizonyítani, hogy elkövetett bármit is, akkor fejre is állhat, akkor se tudja behajtani a kötbért - törvényes keretek között.

villanyóra 2011.08.04. 23:09:51

@vörösbor: Örülök, hogy tudtunk segíteni. Ha még van bármilyen szolgáltatókkal kapcsolatos problémád, fordulj hozzánk. Remélem, az ügyed hamarosan megnyugtatóan végződik - ha mégis gondod lenne, van még 1-2 javaslat a tarsolyban. :)

vörösbor(de)minőségi 2011.08.05. 12:16:46

@villanyóra: eszembe jutott az a lehetőség is...mi lenne ha a területileg illetékes kirendeltségre mennék el a papirjaimmal együtt és ott próbálkoznék félfogadási időben.az is lehet már az irattárból kell ezt előbányászni-és ott próbálnám a törlési dolgot intézni.vagy ez csak olaj a tüzre?és önként megyek az oroszlán barlangjába?vagy?feltételezhető-e,hogy okos értelmes emberek segitő készen állnak hozzám?nem is hozzá hanem az esemény gondos és preciz vizsgálata után a tartozás törléséhez.2004óta semmilyen módon nem jelentkeztek amióta elküldtem az esményről a beszámolót nekik de mégis az elektronikus betekintéskor ott szerepel ezzel a dátummal a követelés.ami nincs sem göngyölitve sem évente az elszámoló számlán szerepeltetve semmi sehol csak az a csufság a 2004es évben.ja és természetesen nem volt "soha át nem vett postai értesités"azaz ilyet nem játszottam,hogy nem veszem át és ülök a babérjaimon.komoly dilemma ez most-bolygassam az ügyet?azzal most jót vagy rosszat teszek?ha megpiszkálom?elsülhet rosszul is hiszen az kevés hogy jogilag képzetlen vagyok,itt az első paragrafus "bemondásakor"állok mint borjú az új kapuban...vagy hagyom "aludni"?na de magától nem fog elpárologni az a bizonyos követelés az elektronikus számlán...hinnye de nagy dilemma és gondolom megértitek miért fázom ettől ennyire...

villanyóra 2011.08.05. 23:05:22

@vörösbor: Megértjük a problémádat.

Az áramszolgáltatóknak semmit nem mond a jog - ha mondana, ennek az oldalnak nem lenne létjogosultsága. Én megpróbálnám az ügyfélszolgálatot - bár, eredményt nem várok tőle. Ha ez nem jött be, akkor kérem a felettest, és annak a felettesét, stb. Ha érzik, hogy nem fogod feladni, akkor minden reményed meglehet. Ha ez se hozott eredményt, akkor MEH. A lényeg az írásbeliség megintcsak: ha hagyd, hogy csak azt mondják, hogy már nincs tartozásként számon tartva az összeg. Kérj róla írásban egy nyilatkozatot, hogy jelenleg egy fillérrel nem tartozol a szolgáltatónak. (Ez még talán később is jó lehet.)

Egyébként, ha ők nem jelezték Neked visszaigazolható formában, hogy van ilyen jellegű tartozásod (értsd: tértivevényes levél!), akkor az elévült! Nincs miről beszélgetni! Nincs ezen mit szépíteni. Azt nem tudom, hogy egy ügyintéző ezt milyen szinten kezelheti, egyáltalán hallott-e már a VET-ről, de talán egy próbát megér.

VET 60. § (3)A hálózat használati szerződésből eredő igények egy év alatt évülnek el. (Ez vonatkozik a kötbérre, szerződésszegésre, stb - a számlatartozásra ptk 5 évet ír.)

Szerintem, ha jogosnak tartanák a követelést, akkor már rég kopogtatott volna a behajtó (rosszabb esetben már a végrehajtó is) nálad, és nem csak egy virtuális számlán szunnyadna az összeg.

vörösbor(de)minőségi 2011.08.08. 06:53:33

@villanyóra: hasonlókat gondolok és tervezek.ha nem is napokon belül de mindenképpen értesülni fogtok a következő lépés(ek)eredményeiről.legyen az bármilyen eredményű is,mindenképpen tanulságos lesz sokak számára.ilyen esetekben nagyon picinek és bánthatónak érzi magát az ember és nagyon egyedül van-jól jön egy kis biztatás akár a pozitiv eredményű esetek olvasása is ide tartozhat.remélem ez is ezek közé fog tartozni bár nem lesz egy fáklyás menet de meglátjuk.a legnehezebb lesz kicsikarni egy semmisségi határozatot hiszen ez maga a kudarc beismerése lesz részükről és még az is lehet,hogy néhány,az üggyel foglalkozó munkatárs is kellemetlen helyzetbe kerülhet...de ez csak teória.hiszen valakin el kell verni majd a port aki anno nem járt el körültekintően...stb....de ez talán nem fog bekövetkezni.ennyire nem lehet ámokfutó szemléletű a cég.további jó munkát és lelkesitő tanácsokat!!remélem szeptember október tudok jót mondani nektek.

vörösbor(de)minőségi 2011.08.09. 07:05:50

@villanyóra:
"Lesz hamarosan (remélhetőleg még ma) egy bejegyzés, amiben két szervezetnek az elérhetőségét közzéteszem, aki hathatós segítséget nyújthat a történet megnyugtató rendezésében."
...azért ezt kiváncsian várom/várjuk

villanyóra 2011.08.10. 13:02:08

@vörösbor: Ez a bejegyzés volna az:
villanyora.blog.hu/2011/07/31/tempo_164

A másik szervezet a PJP, ez együttműködik a TEMPO-val, ezért nem említettem meg. De itt a linkje annak is: hunpjp.com/news.php?readmore=90

Pentele123 2011.09.09. 15:42:33

@émászos: T egy elég buta a kommunizmus tőgyén nevelkedtél émészos vagy! Nem hallottál még emberi tartásról? Még valami fizetem a költségeket annak a szakértőnek aki háztartási körülmények között megmágnesezi a fogyasztásmerőt.És ezzel számottevően befolyásolja a mérési eredményt.

Plomba 2013.03.23. 19:36:02

Kálváriám rövid története.

2011. Október vége. Utolsó ELMŰ ellenőrzés.
2012. Február. A mérő 55 000 KW h „fogyasztást” mutat a havi leolvasáskor. Természetesen jelzem, hogy valami nem stimmel. (Ez a fogyasztás egy város fogyasztása.)
2012. Március 12. Lecserélik az órát, bejelentésem után 1 hónappal. A szerelők megállapítják, hogy 001-es plomba van a 2005-ben gyártott órán.
2012.augusztus 3. Öt hónappal a csere után az órát Pécelen, a gyártás helyén az Elster Méréstechnikai Kft- nél vizsgálják meg.
A szakértőt, Dr Szunyogh Istvánt az ELMŰ kérte fel. A jegyzőkönyvvezető és tanú egy személyben Szántai Ibolya ki a gyártásban is részt vett.
A vizsgálat hangulata, az eljárás és az észjárás az ’50-es évek koncepciós pereit idézi. Észrevételeimet nem veszik figyelembe, kérésem ellenére jegyzőkönyvbe nem rögzítik.
A zárópecsét vizsgálatára nem hívnak meg. A zárópecsétről készült jegyzőkönyvön Budakalász, 2012. augusztus 5.-dikei dátum szerepel, mely vasárnapra esett.
A vizsgálatok rövid összegzése Szunyogh szakértő úr alapján.
„A vizsgálat megállapítja a mérőn külsérelmi nyomok nem találhatók.”
„A mérőfedél tömítőgyűrűje sértetlen.”
„A mérőben idegen anyag nincs”
„A számlálómű állapota rendben”
„A számlálómű fogaskerekei és váltókerekei sértetlenek”
„A feszültségtekercsek állapota sértetlen”
„Alumínium forgótárcsán befolyásolásra utaló nyomok nincsenek”
„A fékmágnes sértetlen”
„A 2005-ben gyártott mérő fedelét lezáró 1db csavaron 1db, az OMH koronás tanúsító jelét viselő, 2001.évi, 69-es egyedi azonosító számú, kerek formájú, a koronás oldalon sérült, ólom zárópecsét volt.”
„A plombán feltörésre utaló feszegetési nyomok nincsenek.”
„A mérő pontosan méri a fogyasztást. Befolyásolását közvetlenül igazoló sérüléseket nem találtam a belső szerkezeti elemeken, de a zárópecsét vizsgálatának eredményei igazolják, hogy a mérőt megbontották és ennek elfedésére korábbi évjáratú, hamis zárópecséttel illetéktelenül visszazárták.”
„A megbontott mérő többféle módon befolyásolható maradandó sérülési nyomok hagyása nélkül.”
„Nem zárható ki, hogy az irreálisnak látszó nagy fogyasztás a mérő megbontásánál elkövetett, a fogyasztó szempontjából ellenérdekeltségű, tudatlan beavatkozásnak a következménye.”
2012.08.16. Szerződésszegő módon villamosenergia vételezéssel vádolnak, üzletszabályzatuk 7.8.2.
és 7.8.4.3 pontjára hivatkozva. Kötbérkövetelésük 240 000Ft. Ez az összeg 5 éves átlagfogyasztásom.
A több mint 40 éves, 59 nm-es társasházi öröklakásban a fűtés és melegvízellátást gáz biztosítja.
Havi átlagos villanyszámlám 4000Ft, amit rendszeresen befizettem, tartozásom nem volt, anyagi helyzetem stabil.
Életszerű e, hogy ebben az esetben, valaki manipulálja villanyóráját, és minimális fogyasztásával felhívja magára a figyelmet, kockáztatva az ellenőrzést és lebukást?
Életszerű, hogy valaki nyom nélkül megbontja a poros órát, olyan ügyes, hogy külső belső sérülés nem keletkezik, majd egy hamis 2001-es „ koronás oldalon sérült, 69-es egyedi azonosító számmal ellátott plombát” rak vissza?
Az ELMŰ „napi átlag” számításánál kiderült 2011.10.24-től emelkedett a fogyasztás.
Emlékeztetőül ez egybeesik az ELMŰ utolsó éves ellenőrzésével!
Természetesen ezen számlákat is befizettem.
Vajon kinek állt, állhatott manipulálni az órát? Nekem? Rendesen fizettem, tartozásom nincs.
Az ELMŰ-nek, akinek több milliós behajthatatlan követelése van?
Ki rendelkezik plombanyomóval, plombával? A hamis plomba mikor, került fel?
Egyáltalán, biztos, hogy hamis a plomba?!
Egy társasház lépcsőházában ki tudja ezt feltűnés nélkül véghez vinni? Nyugdíjasok és kisgyermekkel otthon lévők is laknak a házban.
Az eset után nemsokkal miért cserélték le az ólomplombákat műanyagra? Miért cseréltek le néhány órát?
Ha az óra pontosan mért, technikailag hogy lehetséges 55 000KW h-t elfogyasztani 1 hónap alatt?!
A falban alumínium vezeték fut, már rég elpárolgott volna.
Valós fogyasztás töredékénél az ELMŰ a rendőrséggel már kivonult volna, hogy marihuánát termelek.
Miért nem jelentettek fel a rendőrségen a hamis plomba és nagy értékű lopás miatt?!
Miért nem nyújtottak be egy 55 000KW h után járó számlát ha az óra hibátlan?!
Előfordulhat e, hogy az óra meghibásodik, pl. egyszerűen átfordul a mutató?!
A mérőszekrény mögötti két lakásban éveken keresztül beázás volt, majd egy csőrepedés ebben az időben. A helyreállítás több százezer forintba került. Esetleg ennek köze lehet az esethez?
Előfordulhat, hogy az óracserénél 2005-ben rossz évjáratú plombát rakott fel az ELMŰ, vagy alvállalkozója?
Hibázhatnak, hanyag munkát, vagy netalán szándékos kárt okozhatnak a szerelők, alvállalkozók?
Van itt is „sikerdíj” mint a TIGÁZ-nál?
A cserénél sajnos nem voltam jelen 2005-ben, mivel értesítést sem kaptam.
Az ELMŰ köteles a mérőt üzletszabályzatukban leírtak szerint évente ellenőrizni, karbantartani.
2012.08.16-án keltezett levelükben írják, az éves leolvasás során a mérő nem kerül felülvizsgálatra.
Mikor volt az utolsó felülvizsgálat? Elképzelhető hogy hét éven keresztül, bejelentésemig az ELMŰ nem teljesítette vállalt kötelezettségét, szerződést szegett? Annak ellenére, hogy...
„A megbontott mérő többféle módon befolyásolható maradandó sérülési nyomok hagyása nélkül.”
Ilyen alapon mindenki gyanús vagy tolvaj ha probléma adódik az órájával vagy a számlázással?!
2006-ig visszamenőleg kiszámították átlagfogyasztásomat, majd visszautaltak pénzt.
( Azt is rossz címre. )
Az új óra felszerelése óta fogyasztásom a régi, még a 4000 Ft-ot sem éri el.
2012.09.24. Egyeztető tárgyalás. Érveimet ismételten elmondom. Kérdéseimre választ nem kapok.
Itt derül ki, hogy a 2005-ös fénymásolt cserelapon nem is az én aláírásom szerepel.
Felajánlják, ha egy összegben fizetek, elengedik az összeg negyven százalékát. Aláírásommal viszont beismerő vallomást teszek.
Ez ugyancsak az ’50-es éveket, a koncepciós pereket, ( Rajk per) juttatja eszembe. Nem írok alá, annak ellenére, hogy monopol helyzetükkel visszaélve közlik perelni fognak, és az ”nagyon sokba fog kerülni”.
A tárgyalásról a rendőrségre megyek és feljelentést teszek. Átadom az összes irat másolatát, felvesznek egy meghallgatási jegyzőkönyvet.
2012.09.30. Az összes dokumentum másolatát eljuttatom a Magyar Energia Hivatal Fogyasztóvédelmi osztályára.
Levelemről visszajelzést nem kapok.
2012.11.06. Értesítést kapok a rendőrségtől.
„...villanyórával és annak plombájával kapcsolatos bejelentését kivizsgáltam, mely során bűncselekmény vagy szabálysértés gyanúját nem állapítottam meg.”
2012.11.07. A rendőrségi értesítést személyesen viszem be az Energia Hivatal iktatójába, illetve egy levél kíséretében átadom az ELMŰ ügyfélszolgálaton.
2012. December. Telefonon felhívom az Energia Hivatalt. Egy üzenetrögzítős számot kapok, melyre röviden rámondom esetemet. E-mail címükre is írok. Választ nem kapok.
2013. Január. Ismét levelet írok az Energia Hivatalba. Válasz ezúttal sincs.
2013.02.07. Perlés előtti felszólító levelet kapok az ELMŰ-től, annak ellenére, hogy mint előző levelükben írják, (2012.11.22.) panaszommal felettes hatóságukhoz a Magyar Energia Hivatalhoz fordulhatok.
Felhívják figyelmemet ha 8 napon belül nem rendezem tartozásomat, peres úton fogják érvényesíteni és a bírósági eljárás költségei engem terhelnek.
Ez a hatalommal való visszaélés, fenyegetés, zsarolás.
Miután közlöm, hogy jogi képviselőmmel fel kívánom Őket keresni, telefonon hívnak és közlik, a MEH határozathozataláig ügyemet felfüggesztik.
Egy pár tény az ELMŰ precíz munkájáról.
Leveleik felét: 2012.08.05.
2012.08.16.
2012.08.22.
2012.09.13.
2012.10.03.
2012.12.05.
rossz címre küldték ki, annak ellenére, hogy egy ízben telefonon, két ízben személyesen, végül írásban jeleztem.
Ilyenkor Pestről Buda tetejére, onnan a városmajori postahivatalba kellett mennem, majd vissza Pestre. Ez nekem pénz, idő, fáradság, a bosszúságról nem is beszélve.
A felhasználási hely két levélben úgyszintén téves.
A túlfizetést mindkét esetben rossz helyre küldték, a mérő vizsgálati díját, adott szavukat megszegve, több mint 3 hónap után, levelem hatására utalták vissza.
Kötbért, késedelmi kamatot, de még elnézést sem kértek. Saját üzletszabályzatukat sem tartották be, megszegték.
2012.12.05. A telefonos ügyfélszolgálatukon ( 06 40 38 38 38 ) dolgozó Kórodi Istvánné nem tudott az egy hete elküldött tértivevényes levelükről.
Felettes hatóságukról hallgattak, csak miután említést tettem róla közölték, hogy a MEH-hez fordulhatok panaszommal.
Előző lakcímemen óracsere volt. Nyolc (8!) számlát küldtek ki, különböző összegekkel, majd egy levelet. Ez ügyben kétszer voltam ügyfélszolgálatukon. Az első számla 41 085Ft volt. Végül 4389Ft-ot kellett fizetnem!
Automatájukra nem tudtam regisztrálni az óra állást mert a mérőcsere után 1 hónappal még nem állították át. Ha éves elszámolásban vagyok, vajon mindent „elszámolnak”?!
A munkájuk egyvalamiben egyező. Mindig a fogyasztó kárára tévednek, legyen az elszámolás, számla, adatmódosítás, ügyfélszolgálat, stb. A hibát, hibájukat pedig a fogyasztók nyakába varrják.
Tulajdonképpen „csak” az óra meghibásodásából adódott az 55 000KW h, és ezért engem hibáztatnak, büntetnek, tesznek felelőssé.
Az ELMŰT kár nem érte csak engem!

Folytatása következik...

boryy 2014.03.01. 17:37:36

@Plomba: Nem ismersz el semmit ennyi!! nem eggyezkedsz ezekkel
süti beállítások módosítása