HTML

Téged is villanyóra mágnesezéssel gyanúsítanak?

A blog létrejöttének célja, hogy a villanyóra mágnesezéssel gyanúsított ártatlan fogyasztóknak legyen egy közös fóruma, ahol a panaszosok megoszthassák egymással történetüket, tapasztalatot cserélhessenek. Továbbá várom műszaki és/vagy jogi területen jártas minden segíteni vágyó témába vágó megkeresését. E-mail: villanyora.magnes@gmail.com Figyelem! A villanyóra mágnesezés büntetendő cselekmény, határozottan ellene vagyok! Kérlek, csak akkor keress meg, ha te is ártatlan vagy!

Friss topikok

Linkblog

Mágnesezett villanyóra

2010.05.18. 00:04 villanyóra

A mágneses villanyórákkal a keret történet általában a következő.

Adott egy külsérelmi nyomokkal nem rendelkező villanyóra, ami a tulajdonosa észrevételei alapján többet mér, mint a valós fogyasztása. Ezzel a gyanúval a fogyasztó elmegy az áramszolgáltatóhoz, bejelenti, hogy szerinte túl magas a fogyasztása, valamiért túlpörög az óra. A bejelentés mellé még befizeti a helyszíni vizsgálat díját. Ezt követően az áramszolgáltató vagy az általa megbízott cég szakemberei a helyszínen bemérik az órát, megállapítják, hogy valóban többet mér, mint a valós fogyasztás, felveszik a jegyzőkönyvet, mely már tartalmazza, hogy a mágnesesség gyanúja nem kizárható, további vizsgálat szükséges. Ezt a gyanútlan (többnyire ilyen ügyben tájékoztalan fogyasztó) alá is írja. Lezárt dobozban elszállítják a rossz órát, újat tesznek föl a helyére, nálunk kataboxxal spékelve. Ezután következik a fekete leves.

A laboratóriumi vizsgálaton - független(?) szakértő által készített - ténymegállapító jegyzőkönyv készül, amelyben megállapítják, hogy mérési adatok eredménye alapján a villanyóra mágneses befolyásoltságra utal. Erre hivatkozva kapja a fogyasztó a szolgáltatótól a szerződésszegéses, kötbér követelésre vonatkozó igénybejelentést (ez akár fél millió forintra is rúghat!). 

Kérdéses, hogy a villanyóra tulajdonosváltáskor lecserélésre vagy átplombálásra került-e. Ugyanakkor az egyáltalán nem számít, hogy a fogyasztó évtizedeken keresztül rendesen fizette-e a számlákat, hogy 80-90 éves aggastyánokról van-e szó, stb.

Ezt esetleg még követheti rendőrségi feljelentés, majd hosszabb huza-vona után per.

A legutóbbi történet ezen a linken található meg: http://zugugyved.blog.hu/2010/05/12/magnesezett_villanyora

A kommentek száma is utal rá, hogy egy olyan problémával szembesül a fogyasztó, amire nincs rálátása, nem tudja, hova fordulhat ilyen ügyben.

Mivel még nem találtam ezidáig a történetet több aspektusból megvilágító irodalmat, nincs se műszaki, se jogi rálátásom a történetre, és mivel nagyon felháborítónak tartom az ügyet, úgy döntöttem, hogy létrehozok egy oldalt, melyben az ártatlan panaszosok történeteit kívánom megosztani veletek. Ehhez várom mindenkinek a véleményét, hozzászólását, esetleg saját történetét erre az e-mailcíre: villanyora.magnes@gmail.com.

 

1 komment

Címkék: mágnes áramszolgáltató villanyóra

A bejegyzés trackback címe:

https://villanyora.blog.hu/api/trackback/id/tr82011740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vmn 2010.05.21. 12:58:30

Sok sikert a bloghoz! Remélem megoldja a sokaknál felmerülő problémákat!
süti beállítások módosítása