HTML

Téged is villanyóra mágnesezéssel gyanúsítanak?

A blog létrejöttének célja, hogy a villanyóra mágnesezéssel gyanúsított ártatlan fogyasztóknak legyen egy közös fóruma, ahol a panaszosok megoszthassák egymással történetüket, tapasztalatot cserélhessenek. Továbbá várom műszaki és/vagy jogi területen jártas minden segíteni vágyó témába vágó megkeresését. E-mail: villanyora.magnes@gmail.com Figyelem! A villanyóra mágnesezés büntetendő cselekmény, határozottan ellene vagyok! Kérlek, csak akkor keress meg, ha te is ártatlan vagy!

Friss topikok

Linkblog

Mitől pörög (be) a fogyasztó?

2010.08.09. 14:44 villanyóra

Ma a HVG oldalán is megjelent egy mágnesezési történet. Kicsit szerencsére körültekintőbb volt a cikk írója, mint a Hír Tv "fizetett hirdetése": 

http://hvg.hu/itthon/20100805_villanyora_magnesezes_kotber

Ugyan a cikk nem írja le részletesen, hogy miről is van szó, de legalább linkgyűjteményt rejteget magában. Nem vet föl újabb kérdéseket, de legalább nem tolvajozza le az ártatlan fogyasztókat. 

Ami fölöttébb érdekes, hogy Morva György hogy került a képbe? A téma egyik szakértőjeként említik a cikkben. A függetlensége legalább annyira megkérdőjelezhető, mint az igazságügyi szakértőké, ugyanis az említett intézményt az ELMŰ, Elster és EON támogatja: http://eki.kando.hu/?menu=1&sub=partners. Megint nem sikerült egyetlen függetlennek nevezhető szakértőt bevonni a cikkbe. Morva György se említi, hogy miért látja érdemesnek a szupermágneseket a mágneszésre, miért nem jöttek forgalomba az elektromágnesek? Még azt nem fejtette ki világosan Morva György, hogy amennyiben végeztek kisérleteket, és látja, hogy mekkora vihart kavar a mágnesezési ügy, akkor miért nincsenek publikálva az eredmények. Vagy talán a Szunyogh-féle cikk lenne a konklúzió (http://www.omikk.bme.hu:8080/cikkadat/bitstream/123456789/4208/1/ET_2007_02tr_1.pdf 7. oldalon kezdődik a cikk)? A jogi problémák pedig föl se vetődnek hozzászólásában.

Viszont érkezett egy komment, melyet szerintem mindenkinek érdemes lenne elolvasni. Villamosmérnök írta 2010. augusztus 9., 13:42-kor (a cikk alatt találhatóak a kommentek). Idézném: 

 "Minden mágnes egy adott hőmérséklet felett (Curie pont) lemágneseződik! Ez NeFeBr mágnesek esetén nem sokkal 100°C felett van. Ha egy villanyóra olyan helyen van ahol pl. rásüthet a nap, fűtőtestről felszálló meleg levegő éri, esetleg saját belső hibájából melegszik, stb. akkor a lemágneseződés előfordulhat. Ha a mágnes taszító erőnek van kitéve (a tárcsa fékezése ilyen eset), akkor már alacsonyabb hőmérsékleten is be tud ez következni.
Ez a mérési módszer egyszerűen megbízhatatlan. Én a fogyasztóvédelem helyében az E.ON-nal visszafizettetnék minden ilyen kiszabott bírságot kamatostul."

Még egy érdekesség, hogy a kommentezők közül nem egynek volt már hasonló mágnesezési ügye. Az ezen a blogon föltett történeteket is károsultak küldték. Ez valószínűleg nem a véletlen műve. Mint ahogy az sem, hogy föl vannak háborodva az eljáráson, nem értik, hogy hogyan engedheti meg magának az igazságszolgáltatás, fogyasztóvédelmi szervek, hogy ezt a fajta magatartást az áramszolgáltatók évekig folytassák.

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény élet kérdés gondolatébresztő mágnes eon áramszolgáltató ellenörzés villanyóra mágnesezés

A bejegyzés trackback címe:

https://villanyora.blog.hu/api/trackback/id/tr452209654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása