HTML

Téged is villanyóra mágnesezéssel gyanúsítanak?

A blog létrejöttének célja, hogy a villanyóra mágnesezéssel gyanúsított ártatlan fogyasztóknak legyen egy közös fóruma, ahol a panaszosok megoszthassák egymással történetüket, tapasztalatot cserélhessenek. Továbbá várom műszaki és/vagy jogi területen jártas minden segíteni vágyó témába vágó megkeresését. E-mail: villanyora.magnes@gmail.com Figyelem! A villanyóra mágnesezés büntetendő cselekmény, határozottan ellene vagyok! Kérlek, csak akkor keress meg, ha te is ártatlan vagy!

Friss topikok

Linkblog

Nem minden média megvehető?

2010.10.27. 17:23 villanyóra

 Tegnap felcsillant egy halvány reménysugár. Méghozzá az ATV-n, A TV Ügyvédje c. műsorban. (Akit érdekel, itt újra megnézheti: http://atv.hu/musoroldal/a_tv_ugyvedje, 2010. 10. 26-i adás első részében van a mágnesezési ügy).

Bemutattak egy panaszost, és az ügyét. Hogy-hogynem, itt is Lénárd Pál volt az igazságügyi elméletgyáros. Az óra minden része ép, sértetlen, a hibája +52%. Még azt is megmondták a károsultaknak, hogy ha 50% alatt lett volna, akkor az óra meghibásodott! (Ezt már korábban is tudtuk:

http://villanyora.blog.hu/2010/06/19/magnesezes_vagy_megse.)

A bemutatott levélben pedig Fodor József volt az aláíró. Miért is nem lepődtem meg?

A műsorban felvetett kérdések a következők voltak:

"...feltételezés alapján eldönthető-e, hogy valaki bűnös-e, és ha igen, mi legyen a büntetése?" 

"Miért gondolja egy szolgáltató, hogy egyben rendőr, ügyész és bíró is?"

Mindkét kérdése egy mondat volna válaszom, a második pedig a véleményem. Azért van gondolja, mert a magyar joggyakorlat ezt lehetővé teszi, és nincs fogyasztóvédelem. A szolgáltató pedig gátlástalan.

 

További idézet kommentár nélkül:

"- Bizonyítani nem tudják, de így gondolják, ezért szabták ki ezt az összeget! 

- Nem hiszem, hogy ez jogállami kategória lehet!"

 

Újabb felvetés válasszal:

"- Létezik az, hogy bizonyítani nem tudjuk, de azt gondoljuk, és erre fel kötbéreznek?"

Ügyvéd úr válasza: "NEM LÉTEZIK! A SZOLGÁLTATÓ NEM HOZHAT HATÁROZATOT, EZ A JOG KERETEIN BELÜL NEM ÉRTELMEZHETŐ.

Juszt "kirohanása": "Vegyük már tudomásul, hogy ezek a cégek, Gázművek, Elektromos Művek, elmúlt az az idő, amikor hatóságként szerepelhettek. Ezek szolgáltató cégek, könyörgöm, szolgáltató cégek. Ezeknek nem vagyunk alárendeltjei, ezeknek partnerei tudunk lenni. Illetve partnerei vagyunk. Nagyon szeretném, ha ők is így kezelnének minket, és Önöknek azt ajánlom, hogy Önök is így kezeljék őket."

 Az ügyvéd záró mondata nagyon kellemesen hangzik, de nem tudom, hogy mennyi tapasztalat áll a háttérben: "...semmiképpen ne fizessen a panaszos! Mindenképpen bírósági útra kell ezt terelni." A magyar (i)gazságszolgáltatásban én személy szerint nem nagyon bízom, de abban bízom, hogy még megérem, hogy eljutunk egy valóban jogállami szintre. (Lásd még - elsősorban az októberi hozzászólásokra gondoltam:  http://zugugyved.blog.hu/2010/05/12/magnesezett_villanyora/fullcommentlist/1#c11400297

Mindenesetre eddig ez volt az egyetlen média-megnyilvánulás, ami egyértelműen a fogyasztó érdekeit és szempontjait hivatott bemutatni, ami a mai állapotokat tekintve egyelőre egy ritka értékes gyöngyszemnek számít.

 

Szólj hozzá!

Címkék: média vélemény élet kérdés gondolatébresztő mágnes áramszolgáltató villanyóra igazságügyi szakértő mágnesezés

A bejegyzés trackback címe:

https://villanyora.blog.hu/api/trackback/id/tr52402627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása