HTML

Téged is villanyóra mágnesezéssel gyanúsítanak?

A blog létrejöttének célja, hogy a villanyóra mágnesezéssel gyanúsított ártatlan fogyasztóknak legyen egy közös fóruma, ahol a panaszosok megoszthassák egymással történetüket, tapasztalatot cserélhessenek. Továbbá várom műszaki és/vagy jogi területen jártas minden segíteni vágyó témába vágó megkeresését. E-mail: villanyora.magnes@gmail.com Figyelem! A villanyóra mágnesezés büntetendő cselekmény, határozottan ellene vagyok! Kérlek, csak akkor keress meg, ha te is ártatlan vagy!

Friss topikok

Linkblog

Az E-ON újabb visszaélése

2011.04.04. 21:55 villanyóra

 Ebből az esetből is tisztán látszik, hogy a szolgáltatók azt tehetnek meg a fogyasztókkal, amit nem szégyellnek, és nincs komolyabb jogi következménye annak, ha visszaélnek monopol helyzetükkel. (http://www.rtlklub.hu/most/19829_hirado_ket_ev_negy_honap_letoltendo_bortonbuntetest_kapott_e 12.45-nél kezdődik a debreceni eset)

Egy letört plomba miatt fizettet ki az E-ON az összes társasházi fogyasztóval közel negyvenezer forintos óracsere díjat annak ellenére, hogy az E-ON maga is elismerte, hogy az órákat nem manipulálták, nem loptak áramot. Arról nem nyilatkozott a szolgáltató sem, hogy miért volt szükséges az óracsere, amennyiben az óra nem manipulált. Még szerencse, hogy a szolgáltató nem mert kötbért is kérni, mert akkor feltehetően a fogyasztók ízekre szednék. A jó hír, hogy ebben az ügyben (is) már a rendőrség nyomoz.

A riportból megtudhatjuk, hogy csak lakótelepi lakásokról van szó, és több, mint 200 fogyasztót érint eddig az ügy. Még szerencse, hogy nem csak a mágnesezésből tudnak minden komolyabb felügyelet nélkül megélni az áramszolgáltatók. Akkor még nem is tértem ki arra, hogy az órák nagy része többet mér, nem esik a szabályos +-2%-os hibahatáron belül.

Egy építő jellegű kritikával illetném a riportot: a Magyar Energia Hivatal illetékes az ügyben. Az NFH csak számlázási ügyekben szokta tudni az energiaszektorral kapcsolatos ügyeket megnyugtatóan rendezni, az ombudsman pedig még azt se.

 

 

 

8 komment

Címkék: vélemény élet gondolatébresztő eon áramszolgáltató ellenörzés villanyóra

A bejegyzés trackback címe:

https://villanyora.blog.hu/api/trackback/id/tr212800270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kissroli 2011.04.05. 20:40:25

Nekem most van egy hasonló ügyem az E.On-nal. 750.000 Ft kötbért követelnek, pedig semmi törvénytelen dolgot nem követtem el. Három olyan fogyasztásmérőt vitt el bevizsgálni, amely nem is volt bekötve a lakásomba. De őket ez nem érdekelte.

kissroli 2011.04.05. 20:41:00

Ha valakinek volt vagy van hasonló esete kérem írjon. Kellene egy kis segítség.

villanyóra 2011.04.05. 21:23:28

@kissroli: Szia! Keress meg, kérlek. villanyora.magnes@gmail.com

kissroli 2011.04.06. 09:33:03

Szia! Írtam e-mailt.

szöszke80 2011.07.25. 12:04:20

Sziasztok !

A mi kálváriánk tavaly decemberben kezdődött .Azt vettük észre ,hogy nagyon sok a villanyszámlánk ,pedig alig vagyunk otthon és akkor is figyelünk ,hogy ne maradjon égve sehol sem a lámpa . Hosszas levelezés után jöttek ki hozzánk az Eon-tól és lecserélték az órát .Azóta nincs olyan nagy a számlánk .Nagy "kegyesen "megengedték ,hogy a különbözetet részletben kifizessük ,mert az óra tényleg többet mért .
Idén májusban jött egy levél tőlük ,hogy elküldték az órát Karcagra bevizsgáltatni és ha akarunk jelen lehetünk .Mellékesen megjegyzem ,hogy mi Tiszabercelen lakuk és Karcag kb 150 km-e van tőlünk .Nem jelentünk meg az óra kibontásánál .
És most jön a feketeleves .Az egyik nap kaptunk egy vastag levelet az Eon-tól ,melyben közölték ,hogy az óra mágnesezésnek lett kitéve .Ezért fizessünk 225 000 ft-t .
15 000 ft / Amper .
Mi hozzá sem nyúltunk az órához és eszünk ágában sincs kifizetni azt a büntetést .Pláne az egészben az ,hogy az órát 1981 -ben gyártották .
A páromék ezt az ingatlant 2003 -ban vették meg . És akkor hozták ezt az órát ami már akkor is 22 éves volt .
Hány éves 1 villanyóra szavatossága ?

villanyóra 2011.07.25. 16:28:40

@szöszke80: Felteszem, hogy egy fázisú óráról van szó, akkor 15 év a hitelessége (nem a gyártási év számít, hanem a hitelesítési év). A régi órákat újra szokták hitelesíteni, így teszik ki újra többször is.

Ha írsz levelet a villanyora.magnes@gmail.com-ra, akkor tudok bővebben is segíteni.
süti beállítások módosítása