HTML

Téged is villanyóra mágnesezéssel gyanúsítanak?

A blog létrejöttének célja, hogy a villanyóra mágnesezéssel gyanúsított ártatlan fogyasztóknak legyen egy közös fóruma, ahol a panaszosok megoszthassák egymással történetüket, tapasztalatot cserélhessenek. Továbbá várom műszaki és/vagy jogi területen jártas minden segíteni vágyó témába vágó megkeresését. E-mail: villanyora.magnes@gmail.com Figyelem! A villanyóra mágnesezés büntetendő cselekmény, határozottan ellene vagyok! Kérlek, csak akkor keress meg, ha te is ártatlan vagy!

Friss topikok

Linkblog

Az ELMŰ nem tisztel senkit és semmit!

2010.08.27. 20:37 villanyóra

RaveAir is megírta a történetét. Ez már majdnem teljes, de még mindig nem alhat nyugodtan.

Mit ne mondjak, nem vártam se többet, se kevesebbet az ELMŰ-től. A lényeg:  "Azt hiszem, hogy elég életszerű, hogy az energiaszolgáltató társaságnak meg kell kérdőjeleznie a saját felügyeleti szervének álláspontját."

"Kedves Villanyóra!

 Szeretném én is megosztani a történetemet, ami nem sok mindenben különbözik a korábbi ügyektől. Túl magasnak találtuk a fogyasztásunkat, bejelentettük az ELMŰ-nél, aztán jött a bevett gyakorlatuk: meggyanúsítottak villanyóra mágnesezéssel, és jött egy számla 300eFt-os kötbérkövetelésről. Mondanom sem kell, hogy a mérőberendezés még képről sem látott mágnest, nemhogy fizikai kontaktusba kerültek volna.
 
Az általuk egyeztetésnek hívott valamin egy teljesen inkompetens személy tárgyalt velünk. Mivel feleségem túlzottan próbálta magyarázni neki igazát, ezért a korábbi történetekből ismert alkuk el is maradtak. Kétségbe esésünkben megpróbáltunk megkeresni minden fórumot, ahol országgá kürtölhettük a velünk esett igazságtalanságot. Szerepelt az ügyünk tévében, néhány blogon, valamint részt vettünk a korábban már említett konferencián is. Persze mindenhol válasz terén mindenhol megtaláltak az ELMŰ - Elster Kft. szent tengely emberei, és nyomtánk ránk a csaló bélyeget.
 
A médiákon túl levelet írtunk a Fogyasztóvédelemnek, az ilyen esetekhez legközelebb álló ombudsmannak, és a Magyar Energia Hivatalnak. Az első két szerv gyorsan le is pattintott minket, illetve egyikük továbbította levelünket az ELMŰ panaszkezeléséhez. Mondanom sem kell, hogy ennek nem lett semmi eredménye. Szinte a vak nem látja, hogy nincsen kapcsolat, jobban mondva valami összefonódásra utaló magatartás a szervek között. Egyikük érdeke sem lehet ezen remek vállalkozás megszüntetése. Olyan kényelmes begyűjteni a rossz villanyóra miatti magas összegeket, ha pedig szerencsétlen bejelenti a hibát, akkor még ezért meg is büntetik...
 
A Magyar Energia Hivatal viszont kellemes meglepetést okozva valóban 3. félként kezdte az ügyet kezelni. Megvizsgálta az általunk problémásnak vélt dolgokat az eljárás során és igazat adott nekünk. A 6 oldalas levélben részletesen leírják a velünk szemben elkövetett vétségek nagy részét és az ELMŰ-t 5.000Ft megfizetésére kötelezte.
 
Ma azonban jött egy levél az ELMŰ Hálózati Kft-től, amiben azt írják, hogy megkapták a MEH határozatát, és a Fővárosi Bíróságon felülvizsgálatot kérnek. Azt hiszem, hogy elég életszerű, hogy az energiaszolgáltató társaságnak meg kell kérdőjeleznie a saját felügyeleti szervének álláspontját.
 
Nem tudom, hogy az ügy mikor fog végérvényesen lezárulni és mikor lesz már nyugodtságunk. Az ELMŰ által okozott szociális és anyagi károkért megérdemelné, hogy bűnhődjön. Nem említettem, hogy ez a herce-hurca igencsak megviselte a családunkat, és sajnos biztos merem állítani, hogy ez volt az egyik okozója nagyobb gyermekünk dadogásának is.
 
Ebben a történetben nem írtam le minden történést, mert túl hosszú lett volna, azonban akit érdekelnek további részletek az nyugodtan elolvashatja őket blogomon, az ELMŰ cimke alatt: http://raveair.blogspot.com/search/label/ELM%C5%B0
 
 
Üdv,
RaveAir"

1 komment

Címkék: vélemény élet kérdés gondolatébresztő mágnes elmű áramszolgáltató ellenörzés villanyóra igazságügyi szakértő mágnesezés

A bejegyzés trackback címe:

https://villanyora.blog.hu/api/trackback/id/tr432252951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Roe 2010.08.29. 09:33:58

Ez nem olyan rossz pozíció: az elmü itt már nem egy ügyfelével, hanem az Energia Hivatallal áll szemben.

Mérlegelni lehet per indítását is, nem vagyoni kártérítés céljából.
A nem vagyoni kár a vagyonilag ki nem fejezhető, nem mérhető értékekben, az ún. személyiségi jogokban keletkezett kárt jelenti. A nem vagyoni kártérítés hivatott kompenzálni a káresemény olyan következményeit, amik nem vagyoniak, azaz nem közvetlen vagyoni hatással, hanem más módon befolyásolják a károsult életét. A személyiségi jognak minősül a testi épséghez, élethez, méltósághoz való jó hírnévhez való jog, ezek a jogok a Ptk. személyi jogról szóló részében kerültek nevesítésre (kimerítő jellegű felsorolásuk azonban nem lehetséges).
süti beállítások módosítása