HTML

Téged is villanyóra mágnesezéssel gyanúsítanak?

A blog létrejöttének célja, hogy a villanyóra mágnesezéssel gyanúsított ártatlan fogyasztóknak legyen egy közös fóruma, ahol a panaszosok megoszthassák egymással történetüket, tapasztalatot cserélhessenek. Továbbá várom műszaki és/vagy jogi területen jártas minden segíteni vágyó témába vágó megkeresését. E-mail: villanyora.magnes@gmail.com Figyelem! A villanyóra mágnesezés büntetendő cselekmény, határozottan ellene vagyok! Kérlek, csak akkor keress meg, ha te is ártatlan vagy!

Friss topikok

Linkblog

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN!

2010.11.02. 06:50 villanyóra

 Steve0915 történetét 2010 májusában osztottam meg olvasóimmal (http://villanyora.blog.hu/2010/05/26/ujra_magnes_de_most_emasz). Biztosan sokakat érdekel, hogy mi lett az ügyéből. Végre egy minden szempontból jó hírt közölhetek:

 Steve0915 javára hozott ítéletet a szolgáltató ellen a bíróság. Lehet. Hogy mégis jogállamban élünk, csak nem tudunk róla? Mindenesetre itt szeretnék elnézést kérni, amiért nem bíztam a magyar igazságszolgáltatásban.

 Megragadnám a lehetőséget, és szeretnék nyilvánosan is gratulálni steve0915-nek, és megköszönni, hogy nem futamodott meg, és kiállt a saját igaza mellett. Sajnos, nagyon sokan nem teszik ezt, mert tartanak az áramszolgáltatók terrorjától. Véleményem szerint, ha a fogyasztók végre jobban kiállnának a saját igazuk mellett, akkor a szolgáltatók se engedhetnék meg maguknak, hogy évekig, évtizedekig hazug teóriák alapján meghurcolják fogyasztóikat!

 Az alábbiakban olvasható ítélethez tudni kell, hogy felperes az áramszolgáltató volt, az alperes pedig a fogyasztó. „A bíróság a felperes keresetét elutasítja.” Ez a szívet dobogtató mondat. Ebből tudnak most sokan erőt meríteni a további küzdelemhez.

 Az iratból kiderül, hogy a szolgáltató mennyi „véletlen” hibát halmozott a „véletlen” hibákra. Nem volt megfelelő a helyszínen felvett jegyzőkönyv, a mérő műszer se volt hiteles – mily meglepő. A hibás villanyóra tárolásáról sincs információ, stb.

 A legjobban azonban még mindig az „igazságügyi” „szakértő” által készített „ténymegállapító” jegyzőkönyv elmarasztalása fogott meg. Vagyis nem csak laikus szemmel kifogásolható a „szakértő” jegyzőkönyve. Nem is apró hibákat állapítottak meg, hanem ez alapján egyértelműen kijelenthető, hogy az eddig nyilvánvalónak tűnő összefonódás a szolgáltató, az óra gyártója és az "igazságügyi" "szakértő" végre napvilágot látott, és nem lehet többé véka alá rejteni.

 A „szakértői” „vizsgálat” jegyzőkönyvével kapcsolatban az alábbi megállapítások születtek:

 „… vizsgálatait az … Kft. telephelyén úgynevezett hiteles mérőpadon végezte. A hiteles mérőpad azonosíthatósági és hitelesítési adatai a mérésekről készült jegyzőkönyvben nem kerültek feltüntetésre…” Gondolom, minden érintett sejti, hogy mely Kft. telephelyéről van szó, azonban személyiségi jogai vannak még a gerinctelen férgeknek is…

 „… az aktuális állapotot vizsgálta, az, hogy mágneses hatás mikor, mennyi ideig, hogyan és mi módon érhette a mérőkészüléket, szakértői módszerekkel meg nem állapítható.” Nyilván nem állapítható meg egykönnyen az, ami nem történt meg! Még „szakértői” módszerekkel sem. De lehet rá hazugnál hazugabb teóriákat gyártani, és lehet terjeszteni minden lehetséges médiumban, sőt, meg lehet vele hurcolni a fogyasztót a rendőrségen, illetve bírósági procedúráknak kitenni. Sajnos ez a jelenünk. Milyen lesz a jövőnk? 

 „Ilyen eljárás mellett a ténymegállapító jegyzőkönyv ténymegállapításai a bíróság álláspontja szerint bizonyítékként nem vehetők figyelembe.”  

 Megerősíti a perirat az eddig az üggyel kapcsolatban a blogon (is) elhangzottakat is. A fogyasztó kötbérfizetési kötelezettsége felróhatóság esetén áll fenn, a szerződésszegés tényét az áramszolgáltató köteles bizonyítani. Ez azonban egyik általam ismert esetben sem áll fenn. Ismereteim szerint csak a szolgáltató egyoldalú fenyegetőzései, fogyasztót megfélemlítő magatartása, félretájékoztatása állapítható meg.

  „[…], aki az … Kft., így közvetve a felperes megbízásából végzett műszeres vizsgálatokat, nem szakértőként járt el ebben az ügyben, ezért az általa tett ténymegállapítások csak a mérési és egyéb tényeket rögzítő megállapításai relevánsak, a következtetései nem.” Én még annyit tennék hozzá, hogy ténymegállapításokról sincs szó véleményem szerint, mivel az óra adatain és annak részeinek való vizsgálatán kívül semmilyen konkrétumot nem tartalmaz a jegyzőkönyv. Az óra hibájának százalékos értékeit ugyan leírja, de hogy pl. mekkora  áramoknak vetették alá a mérőórát, még azt se tartalmazza a jegyzőkönyv. Nyilván a mágnesezési ügyekben szereplő „szakértők” nem tudják az ide vonatkozó törvényi szabályozást. Érdemes lenne esetleg továbbképzéseken részt venni az illetékes uraknak, hátha sikerülne az alapvető ismereteket elsajátítaniuk.

 Elég szomorú, hogy „hajlott koruk” ellenére se jutottak el addig a „szakértők”, hogy egy minden szempontból elfogadható jegyzőkönyvet elkészítsenek. Azt meg kifejezetten sajnálatosnak tartom, hogy az eddig számomra tiszteletre méltónak tartott hivatást ennyire elcsépelt, semmitmondó szavakká silányították. Azt se tudom megérteni, hogy a valóban igazságügyi szakértőként tevékenykedő szakértők miért nem dobják ki maguk közül a férgesét? (Ez csak költői kérdés volt, volna rá egy-két ötletem, sajnos.)

 Az ítélet összegzés része zene füleimnek (és feltehetően még sok ártatlanul megvádolt fogyasztónak): „…felperes […] nem bizonyította azt, hogy a mérőkészülék esetleges hibája összefüggésben áll bármilyen alperesi felróható magatartással, hiszen mind elvileg, mind gyakorlatilag más ok is lehetséges – […] -, amelynek eredményeként a mért, észlelt jelenség előállhatott.”

 „Az üzeletszabályzat szerint azonban nem az alperesnek kell azt bizonyítania, hogy a vélelmezett magatartást – erős mágnes mérőkészülékre helyezése akár rövid ideig is, a készülék mérése befolyásolása érdekében – nem tanúsította, hanem a felperesnek azt, hogy az alperes ilyen módon befolyásolta a készüléket.”

 Akit érdekel az egész ítélet, illetve azon szabálytalanságok, melyet a szolgáltató elkövetett az ügyben, az alábbi linkekre kattintva elolvashatja (az irat összesen 6 oldal, minden oldal egyenként megtekinthető).

1. oldal    2. oldal     3. oldal     4. oldal     5. oldal     6. oldal

4 komment

Címkék: vélemény élet kérdés gondolatébresztő mágnes áramszolgáltató émász ellenörzés villanyóra igazságügyi szakértő mágnesezés

A bejegyzés trackback címe:

https://villanyora.blog.hu/api/trackback/id/tr462413489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phaidros 2010.11.02. 09:15:30

Talán valami tényleg elindult. Kiváncsi leszek, hogy a régen megbüntetettek visszakérhetik-e kamatostul a pénzüket, és a megvesztegetett, érdekelt "szakértők" perelhetők lesznek-e.

Adrienn74 2010.11.02. 10:04:32

Vajon hányan vannak, akik megijednek és kifizetik a rájuk rótt összeget? Úgy látszik Elműnek ez mégis jó üzlet és bevált, hogy egyre magabiztosabban alkalmazzák...
S a szisztémia mindig ugyanaz.
A szakértői véleménynek tényleg se füle, se farka. Nincs benne álláspont foglalás, a bíró dönti el a végén, merre billen a mérleg. Természetesen leginkább a fogyasztó kárára, aki ha veszít, fizetheti a kötbért, annak kamatjait, a perköltségeket és a szakértői díjat is, ami 200 ezer forintra is rúghat. Azt a szakértői véleményt, amiben semmi konkrétum nincs megfogalmazva, ennek ellenére érdekes...a bíró mégis el tudja dönteni általa, hogy a fogyasztó "bűnös".

villanyóra 2010.11.02. 10:50:50

@Adrienn74: Ez éppen nem ELMŰ-s történet volt, de abbnan igazad van, hogy egyik kutya, másik eb.

Nem tudom, a Te ügyed mikori, de az utóbbi időben többen is nyertek az áramszolgáltató ellen.

A jó hír, hogy az ügyészség már nyomoz egyes áramszolgáltatók ellen. Ha többen feljelentenék, és a sarkukra állnának, nem hagynák magukat megfélemlíteni, akkor biztosan hamarabb vége lenne végre ennek a maffiának.

Neked pedig azt tudom javasolni, hogy írj a MEH fogyasztóvédelmének. Úgy tűnik, hogy most felkarolták végre a fogyasztókat, és úgy tudom, hogy régebbi akár lezárt ügyeket is újra vizsgálnak. Ha írsz egy mailt a villanyora.magnes@gmail.com-ra, akkor szívesen segítek, illetve egyéb információkkal is szolgálhatok.

AutosVilli 2010.11.02. 16:45:48

Hát én a villingeróra felszerelés napjától,és annak a leszerelésének a napjáig bezárólag kérném,hogy fizessék vissza a töbletmérésből adódó költséget.Mert szerinted az már akkor is többet mért.
süti beállítások módosítása