HTML

Téged is villanyóra mágnesezéssel gyanúsítanak?

A blog létrejöttének célja, hogy a villanyóra mágnesezéssel gyanúsított ártatlan fogyasztóknak legyen egy közös fóruma, ahol a panaszosok megoszthassák egymással történetüket, tapasztalatot cserélhessenek. Továbbá várom műszaki és/vagy jogi területen jártas minden segíteni vágyó témába vágó megkeresését. E-mail: villanyora.magnes@gmail.com Figyelem! A villanyóra mágnesezés büntetendő cselekmény, határozottan ellene vagyok! Kérlek, csak akkor keress meg, ha te is ártatlan vagy!

Friss topikok

Linkblog

Nyugodtabb állapotban

2010.06.12. 12:19 villanyóra

 Azt hiszem, tartozom egy bocsánatkéréssel az előző blogbejegyzésem miatt. El kell ismernem, hogy nem kellett volna ennyit személyeskednem. Nem kellett volna a témához kevésbé tartozó dolgokat felhoznom Härtlein Károly esetében, valamint nem kellett volna durva szavakkal illetnem őt, és Dr. Boross Norbertet sem. Tudom, hogy nem mentség, de az sem volt sportszerű, ahogy a Panaszkönyvben tálalták az ügyet. Egyoldalúan tájékoztatva, és egyértelműen mindenkit letolvajozva. (Itt természetesen még mindig nem azokról a fogyasztókról van szó, akik tényleg megpróbálkoztak a műsorban is elhangzott mágnesezéssel.) Hogy engedhetik ezt meg maguknak? Meddig lehet elmenni az ügyben? Nem elég, hogy a Rendőrségen meghurcolják áldozataikat? Mikor telik be a pohár végre? Mondanom sem kell, de sikerült nagyon felzaklatniuk.

Mint tudjuk, nem illik a nekünk ételt adó kézbe beleharapni… elég szomorú, hogy mindenféle ál-szakvéleményekkel még mindig meg lehet vádolni igazságtalanul a fogyasztókat. Hogy merik kihasználni, hogy elég kevés ember ért ténylegesen a témához, és ráadásul még a Rendőrségnek se tűnik fel, hogy mennyi ilyen jellegű ügy van, és nagyon sokban nem tudják egyértelműen megállapítani, hogy tényleg lopta az illető az áramot. Ezek után hogy lehet, hogy a ptk szerint meg esetlegesen pert veszít a fogyasztó? Most akkor mennyire bízhat az igazságszolgáltatásban az ember? Ha nincs lopás, mire fizesse ki a fogyasztó a kötbért, esetleg perköltséget, stb.? Egy feltételezésre, hogy nem vigyázott az amúgy is legtöbbször védhetetlen villanyórára? Miért nem szól arról semmilyen híradás, hogy akár egyetlen mágnessel házaló embert elkaptak? (Óravisszatekerő ELMŰ-s dolgozót lehetett a tévében látni.)

 Miért nem merül fel az igazságügyi szakértőben sem, hogy valami esetleg nem stimmel az eljárásban? Biztos, hogy a villanyóra nem hibásodhat meg buherálás nélkül? Biztos, hogy az órát ért áram és feszültség értékek az óra hitelesítési tartományában vannak/voltak? Ha egyértelmű, hogy mágnesezés történt, miért az szerepel a szakvéleményben, hogy arra utal a mért eredmény? Most akkor egyértelmű vagy nem? Ha igen, akkor le kell írni. Ha nem, akkor meg nem lehet többszáz ezer, vagy akár félmillió forintos kötbérkövetelés igazolására szolgáló hiteles irat. Nem is beszélve a rendőrségi feljelentésről. Nagyon nagy felelősség ez a szakértő részéről is, amit úgy látszik, hogy megéri a részéről felvállalni. Itt azért megemlíteném, hogy a későbbiekben valószínűleg az áramszolgáltató ezekre a szakértői véleményekre fog hivatkozni. Netán még azt is előadja, hogy őt, bizony, átverték. Szegény szolgáltató. Mindjárt meg is sajnálom.  

 A média képviselőinek is felhívnám a figyelmét arra, hogy az ő felelőssége pedig igen nagy lehet az ügy megítélésében. Aki még nem hallott az ügyről, és nem is veszi a fáradságot, hogy például interneten is utánanézzen neki, egy ilyen műsor alapján véleményt formál! Ennek a műsornak a keretében most nem egy embert nyíltan, minden fenntartás nélkül letolvajoztak! Önök ezt nem tudják, nem hallották, nem vették észre? Hogy vállalják azért a felelősséget, hogy egyoldalúan leközölnek egy riportot, amiben még annyira se veszik a fáradságot, hogy kicsit utánanézzenek, vagy legalább arról betettek volna egy mondatot, hogy kihez fordulhat a fogyasztó, ha mégis úgy érzi, hogy igazságtalan az eljárás, amibe önhibáján kívül belecsöppent?! Ez az egész műsor olyan volt, mintha egy fizetett hirdetés lett volna. Nyilván Önök ebből semmit nem vettek észre?! Kinek az érdeke, hogy egy ennyire egyoldalú riportot leközöljenek?

 A Rendőrség pedig nem tudom, hogy miért nem akarja felvenni a fogyasztók feljelentéseit? Ha egyáltalán hajlandóak felvenni a feljelentést, akkor se indul nyomozás az ügyben. Ellenben, ha a szolgáltató teszi a feljelentést, akkor azonnal megindul az eljárás. Nem is akárhogyan: a fogyasztót rosszabb esetben (erősen) gyanúsítottként beidézik meghallgatásra. Jobb esetben első körben csak tanúként. Hogy engedheti meg magának ezt a Rendőrség is?

 Boross úrnak köszönöm, hogy közzé tette e-mail címét. Remélhetőleg sok kérdés érkezik hozzá az elkövetkezendő napokban. Viszont még mindig nem értem, hogy miért nem lehet (nyíltan) kommunikálni a kérdésekre a választ? Miért nem válaszolnak a szolgáltató képviselői a feltett kérdésekre (akár írásban, akár az Önök által felajánlott személyes egyeztetésen)? Ha válaszolnak, akkor sincs semmilyen érdemi tartalma. Mért nem lehet nyilvánosan válaszolni a kérdésekre? Ha Önök szerint teljesen korrekt az eljárásuk, nyilván minden kérdésre tudnak elfogadható választ adni. A műszaki és jogi jellegű kérdésekre is. Mi értelme van akkor titkolózni? Menekülnek a válaszadás elől, de miért?

 Véleményem szerint valami nagyon sántít az eljárásban, ezért nem hajlandóak nyilvánosan válaszolni a felmerült kérdésekre, tudják, hogy nincs itt rendben semmi, a fogyasztó kiszolgáltatottságát ez is egyre jobban alátámasztja. Lassan el kellene kezdeni a fogyasztók tájékoztatását, szolgáltatóként viselkedni és elnézést kérni az érintettektől a meghurcoltatásért.

 

 

9 komment

Címkék: vélemény élet kérdés gondolatébresztő mágnes elmű áramszolgáltató villanyóra igazságügyi szakértő

A bejegyzés trackback címe:

https://villanyora.blog.hu/api/trackback/id/tr32076041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phaidros 2010.06.26. 20:44:57

Nem megy ez másként, pertársaságot kell alakítani, és összeülni szakértőkkel, akik vállalják az ügyet.
Az első lépésnek ez a blog jó volt, de tovább kéne lépni. Esetleg TASZ?

solyesz 2010.07.02. 07:46:37

fOgjunk össze!ENGEM IS ARAMLOPASSAL GYANUSITANAK
AZ ELETEMRE ESKÜSZÖM NEM MÁGNESEZTEM!
sok volt a fogyasztasom kihivtam az émaszt
az orat lecserelték vizsgalni fogjak tudom,hogy mi lesz az eredmény szerintük.
perre akarom vinni a dolgot fogjunk össze,mert igy nem lesz vége az émasz terrorjának!csak együtt nyerhetünk.nevet,cimet történetet kérek és aki eljön tanuskodni!

villanyóra 2010.07.02. 21:28:37

@solyesz: Állítólag 50%-os hibahatár alatt nem vizsgálják az órát... legalábbis eddig nem tették.
Sajnos a blogon nem csak émászos panaszosok vannak. A per jó ötlet.
Ha megírsz egy felhívást (ide küldd: villanyora.magnes@gmail.com), amiben megadsz bármilyen elérhetőséget (akár csak egy e-mailcímet), akkor azt szívesen kiteszem, hátha jeletkezik Nálad több émászos panaszos is, és tudtok perelni!
Azt elöljáróban meg tudnád írni, hogy milyen típusú óra hibásodott meg Nálad, illetve mikor gyártották, mikori a hitelesítése? Előre is köszönöm.

solyesz 2010.07.11. 16:50:18

@villanyóra: solya0101@freemail.hu az e-mail cimem élték le az órámat.nem tudom a hitelesítés évet,még ehhez is buta vagyok,nem még mágneshez!75000ft havi számlát fizettem.leolvasás után 600000ft ráfizettem,ekkor vállt gyanússá.ketten élünk a lányommal,rosszak a villany vezetékek,hősugárzót stb. nem tudnánk használni,nincs miért csalni.
kihívtam 8200ftért az émászosokat,bemérték az órát 150% túlmérés.vizsgálat pécelen lesz,de azt mondták mágnessel fognak gyanusítani,.már az öngyilkosság is megfordult a fejemben,mert tönkre tesznek!
1 jövedelemből élünk nekem nics pénzem ügyvédre,kötbérre,becsületes ember vagyok!
mindig minden számlát rendezek.
most mit csináljak?ha mindenki mellém állna és közösen harcolnánk az igazunkért,talán van esély!
álljatok mellém!köszönöm!

villanyóra 2010.07.11. 20:24:48

@solyesz: Először is leszögezném, hogy az öngyilkosság nem megoldás semmire, illetve a gyermekednek sem jó példa! Persze, ezt már tudod Te is nyilván.
Remélhetőleg hamarosan megoldódik mindenkinek a mágnesezéi ügye, "csak" türelem kell.
Én nem sok értelmét látom, hogy elmenj Pécelre, mert úgyse engedik, hogy bármit is beleírj a jegyzőkönyvbe. Véleményem szerint ez is csak az agymosás része a történetnek.
A legtöbb embernek nincs pénze ügyvédre, kötbérre, pláne ártatlanul nem szívesen fizetget az ember, méghozzá ekkora összegeket.
Mióta fizetsz 75ezer ft-os számlát? Az elszámolószámla volt 600ezer ft? Ezek hatalmas összegek, főként ha csak ketten fogyasztjátok az áramot! Ezzel már medencét lehet fűteni.
Ha megkeresel mailben, akkor szívesen segítek megfogalmazni egy fölhívást, amit ezen a blogon közzé tudok tenni Neked, hátha össze tudtok fogni többen a szolgáltatótok ellen.
(Az óra típusa minden jegyzőkönyvben megtalálható, amit a helyszínen írtak Neked, azon van a hitelesítés éve is. Legalább azt meg tudnád írni, hogy melyik településen vagy megyében történt az eset?)

00Hugedli021 2010.07.27. 14:59:29

@villanyóra: Szia!

Én is küzdök Nekem ELMŰ! Valószínűleg én is perelek!

villanyóra 2010.07.27. 21:45:37

@00Hugedli021: Akkor már van rá jó néhány tippem, hogy kivel tudsz pertársaságot alakítani. Vannak már elég sokan, akik nagyon dühösek, és nem gondolják, hogy ezt akár a szolgáltatónak, akár az igazságügyi szakértőnek meg kellene száraz bőrrel úsznia! Remélem, Te se írtad alá, hogy befizeted a kötbért! Sok kitartásra lesz szükségetek. A jó hír: az utóbbi időben a szolgáltatók sorra vesztik a pereket!

solyesz 2010.08.30. 20:12:55

sziasztok!
ma kaptam 240000ft kötbér értesitöt.
7500*12 és 60000ft ráfizetes szereintem annyi mint a 120-150% közti tulfogasztas.Most fogjunk össze,mert egyedül keves vagyok!solya0101@freemail.hu az email cimem.egyeztetöre megyek hamarosan.mit csináljak?

villanyóra 2010.08.31. 12:52:23

@solyesz: Szia! Meg tudod mondani, hogy miért a 60 ezer ft ráfizetés? Mágnesezéssel gyanúsítanak? Mindenképpen nézd meg, hogy mikori az óra (ugyanis ha 15 éve nem volt hitelesítve, akkor nem lehet semmilyen kötbérnek az alapja)! Ha megírnád az óra típusát, akkor utána lehet járni, hogy az óra mágneses térre érzékeny vagy nem.
Amit mindenképpen javaslok, akár még az egyeztetés előtt: FORDULJ A MAGYAR ENERGIA HIVATAL Fogyasztóvédelmi osztályához. Ott már ismerik a mágnesezéses történeteket, és tudnak segíteni. Csak írd meg a történetedet, és másolatokat küldjél nekik az irataidból. Mindenképpen tértivevénnyel add föl a levelet, hogy legyen egy papír a kezedben, hogy mikor vették át az irataidat.
süti beállítások módosítása