HTML

Téged is villanyóra mágnesezéssel gyanúsítanak?

A blog létrejöttének célja, hogy a villanyóra mágnesezéssel gyanúsított ártatlan fogyasztóknak legyen egy közös fóruma, ahol a panaszosok megoszthassák egymással történetüket, tapasztalatot cserélhessenek. Továbbá várom műszaki és/vagy jogi területen jártas minden segíteni vágyó témába vágó megkeresését. E-mail: villanyora.magnes@gmail.com Figyelem! A villanyóra mágnesezés büntetendő cselekmény, határozottan ellene vagyok! Kérlek, csak akkor keress meg, ha te is ártatlan vagy!

Friss topikok

Linkblog

Még mindig tartja magát a mágnesezési teória baromsága

2011.07.13. 09:02 villanyóra

 Hogy kedvenc áramszolgáltatóink ne találgassák tovább, hogy megnyugodhatnak-e végre, újból életjelet adok. Villanyóra mágnesezési ügyekben semmi érdemlegesről nem tudok sajnos egyelőre a fogyasztóknak beszámolni, de háttérmunkálatok folynak továbbra is.

 Azt vélhetően mindenki látja, hogy a médiában ugyanúgy napirenden van a blog témája: hol áramszolgáltatói megrendelés a leadott riport a már jól bevált és megszokott személyek szokásos előadásában, hol egyszerűen a károsultak jogos felháborodását hallhatjuk (http://www.rtlklub.hu/video/133957), láthatjuk. De erre már kár is a szót vesztegetni.

 Sajnálatos módon a média még mindig nem látja akkora problémának az ügyet, hogy a valóságnak utánanézzenek, pedig rendszeresen szeretnek azzal kérkedni, hogy egyes ügyekben feljelentést tettek, ilyen-olyan oknyomozásaik milyen hatalmas eredményre vezettek. Pedig, ha végre egy kicsit utánanéznének, feltehetőleg több ezer embernek tudnának segíteni.

 Érdekes, hogy a rendőrség is mennyire megosztott a témát illetően. Az egyik azzal zárja le a nyomozást, hogy bűncselekmény nem állapítható meg, a másik pedig azzal, hogy az elkövető személye nem állapítható meg (ami nem mindegy). Egynéhány ügyben az ügyészség is megkapta vádemelésre az ügyet, de szerencsére őket még nem kebelezte be teljesen a korrupció. Nem tudhatom, hogy melyik rendőrség milyen szabályozás mentén nyomoz, ugyanazon nyomozás lefolytatása után miért jut más végeredményre, de remélem, hogy lassan a nyomozásban is érvényesül az igazság, és belátják, akik tévedtek.

 Hihetetlen, de igaz, hogy az áramszolgáltatók ügyvédei (tisztelet az általam még nem olvasott kivételnek) gátlástalanul hazudnak és félrevezetik a bíróságot mind közig mind polgári peres eljárásokban. Ha erre felhívja a fogyasztó vagy képviselője a figyelmet, akkor az érthetetlen módon semmilyen következménnyel nem jár. Érdekes „véletlen”.

 Még sajnálatosabb, hogy a bíróságok sárba tiporják a törvényeket, és mindenféle mondvacsinált ürügyek alapján kívánják a fogyasztókat áramszolgáltatói érdekek mentén eltiporni. Felháborító, hogy mihez van pofája a bíróság intézményének nevezett bábnak az ügyben. Ezek a tények csak azt erősítik meg, hogy Magyarországon a megnevezésen kívül a jogállamiság nem jelent semmit a jog képviselőinek. Illene már a bíróságokat is kissé helyrerázni – ez így nem mehet tovább!

 A fogyasztói érdekvédelmi szervezetek nem töltik be maradéktalanul a feladatukat: a határozat a fogyasztó javára jó, de korántsem elegendő. Több szolgáltatónál ezzel még sajnos sincs vége a történetnek. Feltételezem, hogy náluk megvannak a szükséges információk ahhoz, hogy hathatósabb lépéseket megtegyenek, de feltehetőleg az áramszolgáltatók ide is beszivárogtak – mint az igazságszolgáltatás más területeire is. Nem éppen optimális megoldás, hogy a farka csóválja a kutyát, de remélhetőleg lassan felébrednek a hatóságok és hivatalok is az ügyben, és rájönnek, hogy ez így nem mehet tovább.

 Végezetül egy jó hírrel is szolgálhatok. Előfordult már többször is, hogy amelyik fogyasztó megfelelő arroganciával és határozottsággal tudta indokait felsorakoztatni ügyében, az ellen visszavonták a vádakat, kötbért. Csak azt javasolhatom, hogy aki nem vétkes, az határozottan utasítsa vissza a vádakat, és ne ijedjen meg az áramszolgáltatói hazugságok és módszerek láttán, mert ezzel csak megerősítik a szolgáltató abban a tudatban, hogy nekik mindent szabad!

 

 

 

14 komment

Címkék: média vélemény élet bíróság kérdés gondolatébresztő mágnes áramszolgáltató villanyóra igazságügyi szakértő mágnesezés

A bejegyzés trackback címe:

https://villanyora.blog.hu/api/trackback/id/tr53062612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nárcisz1 2011.07.13. 20:54:41

Sajnos három éve már én is viaskodom az EON-nal. Történt ugyanis, hogy egy lakatlan ingatlanunkban óracserét csináltak. Mindezt ugy, hogy nem értesitettek elöre, hanem egyszercsak jöttek... Mivel nem is tudtunk róla a szomszéd hátulról a keritésen keresztül engedte be a szerelöket. Gondolom, hogy ez már önmagában is magánlaksértés..
Leszerelték az órát, a szomszéd aláirta a papirokat és röviddel utána kijött 150.000.-ft kötbér. Telefonon beszéltem ezügyben az eon munkatársával.Nem jutottunk semmi eredményre ill. mondták, hogy kérhetek független szakértöi vizsgálatot ami mégegyszer 150.000.-Ft ha bebizonyosodik, hogy áramlopás történt. Én nem kértem, azonban ök kérték- és igy már 300 e ft lett a birság ami azóta kamatozik..
A dolog érdekessége az, hogy mivel az ingatlanban nem lakott hosszú ideig senki ki volt kapcsolva az áram. Majd visszakapcsoltattuk - ekkor jegyzökönyv készült megvizsgálták az órát és minden rendben volt. Erre két hétre jöttek óracserére, és akkor meg áramlopás történt lopótökkel.( azt sem tudom mi az) A két hét alatt nemhogy áramot nem használtunk, de még a háznál sem volt senki..
Voltam a rendörségen feljelentést tenni illetéktelen magántulajdonba való behatolásáról. Nem hajlandó a rendörség ilyen régi üggyel foglalkozni mert fél éven belül elévül a dolog. Mondtam nekik, hogy az ügy még nem zárult le--mégsem hajlandók foglalkozni vele.
Levelet küldtem az eonnak, hogy sérelmezem a behatolást is és jogtalanul jártak el a dologban.
Most várom a választ, de sajnos már idegileg teljesen a padlóra tettek mert abszurdum amit csinálnak..

villanyóra 2011.07.13. 21:21:29

@nárcisz1: Van felvétel arról a bizonyos lopótökről, milyen bizonyítékkal rendelkezik a szolgáltató? MEH-nél már voltatok? Ha írsz egy mailt, akkor szívesen segítek - volna még kérdésem.

villanyora.magnes@gmail.com

nárcisz1 2011.07.13. 21:49:35

A lopótökröl sem láttam felvételt sem a leszerelt óráról, mivel ott sem voltam.
A szolgáltató csak állit és semmit nem dokumentál le.
A MEH-nek küldtem emailt és várom a válaszukat.

Kenderice 2011.07.25. 19:49:01

1. Ha csak utólag veszed észre a jogtalan behatolást amiből a későbbiekben károd vagy joghátrányod keletkezik, utólag is lehet feljelentést tenni.
2. Ha a szolgáltató állít valamit, azt hitelt érdemlően bizonyítania kell.

nárcisz1 2011.07.30. 15:15:39

@Kenderice: A rendörségen kategorikusan elküldtek a...-ba ( majdnem) mivel fél év eltelt nem aktuális a dolog. Közöltem, hogy élnek még a tanuk akik igazolják a jogtalan behatolást.. mindez nem érdekelte a rendörurat. Söt közölte, hogy a villanyóra az EON tulajdona és azt bármikor le-fel-szerelheti... Persze mindezt egy zárt ingatlanban????!!!
Utólag felhivtam a rendört és közöltem vele, hogy a feljelentésem elutasitását irásban kérem... érezhetöen elállt a lélegzete.. és végül kinyögte, hogy majd a parancsnok eldönti- persze ha én irásban adom be. ezt már csak utólag teszem hozzá.Még - mivel az EON-tól sem és a MEH-töl sem kaptam választ várok az irásos feljelentéssel.
Egyébként a helyi rendörkapitányságon az elmúlt 12 évben kb 6 szor akartam különböző jogsérelmek miatt feljelentést tenni de sohasem tehettem meg mert elküldtek különbözö indokokkal- és mindig én ittam meg a levét az eseményeknek..

villanyóra 2011.07.31. 17:15:18

@nárcisz1: Sajnos, egy olyan világban élünk, amiben mindenki, aki úgy véli, hogy bármilyen kis hatalma van, az azt tehet veled, amit akar. Amíg nem állsz a sarkadra, nem is fognak komolyan venni!

Kenderice 2011.07.31. 19:12:13

@nárcisz1: Ha el akarnak küldeni azt kell mondani, hogy az ügyészségen fogsz panaszt tenni ellenük. Ez hatni szokott.

RaveAir · http://www.magyaritasok.hu 2011.08.04. 10:14:42

@megjegyzes2: Csak nem átálltál a sötét oldalról? Mégha a lépés valamennyire kényszerű is volt.

Remélem, hogy hamarosan találsz valami állást és akkor segítesz mindazoknak, aki tényleg nem loptak és a saját igazságukat keresik.

Jó lenne egyszer hallani, hogy mit tud még mondani egy volt szerelő az ilyen esetekkel kapcsolatban, ha éppen nem köti már a kenyéradójához a munkahelyi hűség.

Perca 2011.08.04. 17:42:59

@megjegyzes2: Kedves megjegyzés2!
Nagyon érdekes, hogy most itt próbálkozik megélhetési célból.
Miért nem addig tett feljelentést, amíg a cégnél dolgozott?
Ugyanis mindenkinek állampolgári kötelessége a tudomására jutott bűncselekmény azonnali jelentse. Amennyiben tudott róla és hagyta, valamint még asszisztált is hozzá, úgy ugyanolyan bűnös, mint a többi résztvevő. Illetve bűnrészes. Csak gondolom, akkor anyagi előnye származott belőle és inkább hallgatott. Most, mikor már nincs semmi veszteni valója, meg úgy gondolja, hogy átáll a másik oldalra és most "rablóból pandúrrá vedlik"?
Amíg ott dolgozott és nap, mint nap végezte a munkáját, akkor vajon belegondolt abba, hogy hány ártatlan, szerencsétlen, szegény, vagy munkanélküli embert tettek tönkre erkölcsileg, anyagilag és esetleg árverezték el az inatlanjukat és ingóságaikat az áramszolgáltató cégekben megbújó gazdasági bűnöző-csoportok...?
Nem hinném...
Azért nem, mert, akkor a lelkiismerete erősebb lett volna (ha van ilyen) és feljelentést tett volna, vagy más az ügyben jártas családtagjával, ismerősével tetette volna meg.
Tett valamit az ilyen gazdasági bűncselekmények ellen?
Tudom, tudom... Féltette az állását. A jól fizető állását.
Most nincs tét és mindjárt megmentőként szeretne előlépni? Ráadásul pénzért?!
Tudja milyen ez a hozzáállás?
Erkölcstelen!!!
Az ilyen gondolkodású emberek árulják el az országot és a magyar embereket még akkor is, ha bele sem gondolnak tettükbe és semmilyen tudatosság nincs bennük.
Igen, árulónak, "szélkakasnak" nevezik az ilyen embereket a világ normális erkölcsi alapokon álló részein.
Úgyhogy mi a blog csapata és én is az tudom mondani Önnek, hogy nagyon rossz helyen keresget itt. Gondolkodjon el egy kicsit és próbáljon tükörbe nézni!
Amennyiben valóban egy erkölcsös, "rendes" embernek tartja magát, úgy próbáljon meg anyagi ellenszolgáltatás, sikerdíj nélkül segíteni az esetleges rászorulókon.
Ez talán elvezethet egy erkölcsi megtisztuláshoz. Addig is átérezheti milyen a nyomor, a kényszer, az igazságtalanság, a kiszolgáltatottság.
Mi, a blog mögött álló csapat is teljesen ingyen, Magyarország felszabadításáért, a magyar emberek gyarmati sors alóli felszabadításáért végezzük munkánkat teljesen ingyen. Soha senkitől nem kértünk egy fillért sem! És nem is fogunk.
Most mindannyiunk közös véleményét tolmácsoltam!
Minden jót kívánunk!

Perca 2011.08.04. 18:53:16

@megjegyzes2:
1. Nem ittunk pertut azt hiszem!

2. Mi nem tegeztük le!

3. Amit leírt információt, az nem információ!

4. Semmilyen komoly tényt nem fogunk megosztani itt!

5. Ez nem jogi fórum. Arra ott van a Zugügyvéd.

6. Köztünk is van számos jogász.

7. Ön semmilyen új információt nem közölt itt. Valószínűleg mi szolgálhatnánk Önnek információkkal. Kicsit olvassa jobban végig a régi bejegyzéseket is! Egyébként a dühében történő vagdalkozásaiban sok igazság is van.

8. Attól, hogy gyalázkodik, tombol és lekicsinylő módon nyilatkozik rólunk, attól még nem fogunk együttműködni Önnel. Nagyon sajnáljuk, de senki előtt nem fedhetjük fel magunkat.

9. Amennyiben segíteni szeretne, úgy tegye meg a lépéseket saját maga!

Perca 2011.08.04. 19:29:57

@megjegyzes2: Utoljára válaszolunk Önnek! Én magam is. Való igaz,nem vagyok jogász. Műszaki ember vagyok a k+f területen dolgozom.
Nem gyalázkodtam.
Magyarország egy gyarmat sajnos, ha tetszik ez Önnek, ha nem. Erről nem nyitunk vitát. Szétárusították a megszállt ország vagyonát az emberek tudta nélkül. Az egyik megzállót a másik megszálló váltotta. Ki fegyverrel, ki gazdasági hatalommal. Nem tudja, hogy kik vagyunk, ne tegyen könnyelmű kijelentéseket!
Több évre visszamenőleg számtalan eset van a birtokunkban. Mindent tudunk. Pontosan, személyre lebontva. Ismerjük az érdekeltségi köröket, a gazdasági háttérhálózatot, mindent. Minden áramszolgáltató ügyeibe belelátunk.
A fórum lényege az adatgyűjtés és a kezdeti segítségnyújtás. Egyébként, akinek segítséget nyújtunk, azt először leellenőrizzük, hogy ki az illető. Kénytelenek vagyunk.
A perek megnyerése-elvesztése vegyes. Általában a hozzá nem értő laikus embereket tudják megvezetni.
Ezek a szolgáltatói bűncselekmények egészen az aktuális kormánykörökig nyúlnak.
Mégegyszer megjegyzem! Mindennel tisztában vagyunk. Nem tud újat mutatni nekünk. Már évek óta figyeljük ezt a tevékenyséet. Most elérkezetté vált az idő, hogy lebuktassuk ezt a sötét összefonódást, mert közel minden bizonyíték a kezünkben van.
És szeretnénk kérni, hogy ne mosson össze minket pártoikkal!
Minket nem érdekelnek a pártok!
Egy kérdést szoktunk feltenni minden pártnak, szervezetnek, csoportnak:
Kinek az érdekeit szolgálja?

A lényeg ebben van. Tovább nem kívánunk vitát nyitni Önnel. Valószínűleg ön valamit félreértett. Kéjük keresse fel a Zugügyvéd-et zugugyved.blog.hu/ és ott regisztráljon! Ott megtalálhatja az ügyfeleit, biztosak vagyunk benne!
Üdvözlettel:

A Blog Csapata és Perca

nárcisz1 2011.08.06. 15:15:18

@megjegyzes2: ebben az esetben a szomszéd is bünös természetesen, de a leszerelöknek is tudniuk kellene, hogy kinek a jelenlétében mehetnek be egy magán tulajdonú ingatlanba.
Az hogy semmilyen előzetes értesités nem volt szándékosságra enged következtetni, mert kihasználják az emberek segitökészségét, tudatlanságát és jóhiszemüségét is.
A dokumentumokat egyébként az anyámmal iratták alá aki 72 éves és már mindennek a végén iratták alá vele. Egyébként ö is arra lakik de nem abban a házban, és nincs is tulajdoni része. Na meg meghatalmazást sem adtam neki..
Egyébként olvasom, hogy 1 év után elévül a dolog?
Én nem irtam alá részletfizetési kérelmet- pedig a második levelükben éppen ezt ajánlották fel.

segítés 2011.08.25. 19:13:22

Villanyóra! Minden Üzletszabályzat (bank, biztosító, energia szolgáltató, stb.), a jogszabályok döntő része azt látszik alátámasztani, ahogy Te látod ezt a kérdést. Úgy tűnik, hogy e tekintetben szándék sincs a változtatásra. A kutya ugat, a karaván pedig halad változatlanul.

Hőgyes Sándor 2015.02.07. 12:30:59

Kedves "villanyóra"

Rég olvasom a blogotokat. Én is hasonló cipőben járok.
Túl vagyok a rendőrségi feljelentésen, a szakértői vizsgálaton. A tárgyalás 2015.02.18.-án lessz.

615 000ft plusz perköltséget akarnak.

Kérlek, segítsetek!

Üdvözlettel, Hőgyes Sándor.
süti beállítások módosítása