HTML

Téged is villanyóra mágnesezéssel gyanúsítanak?

A blog létrejöttének célja, hogy a villanyóra mágnesezéssel gyanúsított ártatlan fogyasztóknak legyen egy közös fóruma, ahol a panaszosok megoszthassák egymással történetüket, tapasztalatot cserélhessenek. Továbbá várom műszaki és/vagy jogi területen jártas minden segíteni vágyó témába vágó megkeresését. E-mail: villanyora.magnes@gmail.com Figyelem! A villanyóra mágnesezés büntetendő cselekmény, határozottan ellene vagyok! Kérlek, csak akkor keress meg, ha te is ártatlan vagy!

Friss topikok

Linkblog

A kiábrándító magyar valóság

2010.08.13. 12:56 villanyóra

 Az EON újra virított egy undorító esetet. Ez már újabb trükk, nem mágnes! Van a mágnesezési ügynél is lejjebb. Éljenek a szemét áramszolgáltatók. Csak lassan nem tudni, miből, akarom mondani kiből? Az lenne a legjobb megoldás, ha mindenkinél szépen kikapcsolnák az áramot, és megoldódnának a folyamatos csalások, nem? Hogy süllyedhet idáig egy áramszolgáltató? És a szerelő? Ehhez már azért gyomor kell! Vagy elég a fizetés? Vagy ezzel feljebbmászik valaki a szamárlétrán? Még szerencse, hogy a szolgáltató nem lopja magától az áramot...

"Kérlek segíts! Nekem is E.ON problémám van. Dióhéjban a következő.
55 m2 a házunk minden villanyról megy a szivattyú...stb., de fűteni nem ezzel fűtünk mert kandallónk van, gáz nincs a telken, nincs 6 mélyhűtőm, tehát a normál dolgok vannak a házban, ráadásul minden energiatakarékos, havonta 22e Ft.-ot fizetek általány díjat az eon-nak, de minden évben kiküldenek elszámoló számlaként még 130-140e Ft.-ot, hogy még annyit fizessek be.
Ha kiszámolod, akkor télen-nyáron, minden hónapban ez majdnem 27-30e Ft. Többször szóltam hogy szerintem szar az óra, soha nem jöttek ki. Én megnézettem a belső villanyszerelési dolgokat, ott semmi baj nincs. Na most, mivel nem voltam hajlandó egy ilyen magas elszámoló számlát kifizetni nekik, ment a huza-vona hogy mennyivel is tartozom.
Végül bírósági ügy lett belőle, mert a fizetési meghagyásra reagáltam, hogy nem jó mert több csekkem sincs leiktatva, amit ők követelnek, így vált a fizetési meghagyásból az ügy bírósági perré. A bírósági ügy kellős közepén fogták, és egyik nap kikötötték nálunk az áramot. Utána kijöttek ellenőrizni az órát. Én nem voltam otthon, csak a párom, aki nincs oda bejelentve és hivatalosan ott sem lakik. Mondta a két E.on-os fószer hogy megnéznék az órát, párom amíg elzárta a kutyákat, szétkapták az órát, leszedték a plombát, és közölték vele hogy hát van egy kis bibi az órával, mert találtak benne valamit. Hát persze azért fizetünk havonta majdnem 30e Ft-ot, hogy még találjanak is benne valamit. NONSZENSZ!
A jegyzőkönyvön rajta áll hogy a plombák sérülésmentesek, de volt az órában kicsi fém valami, és szólt az e.on-os hogy jobb lesz ha a párom aláírja a jegyzőkönyvet mert nagyobb baj lesz ha nem teszi.
Én dolgoztam, csak este értesültem róla hogy mi történt. Felháborítónak tartom,  hogy szerintem így akartak még jobban nyomás gyakorolni ránk egy bírósági per kellős közepén, hogy fizessünk. 2 hétig nem volt nálunk áram, írtam a MEH-nek, az Ombucman-nak, a NFV-nek. Tőlük semmi válasz azóta sem.
A kérdésem a következő szerinted az a jegyzőkönyv amit nem én írtam alá, hanem a párom szabályos-e?
Tanúkat sem hívtak hogy nézzék meg és írják alá???
Tudsz valamilyen Ptk. paragrafust, vagy valamit amire hivatkozhatok?
Időközben kifizettettek velem 282e Ft.-ot hogy visszakössék az áramot, kölcsön kellett kérnem, + 21e Ft. visszakötési díjat. És még mindig ott van a kötbér, amire az óra miatt megbűntettek 300e Ft. Jövő héten hétfőn megyek hozzájuk. Adj tanácsot!"
 
Nekem is volna egy-két kérdésem, amit érdemes lenne talán némely hivatalnokoknak is elolvasniuk!
Miért hitelesebb egy bloggertől segítséget kérni, mint az arra hivatott személyektől??? Miért érzem azt egyre jobban, hogy ennek a blognak - az áramszolgáltatók és "szak"embereik véleménye ellenére - igenis létre kellett jönnie? 
Hogy lehetséges, hogy az áramszolgáltatók még mindig a kiskirályok a szemétdombjukon? 
Mikor fog végre az erre hivatott szerv lépni? Mind a fogyasztók segítésében, mind az áramszolgáltatók megregulázásban? Meddig várnak még? Egyszer betelik a pohár mindenkinél! Biztos, hogy érdemes ezt kivárni?
 

13 komment

Címkék: vélemény élet kérdés gondolatébresztő eon áramszolgáltató ellenörzés villanyóra

A bejegyzés trackback címe:

https://villanyora.blog.hu/api/trackback/id/tr702218987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

j311 2010.08.14. 10:27:24

Ott kezdődik, hogy fel sem bonthatták volna az órát tanú jelenléte nélkül. Sőt, meg sem kezdhették volna az óra vizsgálatát tanú nélkül.
Itt igazából mindegy, hogy aki ott volt, az tulajdonos vagy a felesége vagy a szomszéd. Valaki kell, aki nem az áramszolgáltató embere, tehát attól független tanú.

A jegyzőkönyvet köteles aláírni a tanú (ezzel igazolhatja a szolgáltató, hogy volt tanú), de írhat hozzá megjegyzést, beleírhatja saját véleményét vagy bármit, amit a vizsgálattal kapcsolatban fontosnak tart. Egy a lényeg, hogy bele legyen írva!

Az meg már a kedves párod butasága, hogy felügyelet nélkül hagyta a szakikat, amíg ő a kutyákkal foglalkozott. Várjanak szépen a kapuban vagy kocsiban, de a villanyóra közelébe ne menjenek.

villanyóra 2010.08.14. 14:06:20

@j311: Ebben teljesen igazad van. Viszont azt elég szomorúnak tartom, hogy az embernek úgy kell a szolgáltató embereit várni (igaz, ez esetben nem is szóltak előre, hogy mennek...), hogy betéve tudja a teljes törvény,redelet és szabályzathalmot, ami az ellenörzésre vonatkozik.
A tény, hogy ez az eset megtörtént. Így már csak abban tudunk segíteni, hogy a további egyeztetések ne a szolgáltató malmárahajtsák a vizet.

j311 2010.08.14. 19:26:17

@villanyóra: valóban nem ez lenne a normális, hanem az hogy a kiérkező szakemberek tájékoztatják az ügyfelet a jogairól és kötelezettségeiről az adott témában. Ez lenne az elvárható, persze akkor már nem lenne olyan egyszerű a szolgáltatók dolga...

Léopold 2010.08.15. 16:09:16

Ez inkább Btk., mint Ptk. paragrafusokba ütköző eset. Pl. feljelentést lehet tenni: az eset, a körülmények, a szabálytalanságok részletes leírásával.

Polgári per alapja lehet a szolgáltató megalapozatlan követelése, az így okozott kár.

Tanácsok (egy másik oldalról):
• A felhasználási helyen végzett ellenőrzés eredményét minden esetben írásbeli dokumentumban kell rögzíteni.
• A felhasználási helyen végzett ellenőrzés csak a felhasználó, vagy képviselője, vagy tanú jelenlétében folytatható le.
• Az ellenőrzést végzőknek az ellenőrzés megkezdésekor egyértelműen közölniük kell a felhasználóval, képviselőjével, vagy a tanúval az eljárás célját.
• Az ellenőrzést végzőknek fel kell kérni a felhasználót, képviselőjét, vagy a tanút, hogy az ellenőrzés teljes időtartama alatt tartózkodjon az ellenőrzés helyszínen. Ha a felkért személy ennek a kérésnek nem tesz eleget, ennek tényét az írásbeli dokumentumban rögzíteni kell.
• Az ellenőrzést végzők nem intézhetnek a felhasználóhoz, képviselőjéhez vagy a tanúhoz olyan kérést, amelynek teljesítése az ellenőrzés helyszínének elhagyását igényli.
• Ha az ellenőrzés során az ellenőrzést végzők szerződésszegést, vagy annak alapos gyanúját állapítják meg, arról videofelvételt vagy fényképet kell készíteni olyan módon, hogy az alkalmas legyen a jegyzőkönyvben rögzített tények bizonyítására.
• Az ellenőrzéssel, annak körülményeivel, illetve eredményével kapcsolatos állásfoglalását a felhasználó vagy képviselője jogosult a jegyzőkönyvben feltüntetni.
hvg.hu/itthon/20100805_villanyora_magnesezes_kotber?FullComment=true#comments

Perca 2010.08.17. 17:07:23

Az javaslom, hogy azonnal tegyen feljelentést az áramszolgáltató székhelyén illetékes ügyészségen, az esetet pontosan leírva, dokumentumokkal csatolva!!! Minél hamarabb lépni kell!!!
Sokszor hangsúlyoztam már, hogy mindenki lépjen azonnal és a legkeményebb törvényes eszközökkel tegye halogatás nélkül!!! A késlekedés okozza a legnagyobb kárt!

Megnyugtatok mindenkit, hogy most készül egy film az áramszolgáltatók terrorjáról, az aljasságok tényszerű, bizonyítékokkal való bemutatására, mely főleg a hatóságoknak, az igazságszolgáltatásnak, a kormánynak és nem utolsó sorban minden tisztességes, becsületes magyar embernek kívánja felhívni a figyelmét arra, hogy mi folyik itt.

Csak összefogással lehet végetvetni ennek a maffia-szerű garázdálkodásnak. Minden ilyen esetnek, minél nagyobb hírt kell verni. Nem szabad soha semmivel hallgatni. A médiavisszhang nagyon fontos ilyen esetekben.
Ezek mind alamuszi aljas senkik. Egy dologtól rettegnek:
Az pedig a nyílvánosság.
Megpróbálnak hazudozni, különböző médiumokban, lefizetett műsorokban szerepelni, hogy bizonygassák igazukat.
NE HAGYJUK EZT!!! MI VAGYUNK ITTHON!!!

gellar 2010.08.24. 16:04:29

Sziasztok! Na azóta a fejlemények:

Nos, 2010.08.16.-án még felvettem a EON-os hölggyel reggel a kapcsolatot akihez menni kellett volna a kötbér átbeszélése miatt. Újból elmondtam milyen bonyolult az ügy, erre kijelentette, hogy úgy érzi ez már az ő hatáskörén túl esik, és hiába megyek be nem fog tudni nekem segíteni. És a válaszok amiket adna nem lennének kielégítőek számomra. :-) Komolyan mondom egyre viccesebb ez az egész. Azt mondta írjak egy levelet Győrbe, a panaszkezelési területi referensnek és az majd válaszol. Gondolhatjátok mennyire lesz gyors!

Időközben még a múlt héten ellátogattam a zugugyved.blog.hu-ra és ott megtaláltam egy úriember nevét akit Szabó Miklósnak hívnak, ő az Akontroll fogyasztóvédelmi újság főszerkesztője, illetve a Társadalmi Unió nevű szervezet vezetője. Írtam neki is e-mailt, az ügyemmel kapcsolatban. Szabó úr volt annyira nagylelkű hogy levelemet továbbította egy ügyvédi irodának, hogy megfelelő jogi segítséget tudjanak nyújtani a számomra. Azóta az ügyvédnővel már mindent sikerült átbeszélnem, nagyon jó tippeket adott a számomra, és közösen sikerült megírnunk a levelet is az EON felé (szigorúan ajánlottan, tértivevénnyel!!!). Szerinte is a lehető legellentmondásosabb dolog, hogy a plombák sértetlenek és mégis volt az órában valami, megírtuk az EON-nak hogy akkor az a valami csak a plomba felhelyezése előtt kerülhetett bele, nekünk pedig arra kihatásunk nem volt.

Ma azaz 2010.08.24.-én felhívott megint egy hölgy az EON-tól, hogy tudok e a kötbér tartozásomról? Először is felvilágosítottam hogy nem tudok róla hogy tartozásom lenne, arról viszont tudok hogy meg akarnának bűntetni egy olyan dolog miatt ami nem valós. Megkérdezte hogy ki fogom-e fizetni a 300e Ft-os kötbért. Erre nagyon ideges lettem, mert hát ezek nem nézik az ügyfél adatokat???? Hogy mikor, kivel mit beszélnek???? Erre rá is kérdeztem!!! Azt mondta hogy ő neki most csak annyi a dolga, hogy rákérdezzen fogok-e fizetni!!!! ELKÉPESZTŐ! Felvilágosítottam, hogy amíg a területi paszkezelő referens nekem nem ír és nem tisztázza magát az EON egy ilyen visszás ügyben biztosak lehetnek benne hogy egy forintot sem fizetek, sőt.....

No itt tartunk! Ha van fejlemény az ügyben megírom! Üdv!

gellar 2010.09.27. 12:29:43

Sziasztok!

Nem akarom elkiabálni, de talán elindult valami!

Az NFH-tól kaptam levelet, vizsgálódnak az ügyemben! Várom a fejleményeket! Kiváncsi leszek...

RaveAir · http://www.magyaritasok.hu 2010.09.28. 11:18:52

Esetleg bővebben meg tudnád ide is írni, hogy mit írtak neked? Mi is kíváncsiak vagyunk.

gellar 2011.02.21. 19:13:39

Csoda történt. A következő levelet hozta ma a postás!!!!

Tárgy: Tájékoztatás a kötbérkivetéssel kapcsolatosan.

Tisztelt Hölgyem!

Tájékoztatjuk Önt, hogy levelében foglaltak alapján a többek között kifogásolt kötbér-követelését megvizsgáltuk.

A számlázásunkkal és egyéb levelében írt panaszával kapcsolatosan a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság KDF-03255/13/2010-es határozatában foglaltak a mérvadók.

A 2010.07.16-án felkönyvelt kötbérkövetelésünket felülvizsgáltuk és megállapítottuk, hogy az Energia Mérési Osztály székesfehérvári egysége által kiterhelt kötbér-követelésünk a (itt a címünk áll) szám alatti felhasználási helyen 2010.06.14-én történt ellenőrzésünkkel kapcsolatosan nem kívánjuk érvényesíteni. Ennélfogva a 300.000 Ft. összegű kötbér törléséről intézkedtünk. Stornozásról szóló értesítőnket rövidesen postázzuk.

Az okozott kellemetlenségekért elnézését kérjük.

Üdvözlettel:

Nyári Csaba, Cserháti Norbert.

villanyóra 2011.02.21. 19:29:13

@gellar: Szia! Nagyon örülök, hogy ilyen jól zárult az ügyetek. Szeretnék gratulálni hozzá. Jó lenne, ha mindenki ilyen kitartóan küzdene az igazáért!

Meg tudnál keresni mailben (villanyora.magnes@gmail.com)? Volna néhány kérdésem, amit nem szeretnék a szolgáltatók orrára kötni. :)

gellar 2011.02.21. 19:36:27

Szia!!! Persze! Mindjárt írok egy mélt neked! :)

kissroli 2011.04.05. 18:17:55

Szia! Hasonló a problémám. Tudnál segíteni?

villanyóra 2011.04.05. 21:21:06

@kissroli: Szia! Minden további nélkül. villanyora.magnes@gmail.com
süti beállítások módosítása