HTML

Téged is villanyóra mágnesezéssel gyanúsítanak?

A blog létrejöttének célja, hogy a villanyóra mágnesezéssel gyanúsított ártatlan fogyasztóknak legyen egy közös fóruma, ahol a panaszosok megoszthassák egymással történetüket, tapasztalatot cserélhessenek. Továbbá várom műszaki és/vagy jogi területen jártas minden segíteni vágyó témába vágó megkeresését. E-mail: villanyora.magnes@gmail.com Figyelem! A villanyóra mágnesezés büntetendő cselekmény, határozottan ellene vagyok! Kérlek, csak akkor keress meg, ha te is ártatlan vagy!

Friss topikok

Linkblog

Az ELMŰ még mindig nem tudja, hol a határ

2010.09.27. 19:52 villanyóra

Újabb történettel szeretném minden kedves olvasómat "megörvendeztetni". Természetesen mágnesezési teória áldozata az illető, a szolgáltató a szokásos: ELMŰ. Kénytelen leszek egyetérteni a falunk plébánosának véleményével, miszerint a szolgáltatónál lopnak, csalnak, és hazudnak. Mint tudjuk, a hatóságok félrevezetése bűntény! Ezt nem lehet három Miatyánkkal jóvátenni! Ha majd már az egész országot ezzel a nevetséges elmélettel vádolják, majdcsak rájönnek a tisztelt illetékes hatóságok is!

Fontosabb adatok:

Óra típusa: E111.

Gyártási év: 2006.

"Igazságügyi" "szakértő": Dr. Szunyogh István.

Mérő hibája: 760,0%. Nem semmi! Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy a 8,5-szeresét fizeti a fogyasztó a valós fogyasztásának! Mégis őt vádolják lopással. Mikor kapnak már a fejükhöz a szolgáltatónál?

 

Lássuk a történetet dióhéjban:
 
"Kedves Sorstársak!
 
Velem is megtörtént, amit  azóta tucatszámra olvasok azóta az interneten. Villanyóra mágnesezéssel vádol az ELMŰ!! Az életben nem hallottam mellesleg, hogy ilyen létezik.
 
2006-ban vásároltunk egy 32 nm-es garzont. Felújitottuk a lakást, és saját kérésünkre és költségünkre egy nagyobb teljesitményű órát szereltek fel. A lakásban egy 80 literes villanybojler, hűtő, tv, mikró az energiafogyasztók. Éveken keresztül nyáron 100kW,télen 200kW körül volt a fogyasztásom. Havi bediktálós vagyok, így hamar feltűnt, hogy valami nem stimmel, kb. 10-szeresét méri az óra 2010 májusban.
 
Amint olvasom az előttem írókat, egy az egyben ugyanaz a procedúra. Óra leszerelése, jegyzőkönyv, meghívás Pécelre, melyre egyébként nem mentem el, mivel biztos voltam, hogy azt hozza ki a vizsgálat, hogy az óra meghibásodott.
 
Majd jött a fekete leves, 375000ft kötbér megfizetésére köteleztek! Elmentem férjemmel az egyeztető tárgyalásra, ahol nagy kegyesen a felét elengedték volna, és részletfizetést is biztositottak volna. Tiltakoztunk az ügyintézőnél, kikértük magunknak ezt a vádat, és semmit nem egyezkedtünk, mondtuk, hogy különböző fórumokhoz, pereskedéshez folyamodunk végső esetben.
 
Az ELMŰ panaszkezelési osztályra, és a MEH-hez irtam. A MEH úgy tűnik foglalkozik az üggyel, további adatokat, jegyzőkönyv másolatot küldtem be nemrég. Az ELMŰ is válaszolt, ugyanazt szajkózza, a kötbért követeli és perrel, birósággal fenyegetőzik. Elküldte egy ügyintézö nevét, telefonszámát újabb egyezkedés céljából.
 
Borzasztóan bánt, hogy ilyesmivel vádolnak, holott becsületesen élő pedagógus vagyok, eszembe nem jutna, és értelme sem lenne egy ilyen pici lakásban a villanyóra manipulálának. A fütést két gázkonvektor adja, gázszámláink is megvannak visszamenőleg.
Üdvözlettel: XY."

 

5 komment

Címkék: vélemény élet kérdés gondolatébresztő mágnes elmű áramszolgáltató ellenörzés villanyóra igazságügyi szakértő mágnesezés

A bejegyzés trackback címe:

https://villanyora.blog.hu/api/trackback/id/tr432327719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RaveAir · http://www.magyaritasok.hu 2010.09.28. 11:16:53

Úgy tűnik, hogy ez az állítólagos "igazságügyi szakértő" nem igazán tud tévedni, és nagyon szépen megél ebből a foglalkozásból.

Lehet, hogy nekem is azt a pályát kellett volna választanom. Milyen kényelmes is lenne bármilyen villanyóra elromlás esetén leütnöm a bűnös bélyegzőt.

Az ilyen vizsgálatok során legfeljebb azon lehet izgulni, hogy vajon megdől-e egy új "rekord" vagy kinek sikerül pontosabban megsaccolni a vizsgálatnál jelenlévők közül a hibás érték nagyságát.

Kenderice 2010.10.12. 14:04:27

Én nem hogy nem fizetnék, de a túlfizetés miatt kamatos kamattal követelném tőlük vissza a különbözetet.
Nem engednék el első szóra a kötbér felét ha jogos lenne. Ha a 187,5e jogos lenne, akkor a 375e is jogos, ergo inkább azt követelnék.

villanyóra 2010.10.12. 22:05:14

@Kenderice: De a szolgáltató nem veszi észre a helyzet abszurditását még mindig. A szerencsétlen fogyasztót meg senki nem védi, nem is tudja, hova kellene fordulnia, így marad az, hogy megpróbálja minél olcsóbban megúszni az ügyet, fél a pertől. Ennek pedig a szolgáltató tudatában van, és amíg lehetősége van rá, ki is használja.

Adrienn74 2010.11.02. 09:41:38

talán össze kéne fognunk, nekünk vádlottaknak és tüntetni valahol vagy hasonló, mert való igaz, az ELMŰ már nem tudja hol a határ.
Ez a "mágnesezés" mese kész abszurdum. Talán működik, de hogy az ő hiper-szuper mérőórájuk csak azáltal tud elromlani, hát...ez már kész őrület. Mindenki, aki egy picit is logikusan gondolkodik, tudhatja, hogy a mágnes is veszít erejéből, hát még akkor, ha rossz minőségű. Nos, én meg vagyok győződve arról, hogy mivel ma minden műszaki cikk hamarabb elromlik, mint korábban, így az ő hiper-szuper mérőórájuk sem állja ki még a hitelesítési időt sem. Valószínű, hogy a benne lévő mágnes rossz minőségű, ugyanis a jó minőségű mágnesek nagyon drágák, s tudjuk, kicsiny országunkban az "ocso" a jó és arra futja, még egy többszörösen nyereséges ELMŰ-nél is. S sajnos mi fogyasztók, még csak ellenőrzini sem tudjuk, hogy valóban egy külső mágnesezéstől romlik el az óra, mivel senki nem rizikózza meg, hogy ha lecserélik a hibás mérőóráját, akkor az újon kipróbálná ezt a "mágnesezést", valóban fékezi-e az órát mikor odatartják a szuper erős mágnest, s utána pedig felpörög duplájára, vagy még akár többszörösére is.
Megadom az email címem, esetleg akik hasonló cipőben járnak írjanak, köszönöm: adree30@freemail.hu

villanyóra 2010.11.02. 11:17:23

@Adrienn74: Lesz összefogás, ne aggódj! Csak még várunk, amíg bele nem fulladnak a saját ürülékükbe :)

A mágnes nem azért rossz, mert spórolni akartak. Ez egy jól kitervelt lehúzás - csak nem számoltak vele, hogy esetleg túlfeszítik a húrt. De szerencsére sikerült.

A mágnes nem minden órára hat (csak a magyar "gyártmányokra", és abból is csak egy típus tud lassulni, a többi csak gyorsul, ha ráteszed a mágnest - amiket pedig most szerelnek fel, azokra pedig nem hat a mágnes). A szolgáltatónak volna lehetősége arra, hogy védekezzen a mágnesezés ellen, de nem teszi, mert akkor megszűnik ez a jól jövedelmező bevétel. Máshol hol működik az, hogy majdnem 0 befektetéssel fél milliókat tegyenek zsebre? Ez itten, kérem, Magyarország. A fogyasztóvédelem meg igencsak gyerekcipőben jár - vagy tudja a szolgáltató, hogy hol, kinek, mikor és legfőképpen mennyit kell letenni. De ez csúnya, rosszindulatú vélemény. Pfúj!
süti beállítások módosítása