HTML

Téged is villanyóra mágnesezéssel gyanúsítanak?

A blog létrejöttének célja, hogy a villanyóra mágnesezéssel gyanúsított ártatlan fogyasztóknak legyen egy közös fóruma, ahol a panaszosok megoszthassák egymással történetüket, tapasztalatot cserélhessenek. Továbbá várom műszaki és/vagy jogi területen jártas minden segíteni vágyó témába vágó megkeresését. E-mail: villanyora.magnes@gmail.com Figyelem! A villanyóra mágnesezés büntetendő cselekmény, határozottan ellene vagyok! Kérlek, csak akkor keress meg, ha te is ártatlan vagy!

Friss topikok

Linkblog

Ingyen áramot a népnek?

2010.10.05. 21:09 villanyóra

 Megkezdődött a szervezett parasztvakítás: Dr. Marie-Theres Thiell asszony, az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport elnöke egy éppen európai körúton járó Tesla Roadsterrel pózol, ingyenes villanytankolási lehetőségüket népszerűsíti cégük Váci úti székházánál. Az elműs hirdetések elvesztésétől rettegő sajtó meg birka módjára ünnepli a hölgyet, és eszük ágában sincsen feltenni neki bizonyos alapkérdéseket.

Például: mitől környezetbarát üzenet egy, egyébként kitűnő és dögös, viszont nagyon jelentős villamosenergia-felhasználású sportkocsival száguldozni, és ingyen tankolni? Azt az igen alattomos üzenetet sugallva, hogy az áram az valami olyasmi, amivel nem kell takarékoskodni, aminek nincs ára, vagyis nyugodtan használjunk belőle annyit, amennyit csak kedvünk tartja. (Ezt annak idején már eljátszották a benzinnel, azért tartunk most itt...)

Vagy: miért használják tudatosan és megtévesztően az ingyen kifejezést - miközben, ha valakik, ők aztán ismerik az öreg Rockefeller idevonatkozó tényállítását, hogy tudniillik ingyen ebéd nincs, de ingyen áram meg aztán főleg nincs... Különösen addig, amig a környezet súlyos terhelésével (szén-, gáz-, atom- és egyéb erőművekben) állítják azt elő.

Ha már ingyenreklámot akar Marie-Theres Thiell asszony csinálni a gazdálkodását és profitképzését tekintve átláthatatlan, az áramlopások költségét a tisztességesen fizető fogyasztókra hárító, szóval erkölcsileg, szakmailag, ökológiailag egyelőre ezer sebből vérző cégének, miért nem egy napelemtábláról, megújuló energiával tölthető ingyen villanykutat létesítettek? És miért nem egy kis áramfelhasználású, takarékos villanyautóval menedzselik magukat?

Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy ha hagyjuk, hogy - most éppen - az ingyen árammal sokkoljanak azok, akik konkrétan telibe szarják a környezet védelmét, néhány év múlva iszonyatos áramfogyasztású elektromos autóinkkal ugyanazokat az ökológiai problémákat fogjuk újratermelni, amelyektől a benzinkorszak alkonyán éppen csak megszabadulni próbálunk.

 (Forrás: http://noemisszio.blog.hu/2010/10/05/ingyen_aramot_a_nepnek)

Még szerencse, hogy valószínűleg az egyetlen elektromos autó a szolgáltatóé. Vagyis megintcsak a fogyasztó fizeti a kutak kiépítését, az autó beszerzését, és még a tankolását is (a reklámkiadásokat, és egyéb felmerülő költségeket nem részletezném). Tényleg szép gesztus, és jó reklám.

Tudnám javasolni, hogy tegyenek ingyenes mágnesautomatákat is a szolgáltatási területükre, az hamarabb megtérül, illetve vélhetően már többszörösen meg is térült - tekintve a sok ártatlan fogyasztó kötbérezését!

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény élet kérdés gondolatébresztő mágnes elmű áramszolgáltató émász mágnesezés

A bejegyzés trackback címe:

https://villanyora.blog.hu/api/trackback/id/tr42348047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása