HTML

Téged is villanyóra mágnesezéssel gyanúsítanak?

A blog létrejöttének célja, hogy a villanyóra mágnesezéssel gyanúsított ártatlan fogyasztóknak legyen egy közös fóruma, ahol a panaszosok megoszthassák egymással történetüket, tapasztalatot cserélhessenek. Továbbá várom műszaki és/vagy jogi területen jártas minden segíteni vágyó témába vágó megkeresését. E-mail: villanyora.magnes@gmail.com Figyelem! A villanyóra mágnesezés büntetendő cselekmény, határozottan ellene vagyok! Kérlek, csak akkor keress meg, ha te is ártatlan vagy!

Friss topikok

Linkblog

Korábbi mágnesezési ügy a Homárról és a Zugügyvédről

2010.05.19. 09:09 villanyóra

 Találtam még három villanyóra-mágnesezési ügyet a neten:

http://homar.blog.hu/2010/03/12/azzal_vadoljak_hogy_duplajara_novelte_a_sajat_villanyszamlajat

http://zugugyved.blog.hu/2010/05/12/magnesezett_villanyora

http://videotar.mtv.hu/Videok/2009/05/25/22/Rettegjen_a_DEMASZ_szakertoitol_.aspx

Úgy tűnik, hogy nem csak egy szolgáltatónál fogrul elő ez a probléma, mivel a hivatkozott linkeknél is különböző szolgáltatók területén adódtak a problémák. 

Ezen kívül több oldal is rendelkezik a villanyóra lassítására, buherálására vonatkozó információkkal. Minden oldalról az derül ki, hogy az elektromos mérőórát lassítani csak úgy lehetséges, ha a mágnes folyamatosan a villanyórán van, és amint onnan elkerül, a villanyóra bepörög, vagyis a valós fogyasztásnak akár a többszörösét ismutathatja.

Náhány kérdés csak, ami az eszembe jutott hirtelen a mágnesezés kapcsán, amiket lejjeb felvonultatok. Igazán szakirodalmat a témával kapcsolatban azon túl, hogy hogyan működik az óra, nem találtam neten, úgyhogy itt szeretnék minden villanyóra-szakértőt, hogy legyen szíves megosztani velem véleményét, tapasztalatát, tudását a témát illetően.

Amennyiben ez tényleg így van, hogy lehet, hogy még mindig ennyien próbálkoznak vele? Egészen furcsának találom, hogy az emberek nem nézenk körül legalább neten, mielőtt ilyennel próbálkoznak. 

Érdekes kérdés, hogy pl. a Juszt-műsorban jó körülmények között élő családot vádoltak azzal, hogy szándékosan befolyásolták a villanyórát. Nekik vajon miért lett volna érdekük, hogy ezt tegyék? Nem éppan rászorulóknak tűnnek... 

A másik érdekes kérdés, hogy egy társasház folyosóján található órát, ahol ráadásul általában több szomszéd órája is megtalálható, hogyan mer bárki megmágnesezni? Csak a  vak nem látja, ha huzamosabb ideig ráteszi valaki a mágnest az órára?! Miért csak a fogyasztó lehetett? A szomszéd nem? Vagy egy haragos? Vagy Jóska-Pista?

Érdemes lenne talán arról is egy statisztikát látni, hogy kb 2005-től (mivel akkorról olvastam az első ilyen ügyet neten) milyen arányban terjedtek el a mágnesezési ügyek? Fokozatosan? vagy ugrásszerűen, netán volt-e valamilyen területi eloszlás?

Erről az áramszolgáltatók semmilyen információt nem bocsátanak rendelkezésre. Pedig lehetséges, hogy ha időben elkezdtek (volna) utánajárni, már több mágnesező banda le van/lenne buktatva. Ilyenről én még egyszer sem hallottam/olvastam. Volt egyáltalán olyan eset, hogy lebuktattak mágnesezéssel foglalkozó embereket/bandát, szervezetet, stb.? Ha valaki tud ilyet esetleg, érdekelne a linkje, vagy hogy milyen médiában kellene keresnem, mikori dátummal.

Ha egyre több panasz jelenik meg, hogy a vád ellenére nem a fogyasztó befolyásolta az órát, akkor esetleg nem lehetséges, hogy más okból megy tönkre az óra? Itt megint érdemes lenne szakértők hozzászólásait olvasni. Laikusként nem nagyon tudok hozászólni a témához.

Következő bejegyzésemben közzé teszem, hogy hogyan tudjuk házilag ellenörizni az óránkat. Remélhetőleg minél többen kapnak az alkalmon, és megteszik. Nem olyan nagy ördöngősség...

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény élet gondolatébresztő mágnes áramszolgáltató villanyóra

A bejegyzés trackback címe:

https://villanyora.blog.hu/api/trackback/id/tr122014708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása