HTML

Téged is villanyóra mágnesezéssel gyanúsítanak?

A blog létrejöttének célja, hogy a villanyóra mágnesezéssel gyanúsított ártatlan fogyasztóknak legyen egy közös fóruma, ahol a panaszosok megoszthassák egymással történetüket, tapasztalatot cserélhessenek. Továbbá várom műszaki és/vagy jogi területen jártas minden segíteni vágyó témába vágó megkeresését. E-mail: villanyora.magnes@gmail.com Figyelem! A villanyóra mágnesezés büntetendő cselekmény, határozottan ellene vagyok! Kérlek, csak akkor keress meg, ha te is ártatlan vagy!

Friss topikok

Linkblog

A Klubrádiót is érdekli a téma

2010.11.28. 00:09 villanyóra

 Végre egy műsor, ami nem az áramszolgáltatók szemszögéből mutatta be a mágnesezési ügyet. A Klubrádió Reggeli gyors című műsora felkarolni látszik az ártatlanul megvádolt fogyasztókat. Itt lehet meghallgatni: http://www.klubradio.hu/klubmp3/klub20101126-055901.mp3, 13 perc 40 másodpercnél indul a riport.

 „Ma Magyarországon minden rossz villanyóra tulajdonosa áramtolvaj – legalábbis az áramszolgáltató szerint.” Ez így teljes egészében nem igaz, mivel az óra az áramszolgáltató tulajdona, de ha ettől az apró elszólástól eltekintünk, alapigazságot fogalmazott meg Rímer Péter.

 Megszólaltatták Balogh Dezsőt is, villamosmérnök volt 35 évig, NFH-tól nyugalmazták, jelenleg egy fogyasztóvédelmi szervezetnek, a Társadalmi Uniónak segít. Ő is elmondta, hogy ha az óra elromlását bejelenti a fogyasztó, akkor a szakértői vizsgálat eredménye alapján többszázezer forintra megkötbérezi a szolgáltató a fogyasztót. Ha ezt a kötbért a fogyasztó nem fizeti be, akkor a Rendőrségen feljelentik nagyértékű áramlopás vagy valami más címen. Ezek után a fogyasztó kénytelen védekezni, holott semmit nem követett el.

 Itt is megerősítik, hogy a mágnesezés Magyarországon divat csak. Mindezeket a mágnesezési vádakat annak ellenére rója fel a szolgáltató a fogyasztónak, hogy a villanyórák leírásában szerepel, hogy az óra nem mágnesezhető.

 Jó kérdés: ”Ezer számra mágnesezne tehát a magyar, holott az órák csak fölpörögnek tőle?” Elhangzott ugyanis az is, hogy az órák nem lassulnak le a mágnestől. Az ominózus órákon külsérelmi nyom nem található, mivel az áramszolgáltató szerint a mágnes nem hagy nyomot. Tehát ha az óra nem megfelelően mér, akkor az áramlopás – az áramszolgáltató szerint. Véleményem szerint egy nem működő módszer nem tud elterjedni. Az áramszolgáltatók legnagyobb problémája pedig az lehet most, hogy tisztázzák a nevüket, valahogy kivonuljanak az ügyből úgy, hogy a kötbérekből származó bevétel mégis megmaradjon.

 Balogh Dezső is megemlíti a több kiadást is megélt amerikai tanulmányt, melyet az alábbi linken található cikkben is belinkeltem már korábban: http://villanyora.blog.hu/2010/10/21/fokuszban_a_villanypasztorok. Ez a tanulmány nem azt mondja, hogy a fogyasztó rontja el az órát, hanem azt, hogy minden különösebb ráhatás nélkül képesek megbolondulni a fogyasztásmérők. Kijelenti, hogy a permanens mágnesek lemágneseződnek idővel, aminek több oka is lehet.

 „A végére csak annyit, hogy ilyen ügyben az Energia Hivatalnál lehet panaszt tenni.” 

2 komment

Címkék: média vélemény élet kérdés gondolatébresztő mágnes eon elmű áramszolgáltató émász ellenörzés villanyóra démász mágnesezés

A bejegyzés trackback címe:

https://villanyora.blog.hu/api/trackback/id/tr972478014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogárka04 2010.12.03. 19:57:37

Sziasztok!

Egy régi építésű házban lakom, az egész házban kicserélték a villanyvezetékeket, amihez ugye le- és felszerelték az órákat. Nem tudom milyen okból az órára úgy került fel a plomba, hogy el volt szakadva, a szerelők elmentek. ... pár hét múlva az jött elmű ellenőrizni az órát és feltenni még egy plombát. De mivel ez előző el volt szakadva leszerelték az órát és elvitték bemérni. Kaptam egy levelet, hogy az óra nem valós értéket mér, szerintük meg lett piszkálva.
Kérdezem én miért felejtik el a szerelőket akik ott jártak? Miért van az, hogy egyből a fogyasztó piszkálja az órát?
A szerelők nem hibázhatnak? Ők nem vállalják a felelősséget a munkájukért? Vagy ha hibáznak elvesztik a munkájukat? Inkább fizessen a fogyasztó aki nem tehet semmiről? Az óra nem romlik el magától?
Kihez menjek? Mit tegyek?
Azt mondták esélyem sincs a bizonyításra, hogy nem nyúltam az órához.

villanyóra 2010.12.03. 21:17:06

@Bogárka04: Szia!

Sajnos, ezt a módszert már többször bevetették a szolgáltatók.

Kérlek, keress meg a villanyora.magnes@gmail.com-on.

Sajnos, a szerelők nincsenek a helyzet magaslatán, és csak remélheti a naiv fogyasztó, hogy ez véletlen. Szerinted miért jöttek ki két héttel az óra felszerelése után ellenőrizni? Hát, szerintem semmiképpen sem véletlen.

Megmondanád, hogy melyik szolgáltató volt a tettes?

Kérlek, keress meg mailben mindenképpen.
süti beállítások módosítása