HTML

Téged is villanyóra mágnesezéssel gyanúsítanak?

A blog létrejöttének célja, hogy a villanyóra mágnesezéssel gyanúsított ártatlan fogyasztóknak legyen egy közös fóruma, ahol a panaszosok megoszthassák egymással történetüket, tapasztalatot cserélhessenek. Továbbá várom műszaki és/vagy jogi területen jártas minden segíteni vágyó témába vágó megkeresését. E-mail: villanyora.magnes@gmail.com Figyelem! A villanyóra mágnesezés büntetendő cselekmény, határozottan ellene vagyok! Kérlek, csak akkor keress meg, ha te is ártatlan vagy!

Friss topikok

Linkblog

Szolgáltatók vs fogyasztóvédelem

2011.11.30. 15:36 villanyóra

A napokban sokat hallhatunk arról, hogy a szolgáltatók privilégiumait szeretnék megnyirbálni. Természetesen a szolgáltatók ezen rettenetesen fel vannak háborodva. A média által felkapott legsarkallatosabb kérdés az, hogy kinél mikor szabad az áramot vagy gázt kikapcsolni. Egy riportot a Hír tv is leadott, főszerepben Lázár János (http://apps4.trilobita.hu/mch3_media/static/01/player/MediaPlayer.swf?code=fdgz44). 

Érdekessége a dolognak, hogy kormányzati oldalról hajlandóak beismerni, hogy az energia törvény semmilyen védelmet nem jelent a fogyasztók részére, a szolgáltatók valódi monopóliumok, privilégiumokat élveznek. Azt nem feszegeti, hogy ki adta ezt nekik, mit kapott érte, milyen érdekkörök és hogyan húzódnak meg a háttérben, pedig egészen biztosan érdekes lenne ezeket az információkat nyilvánosság elé tárni. Talán végre az is elkezdené az érdekeit védeni, aki jelenleg még azt se tudja, hogy nincsenek jogai, csak kötelezettségei, és ebből kitörnie lehetetlen.

"...Nagyon jó törvényhozási kapcsolataik vannak pártállástól függetlenül..." a szolgáltatóknak. Azt hiszem, ezt nem szükséges kommentálni. Pedig, ha a fogyasztóvédelem rendelkezne ilyen kapcsolatokkal, akkor most igen sok bírság folyna be a szolgáltatóktól az államkasszába, mert lassan annyira el vannak engedve a szolgáltatók, hogy egyetlen mozdulatot se tudnak bemutatni anélkül, hogy törvényt ne sértenének (gondolok itt a mágnesezési ügyekre, hibás plombákra, helytelen bekötésekre, rossz biztosítékok és órák kapcsán csak hozzánk befutott tömeges panaszok jelenlétére). Természetesen felelősség a szolgáltatót nem terheli. Neki mindent szabad. Olyan ez, mintha nyájat terelgetnének. Csak lassan nem csak a bankok mondhatják meg, hogy mikor finghat egyet a fogyasztó, hanem a szolgáltatók is hasonló privilégiumokkal rendelkeznek.

Visszatérve a linken megnézhető videóra a leglényegesebb gondolat szerintem az, hogy Magyarországon jóval kevesebb védelem illeti meg a fogyasztót, mint az EU-ban. Ezt én inkább helyesbíteném azzal, hogy nem illeti meg védelem a fogyasztót a szolgáltatókkal szemben. A szolgáltatók most olyan ügyesen lavíroznak, használják fel (valamiért) megingathatatlan kapcsolataikat, hogy az egyetlen szervet, aki valóban lépni tudott a fogyasztókkal szembeni visszaélésekkel, a Magyar Energia Hivatal pozíciójának megingatásával foglalatoskodnak (az se dicséret, hogy az említett szerv nem tesz semmit ez ellen - vagy ha tesz is, látszata nincs, az biztos). Amíg lehetséges az, hogy végrehajtás alá kerüljön bárkinek az ingatlana egy mondvacsinált teória mindenféle bizonyítása nélkül, és ehhez a rendőrség, igazságszolgáltatás, nagypolitika, média - de leginkább bárki - asszisztál, törvényeket hág át a hazugság érvényesítése érdekében, addig még minimális védelemről se beszélhetünk.

"Nagyon sajnálom, hogy van olyan kormányzati ember, aki a szolgáltatók oldalára áll..." Én azt sajnálom a legjobban, hogy létezik olyan embernek nevezett kreatura, aki mások meglopásából minden lelkiismeret-furdalás nélkül kvázi megél. Azt verték a fejünkbe még általános iskolai tanulmányaink során, hogy az embert az intelligenciája különbözteti meg az állatoktól. Sajnos mára már az intelligens mosóporokba több intelligencia szorult, mint néhány pénzsóvár, hataloméhes emberbe.

Ha nem tudnám, hogy nem vicc, ami itt történik, és hogy valóban komoly problémáról van szó, a hasamat fognám a röhögéstől, ha azt hallanám, hogy óvodát, iskolát bezártak közüzemi szolgáltatói tartozás miatt. Kinek az értékrendjébe fér a mai rendszer bele?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://villanyora.blog.hu/api/trackback/id/tr913426193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balage51 · http://dohanymuzeum.hu/ 2011.12.12. 20:48:32

levélke érkezett az ELMŰ-től, miszerint sérült volt a mérőórám, és 29.903 Ft kártérítést követelnek tőlem.

Távollétem során idejöttek valakik - akiket a szomszédasszonyom jó szándékkel engedett be a kapun, mert mérőcserére hivatkoztak. Szeretném tudni, hogy ki járult ahhoz hozzá, hogy a távollétemben lecseréljék a mérőberendezést, amikor nem vagyok jelen, nem tudom megvédeni magam, és nem vagyok szemtanúja a "mérőóra sérülésének"

Itt hagytak egy papírt, hogy a cserét elvégezték, ahogy azt már többször is tették. A mérőóra a ház falán, kívül, hozzáférhető helyen van, nem bent, a zárható, és távollétemben hozzáférhetetlen lakásban. Ennyire hülyének néznek, hogy úgy lopom az áramot, hogy mindenki lássa és bármikor lebukhassak???? Annyi közöm van az áramhoz, hogy a lámpát felkapcsolom, eszembe nem jutna hozzányúlni, hogy leégjen az egész ház. Nem tűnik fel senkinek, hogy 3 éve, amióta az óra a nevemen van, szinte fillérre ugyanannyi a fogyasztás? Többször voltak kint az ELMŰ leolvasói, azt hiszem fél vagy negyed évente, és rögzítették az óraállást. Mégis mikor csaltam???

Hogyha hosszú éveken át 500 kW lett volna havonta a fogyasztásom, ami most hirtelen lecsökken 50-re, akkor megértem a vádaskodásukat, de ezt kikérem magamnak!!!!!
Két óra van a falon, a házé és az enyém, azt sem tudom, melyik kié, mivel soha le nem olvasom, hiszen ezt az ELMŰ munkatársai csinálják, szintén akkor, amikor nem vagyok itthon. Segítőkészségből a szomszédok beengedik a leolvasókat, szerelőket, postást, hogy a lakók távollétében is lehessen intézkedni, és ne kelljen a leolvasóknak ötször jönni, addig, amíg itthon nem találják a tulajdonost, és akkor ezt kapom???

Mit képzelnek, hogy az idegrendszeremmel szórakoznak, és az időmet rabolják? Rendszeres leolvasás van, és eddig soha nem tűnt fel kiugróan magas, vagy alacsony fogyasztás, se az óra megbuherálása. Átalánydíjat fizetek, annyit, amennyire köteleznek, amennyit az ELMŰ állapít meg, jelenleg havi 75 kW-ot, 3708 Ft-ot.

44 m2-es lakásom van, egész nap nem vagyok itthon, nem nézek tévét, és energiatakarékos égőim vannak és vadkendert sem termesztek a szekrényben. Vajon milyen berendezéssel fogyasztottam el 8 havi számlának megfelelő összeget? Köszönöm, hogy ezt érdemlem, amikor rendszeresen a csekkek érkezését követő napon fizetek, soha egyetlen fillér elmaradásom nem volt. Most valakinek a hülyesége miatt a 70.000 ft-os kormánytisztviselői fizetésem felét fizessem ki a nagy büdös semmire??????? Mégis ki hatalmazta fel a kedves szerelőket erre az eljárásra? Egyszerűen torkig vagyok az összes szolgáltatóval, hogy kényük kedvük szerint sanyargatnak mindenkit. Kevés a pénz, a bevétel, ki lett adva, hogy be kell szedni még valahonnan pár ezret év végéig?

Kikérem magamnak ezt az egész ügymenetet, és el sem hiszem, hogy ez velem történik. Legyenek szívesek felszólítani a tisztelt szolgáltatót az eddigi fogyasztásom felülvizsgálatára, a számlaösszegek átnézésére, amiből egyértelműen kiderül, hogy évek óta szinte ugyanannyi a fogyasztásom. Arról ugyebár nem tudok, hogy az órával mi nem volt rendben, mert erről senki nem tájékoztatott. Meg sem említem, hogy feltételezhető, hogy az órával magukra hagyott szerelők miatt "sérült meg" a plomba....
süti beállítások módosítása