HTML

Téged is villanyóra mágnesezéssel gyanúsítanak?

A blog létrejöttének célja, hogy a villanyóra mágnesezéssel gyanúsított ártatlan fogyasztóknak legyen egy közös fóruma, ahol a panaszosok megoszthassák egymással történetüket, tapasztalatot cserélhessenek. Továbbá várom műszaki és/vagy jogi területen jártas minden segíteni vágyó témába vágó megkeresését. E-mail: villanyora.magnes@gmail.com Figyelem! A villanyóra mágnesezés büntetendő cselekmény, határozottan ellene vagyok! Kérlek, csak akkor keress meg, ha te is ártatlan vagy!

Friss topikok

Linkblog

Lehet, hogy elkezdődött valami?

2010.09.18. 21:54 villanyóra

 "Mert annak a társaságnak, amelyik nem elégszik meg a tisztes profittal, nem muszáj az országban maradnia – mondta a Magyar Nemzetnek a Nemzetgazdasági Minisztérium energiastratégiáért és otthonteremtésért felelős államtitkára." (Forrás: http://www.mno.hu/portal/736967)

Nem tagadhatom, hogy szívemből szólt Bencsik János. Még annyit tennék hozzá, hogy vihetik a szolgáltatók a mágnesezős teóriákat felvázoló és emögé bújó kollégáikat is. Végre akkor nem csak Magyarországon lenne probléma a mágnesezés, születne néhány szakirodalom külföldön is. Legalább ott is lenne egy "kis" izgalom, és végiggondolnák, hogy hogy lehet ilyen szemétséget véghezvinni, ártalatlan fogyasztókat alaptalanul megvádolni.  Elsősorban, úgy vélem, hogy Németország lehetne a legvonzóbb ország. Természetesen csak mágneses értelemben.

4 komment

Címkék: vélemény élet gondolatébresztő mágnes áramszolgáltató mágnesezés

A bejegyzés trackback címe:

https://villanyora.blog.hu/api/trackback/id/tr112306284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fun-csocso 2010.09.23. 13:00:33

Szia!
Bocs, hogy nem vág témába, de Te a múltkor is válaszoltál és segítőkész voltál!
Azt szeretném kérdezni, hogy szerinted mire figyeljek, hogy járjak el, hogy a végén ne még én legyek a hibás!??
Tegnap felmentünk a háztetőmre, mert a kábelre, ami bejön a póznától a tetőn lévő csőig, már nagyon rálógott a fenyőfám több ága. Levágtuk. Igen ám, de nem kicsit meglepődtünk, mert a kábel az még hagyján, hogy el volt vágva, megblankolva és a két csonk összesodorva, de még leszigetelve sem volt! És ez ilyen 9 éve, mióta ott lakunk! Csak eddig nem voltunk fent a tetőn. 9 éve ázik, esik rá a hó és simogatja a fenyőfa a csupasz vezetéket.
9 éve küzdünk igazából a kiemelkedően magas fogyasztásunkkal. Most már havi 45 ezer forint a villanyszámlánk.
Egyrészt nem tudom, hogy ennek a csupasz vezetéknek lehet-e köze a magas fogyasztásunkhoz, hisz még az óra előtt van.
Másrészt fosok bejelenteni az el műnek, mert még a végén kitalálják, hogy loptam az áramot, én blankoltam meg a madzagot. Bár ennek ellent mond, hogy 9 év alatt kb 3,5 millió forintot fizettem ki villanyszámlára úgy, hogy szinte otthon sem vagyunk és nem fűtöm a kocsi beállót árammal, sőt még jakuzzim sincs 
előre is köszi a jótanácso(ka)t!!

j311 2010.09.23. 16:02:47

@fun-csocso: Te ellenőrizted már az órát? Ha mindent lekapcsolsz és kihúzol a konnektorokból, akkor áll?
Ha ezzel a módszerrel mindent áramtalanítottál és valamelyik esetben még mindig forog az óra, akkor ott valami gond lehet a ház/lakás elektromos hálózatával.

Ha lekapcsolod a kismegszakítókat akkor áll?
Ha nem, akkor már az órával van gond vagy valami rá van kötve az óra és a kismegszakító közt, ami fogyaszt.

Pár perc alatt te is le tudod mérni, hogy mennyire pontos az óra.
Nagy teljesítményű fogyasztóval egyszerű tesztelni, mert rövid idő alatt is sokat fogyaszt, tehát látványosan mozdul az óra is.

fun-csocso 2010.09.23. 17:52:54

@j311: igen, ezeken már túl vagyok, de azért köszönöm!!!
ha mindent lekapcsolok, megáll az óra. Külön külön minden fogyasztómat kimértem és nem volt nagy kiugró eredmény.

j311 2010.09.24. 12:13:54

@fun-csocso: Na de, ha az óra jól mér, akkor mire fizetsz havi 45k HUF-ot?
Lehet érdemes lenne beszerezni egy konnektorba dugható fogyasztásmérőt és pár hét alatt kimérni az állandóan működő fogyasztókat.
süti beállítások módosítása