HTML

Téged is villanyóra mágnesezéssel gyanúsítanak?

A blog létrejöttének célja, hogy a villanyóra mágnesezéssel gyanúsított ártatlan fogyasztóknak legyen egy közös fóruma, ahol a panaszosok megoszthassák egymással történetüket, tapasztalatot cserélhessenek. Továbbá várom műszaki és/vagy jogi területen jártas minden segíteni vágyó témába vágó megkeresését. E-mail: villanyora.magnes@gmail.com Figyelem! A villanyóra mágnesezés büntetendő cselekmény, határozottan ellene vagyok! Kérlek, csak akkor keress meg, ha te is ártatlan vagy!

Friss topikok

Linkblog

Szó nélkül elvitte a villanyóráját az ELMŰ

2012.09.25. 11:32 villanyóra

Az alábbi cikk sokmindent elárul a hozzállásról:http://homar.blog.hu/2012/09/24/ellopta_a_villanyorajat_az_elmu. Kicsit hosszú, de mindenképpen tanulságos.

"Az év eddigi legdurvább áramos sztoriját olvashatják egyelőre két felvonásban. Naiv ügyfél újonnan vásárolt lakásában 2,5 hónappal a beköltözés után az ELMŰ váratlanul leszerelte a mérőórát. Mint utólag kiderült, az átíráshoz hiányzott valami dokumentum, de erről sem telefonon, se postán, se emailben nem sikerült naiv ügyfelet értesíteni, sőt még személyesen sem.

Egy ingatlan adásvétel történt. Társasházi lakás, a XI. kerületben Budapesten gazdagrét, sasad. A honlapjukon található űrlapokon túl egyéb dokumentumokat is ajánlott levél útján eljuttattuk az ELMŰ Nyrt. címére 2012.07.19-én az adat bejelentési kötelezettségnek megfelelően. Ezt követően kijöttek az ELMŰ szakértő emberei óraellenőrzésre és plombacserére. Mindent rendben találtak, utána elmentek. Gondoltuk minden rendben megy, mivel ki is jöttek, ezzel reagáltak az ajánlott levelünkre. Majd 2012. szeptember 18-án csöngettek és közölték, hogy Elmű szakik. Hát miért ne, engedjük be őket a társasház területére. Sokáig nem jöttek, gondoltam utánuk megyek, hogy hova lettek. Lemegyek a lépcsőházban, a villanyórák előtt vadul szerelnek! Kérdeztem, hogy mégis maguk mi a francot csinálnak itt?! Erre közli a droid, hogy kaptak egy papírt és most viszik az órát!

Mondom neki, hogy itt valamit nagyon benéztek ember és ezt akkor mégis hogy. Nem válaszol, csak mint egy robot ezt hajtogatja, hogy ők nem tudnak semmiről, kaptak egy papírt amin ez a cím van és hogy le kell szerelniük az órát. Közben lehajtott fejjel vadul szerelnek, mint aki lopni jött. A lakásunkban megy a mosógép, tv, riasztó, hűtő a párom a kisfiúnkkal gyesen van otthon. Ezek a gyökerek pedig se szó se beszéd lekötötték az órát. Hát köpni, nyelni nem tudtam. Kb. 10 perc alatt leszerelték és miközben kérdezgettem őket, nagy hátraarccal elhúztak.

Ott álltunk, egy szempillantás alatt áram nélkül. Ennek fele se tréfa, se fűtés, se melegvíz, a riasztó szabotázst észlelt, még az akksiról ketyeg egy kicsit. Szerelőt felhívni, hogy ez a szitu mi a teendő. Közli, hogy mindjárt elkezd üvölteni a riasztó, ha ki nem köti. Rendben gyere ki és kösd ki. 5000 ugrott, kikötötte, de legalább nem lettünk maradandóan halláskárosultak.

Irány az ELMŰ ügyfélszolgálat padlógázzal a Campónába. Újabb droidgyűjtő. A pultnál álló néni kérdezi, hogy mi a gond. Elmondtam neki, hogy mi történt. Megnézi a gépben és közli, hogy a régi fogyasztó mindent kifizetett, le is zárták a szerződését, de az új tulaj nem küldött be valami papírt. Kérdésemre, hogy tényleg ez-e a módja a hiánypótlásra felszólításnak közölte, hogy az energetikai törvényben foglaltak alapján a szolgáltató (ELMŰ Nyrt.) nem köteles kommunikálni a végfogyasztóval. Hát nem akartam hinni a fülemnek.

Adott egy űrlapot és egy sorszámot. Elkezdtük kitölteni a papírt és hívták a sorszámunkat. Újra elmondtunk mindent az újabb kiégett droidnak felháborodottan, erre közölte, hogy „ Ja elvitték az órát?! Ja kérem ez nem szociális juttatás, az áramért fizetni kell!” Na itt gondoltam, hogy kicibálom a pult mögül. Ekkora arcátlanságot! Mégis kinek néznek, mégis mit képzelnek?! Honnan veszik a bátorságot, hogy így beszéljenek az ügyféllel! Értem én, hogy van, aki nem fizeti a számláját és ezért lekötik az órát, de nem mindenki ilyen! Sőt a mi esetünk is kitűnően példázza, hogy ez ELMŰ hibájából is lehet valaki ilyen helyzetben. Ezt az előítéletet kikérem magamnak! Olyan mintha azt mondanám, hogy túlsúlyos ügyintézővel nem állok szóba, mert azok buták!

Ezután, kértem, hogy akkor most azonnal nyomtassa ki a számlákat, amiket nem fizettünk ki. Erre nagyban kutakodik a gépben és közli, hogy ilyen számlát nem tud nyomtatni, mivel ilyen nincs! Kértem, hogy nyomtassa ki a hiánypótlásra történő felszólítási levelet, a kikötési értesítővel együtt! Hát ilyen sem készült. Nem is tudott mit mondani, de elkezdte, hogy az energetikai törvény értelmében nem kötelesek kommunikálni! Mondtam neki, hogy mutassa már meg ezt a törvényt, mert nem akarom elhinni, hogy 2012-ben ilyen törvény van hatályban a Magyar köztársaságban. Ilyet sem tudott mutatni. Mondom akkor hogyan tovább?!

A gépben megnézte, hogy valóban beérkeztették a beküldött dokumentumokat ott van a gépben, de hogy egy papír hiányzik és ezért szerződés nélküli vételezésnek volt nyilvánítva a felhasznált áramvételezés. Ez gyönyörű felismerés volt, mondom itt a kártya, rendezzük a sztorit, mit kell fizetni. Erre közli, hogy mivel ez így van a gépben, nem tudunk fizetni sem. Az órát pedig nyolc (!) napon belül visszaszerelik. Megnéztük a munkalapokat, az augusztus nyolcadikai plomba cserésre, rá volt írva a mobilszámom is és az is, hogy a régi fogyasztónak átadtak a szerelők egy szerződéskötésre történő felszólítót. Mondom neki, hogy azt vajon miért nem az új tulajnak adták át vagy küldik ki levélben?! Erre széttárt karok vannak, na, nem ölelgetni akart. Nem tud semmit. Azóta a mosógépben a víz + ruha kombináció belerohadva, a hűtő és fagyasztó leolvadva, se fűtés, se melegvíz, három gyerekkel ott állunk áram nélkül. Gyertya fénye ragyogja be az arcunkat éjjelente, amire már ráfagyott a mosoly. Értem Én, hogy évszázadokig voltak el áram nélkül, de nem volt ennyi elektromos kütyüjük.  Plusz mégsem áshatunk egy vermet a társasház kertjében az élelmiszerek tárolására. Mindezt azért, mert az ELMŰ félkegyelmű munkatársai nem megfelelően végzik a munkájukat. Nem vicces betegen hideg vízben zuhanyozni egy kétéves gyereknek!

Másnap újabb kör következett. Telefon az ügyfélszolgálatra. Mi a helyzet? Igen, hát lát minden beküldött papírt a rendszerben. Mondom pompás, akkor nyissa meg az egyiket. Látszik rajta a régi ill. új tulajdonos neve és lak. ill levelezési címe?! Igen látszik. Jól olvasható? Igen jól. Akkor mi az istennyiláért nem küldtek egy rohadt levelet sem, hogy pl. hülye ügyfél hiányzik egy papír küldd be, vagy kikötjük az áramot?! Erre ő nem tud válaszolni, nem tudja. Nem meglepő, de ki tudja? Azt sem tudja… :P

Panaszlevél 4 oldalas az ELMŰnek. E-mail visszaigazolás, hogy fogadták. Remek. Személyesen ismét be az ügyfélszolgálatra Campona, ahol a droidok kapitánya közli, hogy még mindig nem tudnak mit csinálni, mert nem sikerült még feldolgozni az adatokat és ő nem érti, hogy mi történhetett. Két és fél hónap nem volt elég az ELMŰ Nyrt. csodálatos dolgozóinak, hogy néhány A4-es lapon található adatot berögzítsenek a gépbe. Hát ez elkeserítő. Este lett, egyre hidegebb a lakás, és akinek gyereke van, tudja, hogy melegvíz nélkül milyen gyerekekkel foglalkozni. A „mese, mese” kijelentésre, próbáltam megértetni egy két és félévessel, hogy nincs áram, elromlott, erre azt mondta, mint Kasza Tibi, hogy DE VAN! A villanykapcsolókat már csak megszokásból is nyomogatjuk amikor bemegyünk egy szobába, aztán jót röhögünk magunkon. A nagyobbaknak is mondjuk, hogy gyorsan tanuljanak, még sötétedés előtt, mert utána a gyertya lángjánál nehéz olvasni. Próbáljuk otthon viccesen felfogni a történteket, de este csak 200 lesz az ember vérnyomása, hogy így elbántak velünk. Az igazságérzetünket bántja az egész eljárás. Mert legyen MI VOLTUNK A HÜLYÉK, mert nem küldtünk be olyan dokumentumot, amit a honlapjukon fel sem tüntetnek, hogy szükség van rá. Legyen, mi hibáztunk. De hogy az Elmű nem böfög vissza semmit, hogy te gyagyás gyökér küldd már be ezt az adatlapot, mert szarban leszel, ezt valahogy nehéz megemészteni. Se hiánypótlásra felszólítás, se kikötési értesítő! Lehet, hogy az a baj, hogy nem vagyunk füstösek, ha kell, bekenem magam barna cipőkrémmel és szotyit köpködök, hogy visszakapjuk azt a tetves villanyórát.

Az energetikai törvénynek is utánanéztem a munkahelyemen. Hát ezt elbaltázták, és ennyire félreértelmezni egy törvényt… visszaélnek a droidok, hogy nincs az embernél egy jogtár a helyszínen! A törvény feketén-fehéren leírja a szolgáltató kötelességeit:

Ajánlom figyelmükbe a 273/2007. (X. 19.) Korm. rendelet a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról.

A 3. § 5-ös bekezdésében egyértelműen le van írva, hogy hiánypótlásra köteles felszólítani a szolgáltató, amennyiben valami mégis hiányzik. A hiányok pontos megjelölésével!

(5) Az igénybejelentés kézhezvétele után az egyetemes szolgáltató a saját, illetve a hálózati engedélyes üzletszabályzatában meghatározottak szerint köteles a felhasználót az egyetemes szolgáltatásra vonatkozó jogviszony minden lényeges eleméről tájékoztatni és ennek részeként az egyetemes szolgáltatásra ajánlatot tenni. Abban az esetben, ha az igénybejelentés hiányos vagy ajánlat elkészítésére nem alkalmas, az egyetemes szolgáltató az igénybejelentés kézhezvételétől számított 15 napon belül köteles a felhasználót hiánypótlásra felhívni a hiányok pontos megjelölésével. Az ajánlattételre az üzletszabályzatban meghatározott határidő a hiánypótlás kézhezvételétől számítandó.

Ezen kormányrendelet 25. §-a alapján is újfenn törvénysértően járt el az ELMŰ Nyrt. amikor minden előzetes értesítés nélkül (!) leszerelték a fogyasztásmérőt.

25. § (1) A lakossági fogyasztónak a villamosenergia-kereskedő által kezdeményezett kikapcsolására csak olyan időpontban kerülhet sor, amelyről az elosztó a lakossági fogyasztót előre értesítette. Az értesítésben az elosztó hálózati engedélyes köteles meghatározni azt az 5 munkanapot, amely időszakon belül a kikapcsolást végre kívánja hajtani. Az értesítésnek - a villamosenergia-kereskedő által szolgáltatott adatok alapján - tételesen tartalmaznia kell a lakossági fogyasztóval szemben fennálló teljes követelést jogcímenként összegszerűen, azok eredeti fizetési határidejével együtt.

További idézet a panaszlevelemből:

„Mivel ilyen értesítőt nem kaptunk, jogszerűtlen az az eljárási rend, hogy csak jönnek az ELMŰ végrehajtói és szó hang nélkül leszerelik egy háromgyerekes család villanyóráját. Legalább kommunikáltak volna, ahogy erre a törvény kötelezi Önöket!

Ha legalább egy írásbeli tájékoztatást kaptunk volna, biztos, hogy bemegyünk további egyeztetésre, de ez nem eljárás 2012-ben Európában! A törvénysértő intézkedésüknek köszönhetően a kétéves kisfiam megbetegedett, a mosógépben tönkrementek a ruhák és még mindig áll a víz a gépben, a hűtő nagybevásárlás után leolvadt, az élelmiszereket dobhatjuk ki, mindezt azért, mert Maguk nem hajlandóak kommunikálni a XXI. században! Vagy egyetemlegesen értelmezik félre a törvény és a kormányrendeletet, vagy súlyos személyi mulasztások történtek!! „

A kártérítési igényt vagyoni és nem vagyoni kártérítésre pedig polgári peres eljárás keretein belül fogjuk érvényesíteni.

Ez kérem szépen elképesztő. Ez Európa a XXI.-ik században. Ez Magyarország! Mindenkit felültetnek a körhintára és a másikra mutogatnak, de egy dolgot elfelejtenek, aki a körhintán ül hányni is fog!

Mégis mit gondolnak meddig fogok tűrni? Ilyen esetben mindig az Összeomlás című Michael Douglas filmeposz jut eszembe. Tényleg nem működhet ez másképp?!

Ma (harmadnap) sincs áram a lakásban… Mégis mi a túrót lehetne még csinálni? Tehetetlenségemben ma is írtam egy kétoldalas panaszlevelet. De ennyi erővel akár fel is tehetném a falra tapétának. Egyértelműen jog és törvénysértést követtek el és mi meg itt vagyunk áram nélkül. Kib****tak velünk rendesen. Nem elég, ha az ember fizeti a kamu és rejtett költségektől hemzsegő számláikat határidőre, nem elég, ha becsületesen és jóhiszeműen minden adatszolgáltatási kötelességének eleget tesz. Nem ennyi nem elég. De mégis mi kell még? Legközelebb felszólítanak, hogy ha nem fizetem ki azt az áramot, amit a szomszéd használt el akkor kikötik?! Vagy még erről sem küldenek papírt, mert Ők nem úgy gondolják! Nekik nem kell semmit tenniük. Nesze neked ez szolgáltatás. Csak ez már így elég kevés. Nem annyiból áll a szolgáltatás, hogy jön az áram ’oszt jól van’. A szolgáltatáshoz egyéb szolgáltatás is jár, (vagy legalábbis ÉN elvárom) hozzáértő munkatársak, akik képezve is vannak, és nem okádnak az embereknek mindenféle törvényi hivatkozásokat pláne nem úgy hogy félrevezetnek. Azért elmennék Én egy ilyen belső képzésre és meghallgatnám a jogi felkészítést. Vajon hogy nem köpnek a levegőbe és állnak alá ezek az arctalan fantomok! A kikötés esetére a két sunnyogó melós pedig kevés. Legalább tisztázni lehetett volna a helyzetet, mielőtt idáig fajul az eset. Most majd pereskedünk évekig, és ki tudja meddig sötétben eszünk valami hideget. Fürödni meg minek, sokan hetente fürödnek vagy csak ünnepek előtt, nemhogy minden reggel és este! Fölösleges…

Persze mi is sokat tanultunk az esetből. Ha csönget valami „nagy cég”, részletesen kifaggatjuk, ha pedig bejönnek, birtokvédelemre hivatkozva puskával kergetem ki őket. Annyiszor belénk nevelték, hogy nem nyitunk ajtót bárkinek, mi is ezt tanítjuk a gyerekeknek. Erre tessék, pont mi követjük el a hibát. Pedig mint jogkövető és törvénytisztelő állampolgár, ezt tartottam idáig helyesnek. De egy olyan országban ahol csak kötelezettségek vannak, de jogok nincsenek, márpedig a fenti példa is ezt támasztja alá, ott nem lehet szabályosan játszani. A fair play díjat lehet, hogy most megkapjuk, de az igazat megvallva áramnak jobban örülnénk, áramnak, meleg víznek, fűtésnek. Így csak a számlát fogjuk kapni pl. a UPC-től olyan szolgáltatás után amire előfizettünk, de egy másik szolgáltatónál történt „adminisztrációs baki” miatt nem tudjuk igénybe venni. Fizess paraszt! Ez megy itt. De nem fogom, sem a pénzt sem az időt sajnálni, hogy ezt máshol ne játszhassák el, és aki felelős ezért a gyalázatért azt bocsássák el. Ki tudja, kinél és mikor történik újra ugyanez?  

Tanulság?

Az is van persze. Naivak voltunk, hogy azt hittük postán ezt el lehet intézni.

1.       Ne engedj be senkit, akit nem ismersz! Különösen ne ELMŰ szerelőt, csak ha kifaggattad, és igazolták magukat és azt telefonon megerősíttetted!

2.       Csak személyesen intézz ügyet az ELMŰ Nyrt.-nél

3.       Ne hidd, hogy biztonságban vagy, ha befizetted a számlákat!

Ha lesz még fejlemény, leírom azt is, de sok jóra nem számítok, holnap péntek van, akkor már mindenki készül a hétvégére. Hétvégén pedig a fű sem nő ebben az országban. Jövő héten meg ki tudja, talán a gázszolgáltatást kötik ki vagy a vizet. Túlélőtúrának nem utolsó, de edződünk! Csak ki ne találja az ELMŰ, hogy mivel vizet spóroltak nekünk fizessük ki nekik az árát, mert a hideg vizes zuhany nem tart öt percig, csak kettőig…

INSTANT UPDATE, még hétvége előtt:

Most értem vissza az ELMŰ Váci úti ügyfélszolgálatáról. Újra elmondtam mindent az ügyintézőnek, akihez a sorszámomat hívták. A hölgy először arrogánsan kikérdezett a történtekről, majd elmondta, hogy nem lát semmilyen dokumentumot a gépben, mert nem férnek hozzá. DE azt állította, hogy a régi fogyasztónak nem kellett volna felmondania a szerződést, amíg laknak a lakásban. Közöltem vele, hogy adatszolgáltatási kötelezettség alapján Ők maguk köteleznek arra, hogy az adásvételt követő 15 napon belül jelentsem be. Erre nem tudott mit mondani belátta, hogy valóban így kellett eljárni.

Majd azt vélte a probléma okának, hogy a régi fogyasztó hiába küldte be az új fogyasztó adatait, az új fogyasztónak is be kellett volna küldeni. Mondtam neki, hogy ez csak vicc lehet. Kérdeztem, hogy hova küldték ki a hiánypótlásra a felszólítást? Erre közölte, hogy nem tudták hova kell küldeni, mert az új fogyasztó nem küldött nekik levelet. És különben is hiába küldte be az értesítési címét, azt ők sehol nem rögzítik és mindig a fogyasztási helyre küldenek minden dokumentumot. A fogyasztási címre azonban semmi nem érkezett és nem is tudott ilyet elővarázsolni. :P Felolvastam neki a törvény vonatkozó passzusát, hogy hiánypótlási levelet kell küldeniük. Reakció tanácstalanság.

A régi fogyasztó akkor mi a francnak küldi be a két tanú aláírásával ellátott formanyomtatványukat, feltüntetve rajta az összes szükséges adatot? Azt mondta, hogy azzal csak lezárták a régi fogyasztó szerződését. Amúgy meg a plomba ellenőrzésénél átadtak valami felszólító levelet. Közlöm vele, hogy ilyen nem volt, sőt alá sem lett írva semmi ilyen dokumentum. Valóban van egy munkalapunk, de nincs aláírva, tehát átvetetve semmi hivatalosan. Emlegetett egy csomagot, amiben szerződés is kellett, hogy legyen, de nem fogta fel egykönnyen, hogy semmi ilyet nem kaptunk.

Az ördög, mint mindig itt is a részletekben rejlik. A kikötésnél kapott munkalap lett a bizonyíték.

Rajta a következő adatokkal: Név:  Ismeretlen Ellátatlan 7 Fogy.hely: a címünk és a lényeg Ért. cím: Egy számunka teljesen ismeretlen XII. Kerületi Népfürdő utcai cím

Hivatkozva a korábban elhangzottakra, miszerint ők nem is rögzítenek értesítési címet, kérdeztem, hogy akkor ez az értesítési cím mégis mi?! Jött a szokásos megnézem a gépben, de persze ilyen cím egyik általunk beküldött papíron sincs, tehát nem talált semmit. Ekkor hívta oda a vezetőt, mert ez a falat már a torkán akadt. A vezetőnek felvázolta a szitut, aki erre csak annyit tudott mondani, hogy hát ezt valaki „elrontotta” és hibáztak az adatok berögzítésénél.

Köszönöm! Végre valaki elismerte – igaz csak szóban – de ELISMERTE, HOGY HIBÁZTAK! Kezdetnek megteszi, kérdeztem, hogy tök jó mi a teendő, mert a Campónában található droid kirendeltség nem csak hogy blődségeket beszél a törvényekről, de úgy látjuk nem is történik semmi ott. Megnézték a gépben, hogy át lett küldve a „Speciális csoportnak” még a kikötés napján. Próbáltam megszerezni a speciális csoport telefonszámát, hogy csak úgy speciálisan hadd beszéljek velük, de nem adhatnak/vagy nem tudnak telefonszámot kiadni. Kértem a kikötési csoport telefonszámát és láss csodát, ilyet sem tudnak. Kértem a Camponában található ügyfélszolgálat telefonszámát, hogy hadd baszogassam őket telefonon, ne kelljen már mindig odamenni kocsival. Erre csak az volt a válasz, hogy csak belső vonalak vannak. Nem tudok velük közvetlenül telefonon beszélni. Ilyen egy árnyékkal harcolni. Arcok nincsenek, nevek is csak a kirakatba bokszzsáknak kirakott ügyintézőknek van, de a háttérintézmény egy fantom.

A kikötési értesítőt is megpendítettem, megint jött a nem tudjuk hova kell küldeni, meg a fogyasztási helyre küldtük, de nem tudunk ilyet előadni válasz.

A jövőre vonatkozóan csak annyit tudtak javasolni, hogy ne hagyjam élni a Campóna ügyfélszolgálatát és indítsak pert. A végére még a kést is megforgatták (nem hivatalosan), elmondták, hogy ha náluk kezdem az ügyintézést, akkor már meleg vízben locspocsolhatna a gyerek, mert náluk nyomják a visszakötéseket és max. két napon belül visszakötik a náluk induló ügyeket. Sürgessem meg őket és írjak panaszlevelet, megnyugtattam őket, hogy ezeken már rég túl vagyunk… ezután eljöttem.

Közben szervezzük a hétvégét, mert otthon nem lesz a hétvégén sem áram."

 

3 komment

Címkék: gondolatébresztő elmű áramszolgáltató ellenörzés villanyóra Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://villanyora.blog.hu/api/trackback/id/tr404801594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2013.01.21. 16:15:35

Ha témyleg nem volt jogalap a kikötésre, akkor személyesen a két kikötést végző szakit pereld be.
Persze, értem én, hogy ők is emberek, meg a munkájukat végezték, de a "parancsra cselekedtem" már a nümbergi per során volt elég mentség.

hot-spot (törölt) 2013.05.25. 21:27:53

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): Szerintem meg az egész szolgáltatók kell beperelni,és nem csak a hűtő tartalmát perelni rajtuk hanem a benzint és időrablást is,továbbá a sok idegeskedést és a -5 évet az életünkből.
Egy ismerősöm lepofozta és lefejelte a camponás droidokat mellesleg,ha ez kicsit vigasztalja posztit.

Ildikó Batisz 2018.10.15. 10:16:54

Nálunk a házban meghalt tavaly októberében a szomszéd, nyáron jöttek lekötni a vezetéket,miután az üres lakásban, nem nyitottak ajtót és még pénzt is követelnek, holott senki nem használt áramot, hacsak entitás formájában visszajött kisérteni szegény. Egy üres lakásban, ahol csak bútorok vannak, ki tud áramot használni?